پخش زنده
امروز: -
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی از آغاز کاوشهای باستانی در تپه دالمای نقده پس از ۶ دهه وقفه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی جباری، با اعلام این مطلب اظهار کرد: در راستای مطالعات پیش از تاریخی شمالغرب ایران و حوضه دریاچه ارومیه، اولین فصل کاوش باستانشناسی تپه دالما نقده با مجوز رسمی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری و پژوهشکده باستانشناسی و زیر نظر ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان و با همکاری دانشگاه هنر اسلامی تبریز پس از شش دهه وقفه در مطالعات آن آغاز شده است.
وی افزود: این کاوشها به سرپرستی اکبر عابدی، عضو هیئت علمی گروه باستانشناسی دانشگاه هنر اسلامی تبریز و مهناز شریفی از پژوهشکده باستانشناسی انجام میشود.
او ادامه داد: تپه دالما در شهرستان نقده، بخش محمدیار، دهستان حسنلو و در روستای اسلامآباد(دالما) واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ خرداد ۱۳۸۷ با شماره ثبت ۲۲۸۷۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
جباری تصریح کرد: تپه دالما در جنوب غربیترین بخش دریاچه ارومیه و در فاصله 5 کیلومتری جنوب غرب تپه حسنلو و 4 کیلومتری شمال رودخانه گدارچای واقع شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی گفت: کاوشهای انجام گرفته در تپه دالما در راستای پروژه حسنلو و برای یک دوره کوتاهمدت در طی سالهای 1958 و 1959 توسط چارلز برنی و در سال 1961 توسط کایلر یانگ به انجام رسیده بود.
او خاطرنشان کرد: پروژه حسنلو که به سرپرستی رابرت دایسون انجام میگرفت و در بازهای که کاوشها در تپه دالما در حال انجام بود این کار به صورت مشترک مابین موزه دانشگاه پنسیلوانیا و موزه هنری متروپولیتن و مرکز عتیقات اداره باستانشناسی ایران بود
فرهنگ دالما یکی از مبهمترین و در عین حال پیچیدهترین فرهنگها و سنتهای سفالی شمالغرب و غرب ایران به شمار میآید، از آنجایی که تنها یک نمونه تاریخگذاری کربن 14 از خود محوطه دالما صورت گرفته است همچنان ابهامات در رابطه با گاهنگاری فرهنگ دالما در جنوب دریاچه ارومیه بدون حل باقیمانده است.