پخش زنده
امروز: -
بیش از ۲۵ هزار قرص «نان سنتی عباسعلی» همزمان با اربعین حسینی در آران و بیدگل استان اصفهان پخته می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اصفهان؛ مسئول موکب «سیزده ساله کربلا» گفت: در آستانه اربعین حسینی، موکب سیزده ساله کربلا از اول مهر به مدت پنج روز از ساعت ۱۸ تا ۲۲ با طبخِ نان سنتی عباسعلی در مرکز هیئت قاسم بن الحسن(ع) بلوار واصف، از جاماندگانِ زیارت اربعین در آران و بیدگل پذیرایی می کند.
ابراهیم عباسیان افزود: این موکب، طی دو سال گذشته، یک هفته قبل از اربعین حسینی فعال شده و تا سه روز پس از اربعین در مسیر زوار در مهران، بیش از ۱۰۰ هزار قرصِ نان عباسعلی طبخ می کرد؛ اما امسال با توجه به شرایط کرونایی و بسته شدن مرزهای زمینیِ عراق، تصمیم گرفت نذر خود را در قبالِ جاماندگان اربعین در آران و بیدگل ادا کند.
وی گفت: تاکنون، دو هزار و ۵۰۰ کیلوگرم آرد برای پخت این نان تهیه شده است و پیش بینی می شود طی پنج روز، بیش از ۲۵ هزار قرص نانِ عباسعلی با هزینه حدود ۳۰۰ میلیون ریال با کمک خیران طبخ و با بسته بندی و رعایت شیوه نامه های بهداشتی در بین مردم توزیع شود.
مسئول موکب «سیزده ساله کربلا» گفت: نان عباسعلی که مختص شهرستان آران و بیدگل است، از ۱۴ ماده مغذّی شامل آرد، شکر، کنجد، سیاه دانه، زعفران، زرد چوبه، زنجبیل، روغن و... تشکیل شده است.
عباسیان افزود: یک قرص نان شیرین عباسعلی به دلیل داشتن مواد ترکیبی، کالری و ماندگاری بالا، یک وعده غذایی کامل و بهترین و سالم ترین غذا برای مسافران و زائران به حساب می آید.
پخت این نان در تمام ایام سال و کیفیت مطلوب آن موجب شده که به عنوان مهم ترین سوغات شهرستان آران و بیدگل محسوب شود.
آیین پخت نان سنتی عباسعلی از جمله آیین های سنتی مذهبی ویژه ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) است و این نان، ویژه شهرستان آران و بیدگل بوده است و غالبا به صورت نذری طبخ می شود.
این آیین در خرداد ماه سال ۱۳۹۵، در فهرست آثار معنوی و ناملموس کشور به ثبت رسیده است.