پخش زنده
امروز: -
وزیر امور خارجه قطر گفت معتقدیم مطالبی که طالبان در قالب بیانیه اعلام کرد باید به عمل تبدیل شود؛ جهان نظاره گر این است که اقدامات طالبان را بببیند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، وزیر امورخارجه قطر تصریح کرد به رسمیت شناختن بین المللی طالبان، فعلاً اولویت ندارد.
شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی در گفتگو با سی ان ان در پاسخ به سوالی درباره اوضاع پرتنش افغانستان و خواسته طالبان برای به رسمیت شناخته شدن بین المللی با حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: «درخصوص اعتبار طالبان باید بگویم از همان ابتدا موضع قطر بسیار روشن بوده است. ما فکر نمیکنیم منزوی کردن (طالبان) مسیر صحیح رو به جلو باشد و به رسمیت شناختن (طالبان) نیز در حال حاضر، اولویت ندارد.
وی افزود: ما معتقدیم که اولویت همه ما در حال حاضر این است که با افغانستان در تعامل باشیم و نباید افغانستان را به حال خود رها کنیم. ما باید به مردم افغانستان کمک کنیم. مطالبی که طالبان در قالب بیانیه اعلام کرد باید به عمل تبدیل شود. کل جامعه بین المللی و ازجمله قطر نظاره گر این است که اقدامات طالبان را بببیند.
وزیر امورخارجه قطر همچنین افزود: در حال حاضر خواهان آن هستیم که شاهد بروز پیشرفتهایی در افغانستان باشیم و دولت فراگیر شود. روز گذشته (سه شنبه) بخشهایی کوچک از این فراگیر بودن را مشاهده کردیم. اما هنوز گامهای دیگری وجود دارد که باید برداشته شود تا اینکه اطمینان حاصل شود افغانستان در آینده کشوری باثبات خواهد بود. آنچه باید همچنان بر آن تمرکز داشته باشیم، وضعیت انسانی در افغانستان است. این وضعیت انسانی باید از هر پیشرفت سیاسی در افغانستان، مستقل باشد.»
این مقام قطری در ادامه گفت: «ما خواهان تشکیل دولت فراگیر (در افغانستان) هستیم تا صلح و ثبات در افغانستان حفظ شود. کنار گذاشته شدن احزاب یا اقلیتهایی خاص برای استقرار افغانستانی توام با صلح، قابل حفظ و استمرار نخواهد بود و به نفع ثبات این کشور نخواهد بود. روز گذشته خبر انتصاب افرادی از میان تاجیکها، ازبکها و هزارهها برای مناصب دولتی، صرفاً یک گام کوچک مثبت برای حرکت در مسیر دولت فراگیر بود. ما باید همچنان طالبان را ترغیب کنیم که فضا را باز کند و رویکرد فراگیرتری داشته باشد و بی تردید، زنان را باید برای مناصب عالی دولتی در افغانستان درنظر بگیرد.
وی همچنین افزود: درخصوص حضور دختران در مدارس نیز همواره طالبان را ترغیب کرده ایم که حقوق مردم افغانستان ازجمله زنان و دختران را حفظ کند. تصمیم اتخاذ شده طالبان در هفته گذشته برای جلوگیری از حضور دختران در مدارس، غیرقابل قبول است. ما این موضع خود را به طالبان منتقل میکنیم و از آنها میخواهیم که دستاوردهای به دست آمده برای زنان در افغانستان معکوس نشود (از بین نرود). فکر میکنم کل جامعه بین المللی در زمینه این تلاش، موضعی واحد دارد.»