به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از برلین ؛ انتخابات پارلمانی در آلمان سهم احزاب را از کرسیهای مجلس فدرال مشخص کرد، اما اختلاف آرای کم میان دو حزب پیشتاز، به چالشی برای تعیین صدر اعظم و تشکیل دولت در حاکمیت این کشور تبدیل شده است.
آن طور که نتایج نظر سنجیها هم نشان میداد، سرانجام حزب سوسیال دموکرات آلمان در انتخابات پارلمانی با کسب ۲۵.۷ درصد آرا در صدر ایستاد و اتحادیه احزاب مسیحی که مرکل نیز عضوی از آنهاست با ۲۴.۱ درصد آرا رتبه دوم را از آن خود کرد.
این تعداد رای برای هیچ کدام از این احزاب حاشیه امنی نیست، زیرا حالا همه چیز به ائتلاف و اجماع با دو حزب دیگر یعنی سبزها و لیبرال دموکراتها بستگی دارد.
این دو اکنون نقش مهرههای سرنوشت ساز را ایفا میکنند، سبزها با ۱۴.۸ درصد و لیبرال دموکراتها با ۱۱.۵ درصد آرا میتوانند با هر کدام از دو حزب پیشتاز ائتلاف کنند.
از طرفی اولاف شولتز نامزد صدر اعظمی از سوسیال دموکراتها ساعاتی پس از پایان انتخابات اعلام کرد صدر اعظم آینده است و در سوی دیگر آرمین لاشت از حزب مرکل گفت: برای این سمت برنامه دارد.
حالا اتفاقات پشت صحنه تعیین کننده است.
سوسیال دموکراتها برای آن دو حزب دیگر نامه نوشته ودرخواست ائتلاف کرده اند.
حزب مرکل هم که یکبار در انتخابات ۲۰۱۷ قصد ائتلاف با سبزها و لیبرال دموکراتها را داشت وبه نتیجه نرسید، دوباره در فکر ائتلاف است.
اگر سوسیال دموکراتها بتوانند با دو حزب دیگر ائتلاف کنند یعنی بر اساس رنگ سازمانی شان، قرمز با سبز و زرد، ائتلافی موسوم به "چراغ راهنمایی" شکل خواهد گرفت و چنانچه حزب مرکل موفق شود، ائتلافش بنا به رنگهای سازمانی یعنی سیاه، زرد و سبز که در پرچم کشور جاماییکا به کار رفته است، به همین نام موسوم خواهد شد.
اینکه کدام ائتلاف یعنی چراغ راهنمایی یا جاماییکا موفق شوند، به چانه زنی برای سهم خواهی حزب سبزها و لیبرال دموکراتها از یکی از دو حزب پیشتاز بستگی دارد.
دولتهای برآمده ازانتخابات پارلمانی در آلمان بعد از جنگ جهانی دوم اغلب به صورت ائتلافی بوده اند مانند دولت کنونی که بعد از انتخابات سال ۲۰۱۷ شکل گرفت و مذاکراتش شش ماه زمان برد؛ مرکل وقتی نتوانست با لیبرال دموکراتها و سبزها ائتلاف کند به سمت رقیب دیرینه اش یعنی سوسیال دموکراتها رفت، اما اکنون فاصلهها کمتر است نه حزب مرکل با وجود آرای کمتر حاضر است به سادگی بعد از ۴ دوره زمامداری، از حضور در حاکمیت آلمان چشم پوشی کند و نه حزب سوسیال دموکرات با کسب بیشترین رای، از تعیین صدر اعظم و تشکیل دولت عقب نشینی میکند.
به هر حال بنا به پیش بینی ناظران سیاسی، دولت آلمان تا پیش از سال جدید میلادی تشکیل نخواهد شد.