پخش زنده
امروز: -
این روزها تک تیر اندازی بر پرده نقرهای میدرخشد. روایتی از شهید رسول زرین که قهارترین تک تیر انداز جهان است و با نشانه گیریهای دقیق خود ۷۰۰ فرمانده و نیروی رده بالای بعثی را از پای در آورد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای ابراهیم اصغری تهیه کننده این فیلم میگوید، از مدتها قبل میخواسته فیلم را بسازد، چون همواره فکر میکرده این شهید میتواند الگوی خوبی برای نوجوانان و جوانان باشد.
البته قصه روایت این رشادتها به سال ۵۹ بر میگردد. وقتی آقای جمشید حیدری مرز را در همان ماههای آغازین ۸ سال دفاع مقدس کلید زد. این کارگردان میگوید، بعد از نمایش فریاد مرگ بر صدام در سینماها سر داده میشد.
سینمای دفاع مقدس با عقابها به اوج رسید. فیلمی که توانست بیش از ۸ میلیون و نیم مخاطب را به تماشای خود بنشاند.
آقای سعید راد بازیگر این فیلم میگوید، مردم برای قهرمان این فیلم اشکها ریختند و آن را بسیار دوست داشتند.
دهه ۶۰ را میتوان دهه زنده یاد رسول ملا قلی پور دانست. کارگردانی که از پرواز در شب تا افق به همت او بر پرده نقرهای درخشید. این کارگردان میگوید، در فیلم هایم تلاش کردم دفاع را به تصویر بکشم.
اواخر دهه ۶۰ کارگردان جوانی پا به سینمای حرفهای گذاشت که در دهه ۷۰ آثار ماندگاری خلق کرد. ابراهیم حاتمی کیا در از کرخه تا راین، آژانس شیشه ای، بوی پیراهن یوسف و آثار دیگرش از تأثیرات جنگ گفت.
اگر چه با فاصله گرفتن از سالهای جنگ دغدغه ساخت آثاری با مضمون دفاع مقدس در مسؤولان و هنرمندان کم شد، اما همچنان هر از گاهی فیلمهایی چشم و ذهن مخاطب را درگیر خود میکردند.
سه گانه احمد رضا درویش و روز سوم از جمله آنها بود.
دهه ۸۰ مسعود ده نمکی اتفاقی نو در سینمای دفاع مقدس رقم زد. اخراجیها پس از لیلی با من است با نگاهی طنز وجهی متفاوت از ۸ سال دفاع مقدس را روایت کرد و میلیاردر شد. حالا کارگردان این کار از کمبود تجهیزات فیلمهای جنگی گلایه دارد. شاید همین کمبودها یکی از دلایل انگشت شمار شدن فیلمهای با کیفیت دفاع مقدس در دهه ۹۰ باشد.
محمد علی باشه آهنگر کارگردان سینما میگوید مشکلات اقتصادی و نبود حمایتهای دولتی سینمای جنگ را در شرف نابودی قرار داده است.
با نگاهی گذرا به سینمای دهه ۹۰ میتوان متوجه شد به جز عاشقانه مادرانه، در شیار ۱۴۳، ایستاده در غبار، تنگه ابوقریب، ویلاییها و ۲۳ نفر که به دست سردار دلها کلید خورد، آبادان ۱۱، ۶۰ و چند نام دیگر، سینما چیزی برای عاشقان سینمای دفاع مقدس نداشته است.
به قول ابراهیم حاتمی کیا سینمای دفاع مقدس سینمای نسل دفاع مقدس است که باید جاری و ساری باشد.
پرویز پرستویی هم هنرمندانه گفت که امیدوارم سینما قدری هم و غمش را برای قهرمانان دفاع مقدس بگذارد تا حرفی بومی و ملی در جهان داشته باشد.
حالا امیدها به حمایت بیشتر مدیران فرهنگی و همت بیشتر هنرمندان برای خلق آثاری فاخر است، این گونه آثار پر مخاطب سینمایی است.
گزارش از سحر قناعتی خبرنگار گروه علمی فرهنگی خبرگزاری صدا و سیما