پخش زنده
امروز: -
رئیس دیوان عدالت اداری: نیازها و اولویتهای پژوهشی باید شناسایی و مشخص شود کدام مشکل و چالش را در کارهای علمی باید مدنظر قرار دهیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین مظفری در مراسم افتتاح مرکز نوآوریهای حقوقی پژوهشگاه قوه قضاییه با بیان اینکه شاید ذکر این موضوع ضرورت ندارد، ولی در کشور ما بعد از استقرار نظام و تاکید رهبر در حوزه تولید علم جهشی صورت گرفته است و فعالیت خوبی وجود دارد از جمله چاپ و نشر و تحقیق.
رئیس دیوان عدالت اداری بیان کرد: از میان ده نیازمندی باید اولویت بندی کنیم و کار پژوهشی صورت گیرد و باید به هدف غایی پژوهش باید توجه کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین مظفری ادامه داد: در دستگاههای اجرایی و پژوهشگاه دنبال موارد و تبدیل قانون و نظریه و رویه قضایی باشیم که مشکلی از مشکلات را حل کند و در قوه قضاییه مشکل بسیاری داریم و در زمینه فقهی کارهای خوبی صورت گرفته است، اما باید دید چه میزان موفقیت کسب شده است.
رئیس دیوان عدالت اداری با بیان اینکه بیش از ۲۵۶ هزار پرونده در سال در دیوان عدالت اداری داریم، گفت: یا مردم از حقوق خود مطلع نیستند یا بسترهای لازم برای احقاق حقوق شهروندی وجود ندارد.
وی ادامه داد: گاهی در دیوان عدالت اداری هفت خان رستم و گاهی تا هفتاد خان میگذارند و در دادگستری هم به این شکل است که نشان میدهد در مرحله اجرا بستر لازم را فراهم نکردیم.
حجت الاسلام والمسلمین مظفری افزود: باید قوانین را تصویب کنیم که با ادبیات ساده حقوقی، مشکل را برطرف کند و در شعب قضایی ما یک جور و در جایی دیگر به شکل دیگر برداشت میشود که باید این موضوعها را ساماندهی کنیم.
کارهای حقوقی باید برای مردم ساده شود
رئیس دیوان عدالت اداری گفت: مردم به حقوق شهروندی که در قانون عادی و اساسی اشاره شده است، نمیتوانند به راحتی دست پیدا کنند.
حجت الاسلام والمسلمین مظفری در ادامه افزود: بیش از ۱۰ تا ۱۵ میلیون فرآیند قضایی در جامعه ۸۰ میلیونی وجود دارد و تمام افراد نیز از مردم تا صاحب منصبان گلایه میکنند، اما مشخص نیست، منتظر چه کسی هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین مظفری گفت: قانونی که قابل هزار نوع تفسیر است، باید قانون شفاف با بیان ساده حقوقی بیان شود که برداشتهای گوناگون از آن انجام نشود، البته نمیتواند ۱۰۰ درصد برداشتها یکی باشد، اما میشود آن را تا حد زیادی به هم نزدیک کرد.
وی ادامه داد: باید دید گره کار کجاست که این میزان پرونده تشکیل میشود؟
رئیس دیوان عدالت اداری گفت: یکی از گرفتاریها پراکندگیها قوانین و مقررات است که این امر قاضی را گرفتار کرده است و همکاران قضایی ما گاهی پیش نویس قانون را قانون میدانند که نشان دهنده ناآگاهی از قوانین و مقررات است.
مظفری گفت: نشستن در کنفرانس علمی دردی دوا نمیکند، باید کنار قاضی بنشینید تا به نقطه هدفی و کلیدی برسید و باید در محکمه در فرآیندهای مختلف و مراجع مختلف حضور داشته باشید تا گره کار مشخص شود.
وی گفت: دستگاه اجرایی باید آستین را بالا بزند که مردم به مراجع شبه قضایی مراجعه کنند. وی با بیان اینکه آیین دادرسی مسیر احقاق حق است، ادامه داد: اگر فقر شفافیت مراجع حقوقی وجود دارد، این امر را حل کنید و ضعف نمایندگان حقوقی موضوعی است که با آن مواجه هستیم.