پخش زنده
امروز: -
در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان اولویتها و برنامههای دستگاههای اجرایی با هدف تحقق سهم رشد اقتصادی حدود ۸ درصدی استان در بودجه سال آینده بررسی و تبیین شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکزقم، بر اساس ابلاغ مقدمات تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ مبتنی بر تحقق رشد اقتصادی به استانها سهم استان قم در بخش معدن ۱۰.۱ درصد صنعت ۹ درصد خدمات ۷.۲ درصد تعیین شده است.
در مجموع سهم استان قم در تحقق ارزش افزوده از تولید ناخالص ملی ۷.۸ دهم درصد خواهد بود.
استاندار در این جلسه بر لزوم مشارکت جدی دستگاهها در تعیین اولویتها و اهداف استان برای رشد اقتصادی پیشبینی شده در بودجه سال آینده گفت و فعال سازی و بهرهگیری از ظرفیت معادن، هدفگذاری برای بهرهبرداری از طرحهای تولیدی و عمرانی نیمهتمام و توسعه بازار و صادرات و دیگر فرصتهای مالی از مهمترین اولویت هاست.
دکتر سرمست با اشاره به سهم ۶۳ درصدی بخش خدمات در اقتصاد استان حوزههای گردشگری و اقتصادی را موظف به تدوین برنامه راهبردی پیشنهادی برای بهرهبرداری حداکثری از ظرفیت گردشگری و افزایش سرمایه گذاری با شناسایی نیازها و اولویتهای استان کرد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی هم با بیان اهمیت بهره برداری مناسب و صحیح از معادن استان خواستار تشکیل کارگروهی مشترک با حضور متولیان معادن و کارشناسان و مسئولان حوزه محیط زیست و منابع طبیعی به منظور دستیابی به یک الگوی صحیح و کاربردی در بهرهبرداری از معادن و نیز حفظ محیط زیست شد.
وی همچنین نقش واحدهای گردشگری را در رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال مهم و قابل توجه دانست و گفت در این بخش باید با توجه به شرایط کرونا و استفاده از تجربیات دیگر کشورها راهکار مناسبی را اتخاذ و در راستای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصادی از فرصتهای کشورهای همسایه و پیمانهای منطقهای استفاده کرد.
همچنین بر اساس گزارش اداره کل نوسازی مدارس استان در این جلسه در حال حاضر سرانه آموزشی استان به ازای هر دانشآموز ۴.۲ دهم درصد است که استان قم با ۶۹ درصد مدارس دو شیفت در کنار استانهای البرز و تهران دارای بیشترین تراکم دانشآموزی است آمارها نشان میدهد ۳۰ هزار تبعه غیر ایرانی در مدارس استان تحصیل میکنند که ۱۴ درصد سرانه آموزشی را به خود اختصاص دادند.