میوههایی که ابتلا به زوال شناختی را کاهش میدهند
برخی میوهها میتوانند به کاهش ابتلا به زوال شناختی کمک کنند.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، زوال شناختی، یکی از نشانههای نخستین بیماری آلزایمر یا زوال عقل است و با دیدن رفتارهای روزمره فرد، قابل تشخیص است.
برخی از نشانههای افت شناختی که باید به آنها توجه داشته باشید، عبارتند از: فراموش کردن تاریخ ملاقات، فراموش کردن رویدادهای اخیر، مشکل در درک کارهای ساده، حافظه مه آلود و مشکل در توجه، اما شاید راهکارهایی برای حل این مشکل موجود باشند.
نشریه نورولوژی آمریکا، گزارش داده است که برخی میوهها مانند توتفرنگی و پرتقال میتوانند در کاهش خطر زوال شناختی کمک کنند.
بر اساس یک مطالعه، افرادی که از رژیم غذایی حاوی حداقل نصف وعده غذایی در روز حاوی غذاهای سرشار از فلاونوئید مانند توتفرنگی، پرتقال، فلفل و سیب استفاده میکنند، ۲۰ درصد کمتر در معرض خطر اختلال شناختی قرار دارند.
فلاونوئیدها ترکیبات طبیعی موجود در گیاهان هستند و آنتیاکسیدانهای قوی محسوب میشوند. تصور میشود که کمبود آنتیاکسیدان، ممکن است با افزایش سن در کاهش شناختی نقش داشته باشد.
در این مطالعه ۴۹۴۹۳ زن با میانگین سن ۴۸ سال و ۲۷.۸۴۲ مرد با میانگین سن ۵۱ در آغاز مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. در ۲۰ سال پیگیری، افراد چند پرسشنامه درباره میزان خوردن غذاهای مختلف تکمیل کردند. میزان دریافت انواع مختلف فلاونوئیدها با ضرب محتوای فلاونوئید هر غذا در فرکانس آن محاسبه شد.
این مطالعه نشان داد فلاونها که در برخی ادویهجات، میوهها و سبزیجات زرد یا نارنجی پیدا میشوند، قویترین ویژگیهای محافظتی را دارند. این با کاهش ۳۸ درصدی خطر زوال شناختی همراه است؛ معادل سه تا چهار سال سن کمتر.
فلفلها در هر وعده ۱۰۰ گرمی، حدود ۵ میلی گرم فلاون دارند. آنتوسیانینها که در زغال اخته، توت سیاه و گیلاس پیدا میشوند، ۲۴ درصد خطر زوال شناختی را کاهش میدهند. بلوبری، حدود ۱۶۴ میلیگرم آنتوسیانین در هر وعده ۱۰۰ گرم دارد.
برنامه غذایی سرشار از فلاونوئیدها و بهطور خاص فلاونوها و آنتوسیانینها، سلامت مغز در طولانیمدت را ارتقا میدهد.