پخش زنده
امروز: -
امسال ۶۲ کودک در اردوگاهی در شمال شرقی سوریه جان باختند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ گروه موسوم به نجات کودکان روز پنجشنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد هر هفته دو کودک در اردوگاه آوارگان الهول سوریه جان خود را از دست میدهند. این اردوگاه یکی از پر ازدحامترین اردوگاههای سوریه است که خانوادههای مظنون به ارتباط با عناصر داعش در آن به سر میبرند.
این موسسه خیریه گفت بسیاری از کشورها، از جمله کشورهای اتحادیه اروپا، هزاران کودک را در برزخ بلاتکلیفی، خشونت، آتش و جنگ، سوء تغذیه و بیماری رها کرده اند.
صندوق نجات کودکان اعلام کرد در مجموع ۴۰ هزار کودک از ۶۰ کشور مختلف در اردوگاههای روژ و الهول در شمال شرق سوریه در شرایط وخیمی زندگی میکنند.
این صندوق با انتشار بیانیهای اعلام کرد: "بسیاری از ثروتمندترین کشورهای جهان نتوانسته اند اکثر کودکانی را که در دو اردوگاه آوارگان گیر افتاده اند به کشورهای خود بیاورند. "
در این گزارش آمده است امسال ۶۲ کودک به دلایل مختلف از جمله خشونت، بیماری و حادثه جان خود را از دست داده اند.
صندوق نجات کودکان گفت امسال در مجموع ۷۳ نفر از جمله دو کودک در اردوگاه الهول به قتل رسیده اند.
این اردوگاههای دورافتاده تحت مدیریت نیروهای کرد که این منطقه را کنترل میکنند اداره میشود، این اردوگاهها محل اسکان خانوادههای آن دسته از مردانی است که به اتهام ارتباط با گروه داعش بازداشت شده اند.
با این حال این اردوگاهها همچنین محل سکونت شمار زیادی از خانوادههایی است که در حقیقت از خانههای خود در عراق و سوریه که به دست داعش اشغال شده گریخته اند. برخی از این خانوادهها بیش از چهار سال است که در آنجا به سر میبرند.
صندوق نجات کودکان با چندین کودک که در پشت حصارهای اردوگاه الهول محبوس شده اند مصاحبه کرده است، این کودکان در این اردوگاهها مانند زندانی زندگی میکنند و دولتهای کشورهایشان مایل به بازگرداندن آنها نیستند.
یک دختر ۱۱ ساله لبنانی که در ماه مه با او مصاحبه شد گفت: "من دیگر نمیتوانم این زندگی را تحمل کنم. ما هیچ کاری جز صبر کردن انجام نمیدهیم. " گفته میشود این دختر لبنانی بعدا در جریان تلاش نافرجام برای فرار از این اردوگاه با کامیون حمل آب، کشته شد.
این صندوق خیریه اعلام کرد ۳۲۰ کودک فرانسوی در هر دو اردوگاه حضور دارند، ولی پاریس تنها ۳۵ نفر را به کشور خود بازگردانده است. انگلیس ۶۰ کودک دارد و تنها چهار کودک را به خانه آورده است.
سونیا کوش، مدیر امور سوریه در صندوق نجات کودکان گفت: "آنچه ما در اینجا میبینیم این است که دولتها در حقیقت کودکان را رها میکنند که اولین و مهمترین قربانی این درگیری هستند. "
وی افزود تا کنون ۸۳ درصد از عملیات بازگرداندن مربوط به کشورهای ازبکستان، کوزوو، قزاقستان و روسیه بوده است.
مقامات کرد که این منطقه را اداره میکنند اعلام کردند آنها توانایی محاکمه همه مظنونان خارجی بازداشت شده و حمایت از خانوادههای آنها را ندارند.
فرانسه و دیگر کشورهای غربی نسبت درباره تأثیر بازگشت گسترده این افراد بر امنیت داخلی و افکار عمومی خود شدیدا نگران هستند.