پخش زنده
امروز: -
امیر اخگر با بیان خاطراتی از رشادت و ایثار دریادلان ارتش سخن گفت که در دوران جنگ تحمیلی چرخه اقتصاد کشور را پایدار نگه داشتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امیر دریادار علیاکبر اخگر یکی از فرماندهان ارشد نیروی دریایی در دوران جنگ تحمیلی که در برنامه «کرانه عاشقی» سخن میگفت، ضمن گرامیداشت شهدا و جانبازان هشت سال دفاع مقدس اظهار داشت: یکی از اهداف مهم و راهبردی مهم صدام حمله به کشتیهای تجاری و نفت کش ما بود که در شمال غربی خلیج فارس اتفاق میافتاد.
از فرماندهان ارشد نیروی دریایی در دوران جنگ تحمیلی ادامه داد: صدام تلاش داشت صادرات و واردات ایران را قطع کند و از طرفی جلوی فروش نفت ایران را بگیرد و با اعمال فشار اقتصادی ما را پای میز مذاکره بکشاند.
وی افزود: صدام همچنین پای کشورهای منطقه و فرامنطقه را به جنگ کشانده بود و محیط خلیج فارس را بحرانی ساخته بود، ولی نیروی دریایی ایران عملیات همراهی کشتیهای تجاری را طراحی و با پشتیبانی نیروی هوایی قهرمان و سازمان دریانوردی عملیاتها را با ایثار و فداکاری جوانان میهن اجرایی کنیم.
به گفته امیر دریادار اخگر، این نخستین بار بود که عملیات اسکورت دریایی بدین صورت اتفاق میافتاد. این عملیاتها منجر شد ۱۰ هزار فروند کشتی تجاری از بندر عباس تا بندر امام (ره) تامین حفاظت شوند و حفظ امنیت خطوط کشتیرانی کشور اجرایی گردد.
این فرمانده ارشد نیروی دریایی در دوران جنگ تحمیلی گفت: در این راستا نیروی دریایی توانست تامین امنیت چرخه اقتصاد کشور را حفظ کند. در این زمان بیش از ۹۵ درصد واردات و صادرات ما از طریق دریا اتفاق میافتاد و با تلاش مدافعان دریا این ماموریتها به نحوی شایسته اجرایی شدند.
وی خاطرنشان کرد: انجام ماموریت بدون ایثار و فداکاری و شهادت در این راه میسر نبود. گرچه خسارات مالی هم به دنبال داشت، ولی این ایستادگی جواب داد و ۳۰۰ میلیون تن کالا طی این هشت سال در بنادر کشور جا به جا شد.
امیر دریادار اخگر در عین حال گفت: خساراتی نیز ایجاد میشد چنانچه ۲۵۰ فروند کشتی با بیش از هزار موشک مورد اصابت قرار گرفت و تنها ۲۵ کشتی تجاری از دست دادیم.
این فرمانده ارشد نیروی دریایی در دوران جنگ تحمیلی بار دیگر چنین دستاوردی را مدیون ایثار و فداکاری رزمندگان دریادل ارتش جمهوری اسلامی در کنار رزمندگان از جان گذشته در نیروی هوایی عنوان کرد و ادامه داد: شاید مردم ما کمتر در جریان درگیریهای جبهههای دریایی و هوایی قرار گرفته باشند. عملیات همراهی کاروانهای تجاری با تلاش این نیروها در کنار کارکنان شرکت ملی نفتکش ایران و بنادر کشور اتفاق افتاد تا چرخه اقتصاد ایران در هشت سال دفاع مقدس حفظ شود.
وی خاطرنشان کرد: رزمندگان ما در دریاها نیز نوآوری و خلاقیت از خود نشان میدادند و برای به اشتباه انداختنِ دشمن در حمله به کشتیهای تجاری سلسله اهدافی کاذب را به جای کشتی تجاری روانه دریا میکردند.