رئیس هیأتمدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران:
گلایه از عملکرد شرکتهای هواپیمایی در حق زوار اربعین
شرکتهای هواپیمایی (ایرلاینها) به عمد عرضه پروازها را با وجود تقاضای زیاد، افزایش ندادند تا نرخها افزایش یابد و در حق زوار اربعین جفا کردند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ امسال دومین سالی است که ویروس کرونا راهپیمایی روز اربعین را با محدودیت مواجه کرده است. هر ساله در این ایام ایرانیها زمینی و هوایی خود را به کربلا میرساندند. ولی امسال و پارسال شرایط تغییر کرد. امسال مسئولان عراقی شرط ورود به عراق را فقط ورود از مرزهای هوایی اعلام کردند. سازمان هواپیمایی کشوری نیز قیمت بلیت پروازهای دوطرفه تهران- نجف- تهران را ۵ میلیون تومان و قیمت بلیت پروازهای مشهد- نجف- مشهد را ۶ میلیون تومان و قیمت بلیت یک طرفه مسیرهای تهران-نجف و مشهد-نجف را نیز به ترتیب ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و ۴ میلیون تومان اعلام کرد.
همچنین نرخ بلیت پروازهای دوطرفه اربعین از فرودگاههای کرمان، زاهدان و یزد به نجف ۶ میلیون و در بقیه فرودگاهها ۵ میلیون تومان تعیین شده است. اما آنچه زائران امام حسین (ع) این روزها شاهد بودند قیمتهای بسیار بیشتر و چندبرابری رقم مصوب بود.
آقای حرمت الله رفیعی گفت: هم اکنون به دلیل همهگیری کرونا، ایرلاینها در بسیاری مسیرها داخلی و خارجی با کاهش مسافر مواجه بودند و میتوانستند به دلیل استقبال و حجم مسافر در مسیر ایران و عراق، هواپیما را به این مسیر انتقال دهند، اما نکردند.
آقای رفیعی گفت: در حال حاضر روزانه ۵ ایرلاین و حدود ۴۰ پرواز به نجف انجام میشود در حالی که این رقم میتوانست به ۱۰۰ پرواز برسد تا تقاضا و عرضه منطقی باشد، ولی ایرلاینها این کار را نکردند، چون حتی در این روزها نیز فقط به دنبال سود بیشتر هستند. حتی میتوانستند یک هفته پروازهای ترکیه را کاهش داده و هواپیما را در مسیر تهران- نجف استفاده میکردند، اما این کار را نیز نکردند.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران درباره قیمت مصوبه ۵ میلیون تومانی بلیت رفت و برگشت در مسیر تهران - نجف گفت: حتی این رقم نیز زیاد است، زیرا قیمت پرواز رفت و برگشت میان تهران و شیراز با وجود بیشتر بودن مسیر حدود یک میلیون ۸۰۰ هزار تومان است، اما بلیت رفت و برگشت به نجف- تهران ۵ میلیون تومان است.
وی دلیل این امر را کاهش عرضه در برابر افزایش تقاضا برای گران کردن مسیر و سود دانست و گفت: در حالی که تمام کشور و عراق در ایام اربعین به دنبال خدمت به زوار امام حسین (ع) است، ایرلاینها تنها به دنبال سود بیشتر و بیشتر بودند.
آقای رفیعی با اشاره وجود بلیت بیش از نرخ مصوب برای این روزها گفت: از مدتها قبل این اتفاق قابل پیش بینی بود و حتی نامهای به وزیر راه ارسال کردیم، اما هیچ کس از پس ایرلاینها بر نمیآید و حتی تذکر نیز آنها را از ادامه تخلف باز نمیدارد.
رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی گفت: ایرلاینها پروازهای دوطرفه را بستهاند و صرفاً به فروش پروازهای یک طرفه روی آورده اند که از سوی سازمان هواپیمایی، ۳ میلیون ۲۰۰ تومان تعیین شده است؛ به عبارت دیگر شرکتهای هواپیمایی ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان با این اقدام سود بیشتری روی فروش بلیت رفت و برگشت هر زائر کسب میکنند.
وی در ادامه با وجود چند هزار آژانس مسافربری گفت: برخی از آژانسها نیز با همکاری و توافق با ایرلاینها تخلف میکنند و باید با ۵ ایرلاین برخورد کرد تا این تخلفات تکرار نشود و البته اعلام تذکر به آنها راه کار نیست.
آقای رفیعی درباره قیمت ۴۰ میلیون تومانی پروازها ایرلاینهای خارجی در این مسیر گفت: این پروازها معمولا با توقف همراه هستند، مثلا با مبدا کشورهای عربی در فرودگاه امام خمینی توقف میکنند و سپس به مقصد نجف میروند که ما نمیتوانیم برای آنها قیمت تعیین کنیم، چون آنها ایرلاین ایرانی نیستند.