پخش زنده
امروز: -
آمریکا در زمینه واکسیناسیون از کشورهایی نظیر فرانسه، ایتالیا، انگلیس و آلمان عقب تر است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی «هیل»، چرا آمریکا در زمینه واکسیناسیون کووید-۱۹ از سایر کشورهای توسعه یافته عقب افتاده است؟ بر اساس اعلام دانشگاه آکسفورد، تا اواسط ماه سپتامبر , ۶۳ درصد از آمریکاییها به طور کامل یا جزئی واکسینه شده بودند، این میزان کمتر از فرانسه (۷۴ درصد) , ایتالیا (۷۳ درصد) , انگلیس (۷۱ درصد) , آلمان (۶۶ درصد) و ژاپن (۶۶ درصد) است.
بیشتر این توضیحات سیاسی است. بررسیهای موسسه خانواده کایسر در ماه ژوئیه نشان میدهد ۸۶ درصد از دموکراتها گفتند دست کم یک دوز واکسن کرونا دریافت کرده اند. در میان جمهوری خواهان، این رقم ۵۴ درصد بوده است. این یک تفاوت بزرگ بین دو حزب (بیش از ۳۰ درصد) است. تفاوت در این موضوع در زمینه تحصیلات نیز قابل توجه بود: فارغ التحصیلان دانشگاهی به میزان ۸۱ درصد و فارغ التحصیلان غیر دانشگاهی به میزان ۶۱ درصد واکسینه شده بودند که فاصلهای ۲۰ درصدی را نشان میداد. در این میان تفاوت در میان جنسیتها و نژادها کمتر بود (۱۰ درصد).
به نظر میرسد دو عامل موجب تردید درباره واکسن در آمریکا میشود، ایدئولوژی و تحصیلات. آمریکاییهای کم سواد را میتوان شکاک توصیف کرد. محافظه کاران رویکردی خصمانه دارند. با افزایش مرگ و میر، شک و تردید کاهش پیدا میکند. با این حال خصومت ایدئولوژیکی در برابر تغییر مقاومت نشان میدهد. منشاء این موضوع سیاست است و تنها از نظر سیاسی میتوان آن را شکست داد، مانند آنچه این ماه در کالیفرنیا بوده است.
نظرسنجی موسسه خانواده کایسر دو گروه متمایز از آمریکاییهای واکسینه نشده را شناسایی کرده است: آنهایی که برای دریافت واکسن آماده بودند و گفتند منتظر هستند و تماشا میکنند (۱۳ درصد) و یک گروه تقریبا مساوی با این تعداد که گفتند قطعا این کار را نمیکنند. گروه صبر و تماشا کمتر تحصیل کرده بودند و بخش بزرگتری از اقلیتها را شامل میشد. آنها در مورد اثربخشی واکسنها تردید داشتند و با پیامهای متناقض از سوی دولت و مقامات مسئول، دچار سردرگمی شده بودند.
افرادی که اعلام کردند قطعا واکسن نخواهند زد، اکثرا سفیدپوست، مرد، جمهوری خواه و به شدت با دستورهای واکسیناسیون مخالف بوده اند. آنچه آنها را بیشتر برآشفته میکند , «دستور» است تا «واکسن». با این همه، اکثر جمهوری خواهان از جمله دونالد ترامپ واکسینه شده اند (بر اساس نظرسنجی موسسه خانواده کایسر در ماه ژوئیه , ۵۴ درصد). آنها برای محافظت از خود اقدام کردند که نشان میدهد احمق نیستند.
برخی از محافظه کارانی که از واکسینه شدن خودداری میکنند، به دنبال درمانهای غیر متعارفی مانند تزریق آنتی بادیهای مونوکلونال هستند که زمان بر است و برای جلوگیری از شیوع این بیماری کاری انجام نمیدهد. برخی به ایورمکتین ivermectin , نوعی درمان برای عفونتهای انگلی حیوانات میپردازند که اثرگذاری آن در برابر کووید-۱۹ هرگز اثبات نشده است.
محافظه کاران از این روشهای غیر متعارف استقبال میکنند، زیرا توسط دولت اجباری در کار وجود ندارد. آنها اعتقاد دارند که درمان و پیشگیری باید کاملا به انتخاب شخص باشد، نه بر اساس دستورهای دولت. دغدغه آنها سلامت فردی است نه سلامت عمومی. این در حالی است که با توجه به اینکه این بیماری بسیار مسری است، برای دیگران نیز تهدید است.
استدلال برخی جمهوری خواهان این است که آنها حامی واکسیناسیون بدون اجبار هستند. گلن یانگکین نامزد امسال جمهوری خواه برای فرمانداری ویرجینیا در یک مناظره خاطر نشان کرد: «من مدافع جدی واکسینه شدن همگان بوده ام. تا آنجا که قانون آنها را ملزم به این کار نکند. افراد باید این اجازه را داشته باشند که خود در این باره تصمیم بگیرند».
سخنگوی ران دسانتیس فرماندار جمهوری خواه فلوریدا تا آنجا پیش رفت که گفت «افزایش بیش از حد اجبارهای دولتی ممکن است موجب شود مردم برای دریافت واکسن دچار تردید بیشتری شوند. شاید برخی محافظه کاران ,، اما واقعیت این است که اغلب آمریکاییها از دستورهای واکسیناسیون بایدن حمایت میکنند: ۶۰ درصد حامی واکسیناسیون اجباری یا آزمایش منظم برای کارکنان کسب و کارهای بزرگ هستند. بیش از ۶۰ درصد از الزام استفاده از ماسک در مدارس و اماکن عمومی حمایت میکنند. اغلب افراد با قوانین ایالتی مانند ممنوعیت الزام استفاده از ماسک در فلوریدا مخالف هستند.
گوین نیوسام فرماندار کالیفرنیا در این باره میگوید: «ما به علم پاسخ مثبت دادیم. ما به واکسن پاسخ مثبت دادیم. ما به پایان این همه گیری پاسخ مثبت دادیم. این رای برای این رویکرد (نیوسام) یک پیروزی بزرگ است و من بر این باور هستم که آمریکاییها در حال متحد شدن برای این اقدامات هستند تا این همه گیری را پشت سر بگذاریم».
این موضوع درست بود، دست کم در کالیفرنیا جایی که تعداد دموکراتها تقریبا دو برابر جمهوری خواهان است، در نظرسنجی، موضوع همه گیری اصلیترین مسئله رای دهندگان کالیفرنیا بود. حدود دو سوم از افراد گفتند سیاستهای الزام آور نیوسام «تقریبا درست» است یا «به اندازه کافی سختگیرانه نیست».
تنها یک سوم از رای دهندگان اعلام کردند واکسن زدن را یک «انتخاب شخصی» میدانند. حدود دو سوم از افراد، واکسیناسیون را یک «مسئولیت مربوط به سلامت عمومی» دانسته اند.
نیوسام این رقابت را یک همه پرسی درباره افراط گرایی توصیف کرده است. احتمالا اشاره وی، قوانین دولتهای ایالتی جمهوری خواهان است که در سراسر آمریکا تصویب میشود، نه صرفا قوانین ممنوعیت واکسیناسیون و پوشیدن ماسک، بلکه قوانین محدود کننده حق رای و محدود کردن حقوق مربوط به سقط جنین.
به این ترتیب، کالیفرنیا ممکن است به دموکراتها راهبرد مقابله با خرد متعارف ارائه کند- با توجه به این که انتخابات میان دورهای ۲۰۲۲ به احتمال زیاد موجی بزرگ از جمهوری خواهان را شاهد خواهد بود.