افت ۲۰ درصدی تقاضا برای فرش ماشینی
رئیس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت تهران گفت: میزان تقاضای فرش ماشینی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۰ درصد کاهش داشته است.
به گزارش
گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی اتاق اصناف تهران، آقای محمدهادی کمالیان در مورد آخرین وضعیت بازار فرش ماشینی در کشور افزود: با توجه به شرایط موجود و با وجود بیماری کرونا، بازار فرش ماشینی در حاضر در رکود شدید به سر میبرد. قیمتها نیز تثبیت شده و حتی در مورد بعضی برندها کاهش نیز داشته است. تعطیلات تابستانی، تغییرات فصل، بازگشایی مدارس و ... نیز مزید بر علت رکود بوده اند.
وی اضافه کرد: میزان تقاضای فرش ماشینی نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۰ درصد کاهش داشته است، در همین مدت زمان هیچ افزایش قیمتی نبوده و حتی برخی برندها تغییرات جزیی در جهت کاهش قیمت محصولات خود داشتهاند.
رئیس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت تهران در ادامه گفت: از آنجا که فرش ماشینی در داخل کشور بافته میشود و تعداد کارخانهها هم زیاد است، بازار از این محصول اشباع و بنابراین کمبودی هم وجود ندارد.
وی در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت صادرات افزود: به دلیل قیمت دلار در ایران، خرید فرش ماشینی از ایران برای دیگر کشورها صرفه دارد و بنابراین صادرات این کالا در جریان است. البته این صادرات به صورت منظم و مدیریت شده توسط دولت یا دیگر ارگانهای ذیربط نیست تا تولیدکنندگان بتوانند بدون دغدغه کالای خود را صادر کنند، هر کدام جداگانه به دنبال مشتری هستند یا اینکه ممکن است مشتریان برای خرید به شهرکهای صنعتی فرش ماشینی مراجعه کنند.
کمالیان اضافه کرد: چین، اروپا، کشورهای آسیانه میانه و همسایگان مانند عراق و افغانستان از مقاصد صادراتی ما در فرش ماشینی هستند که سهم کشورهای همسایه از آن بیشتر است. اما شکل این صادرات سازمانیافته نیست و خود تولیدکنندگان با رایزنیهایی که انجام میدهند میتوانند صادرات انجام دهند.
رئیس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت تهران گفت: بعد از شیوع کرونا وعدههای زیادی مبنی بر حمایت از تولیدکنندگان و اصناف داده شد که این اتفاق نیافتاد؛ تامین اجتماعی و اداره دارایی هم وعدههای زیادی دادند که هیچ یک محقق نشد، الان بیشتر مشکلات فعالان اقتصادی شاغل در این بخش مربوط به نقدینگی است. علاوه بر این قطعی برق، کارخانجات تولیدی را با مشکل جدی مواجه کرده، امیدواریم دولت جدید در جهت رفع این مشکلات تدابیری بیاندیشند تا تسهیلی در فضای کسبوکار کشور ایجاد شود.