سویه مکزیکی کرونا با شدت بیماری و مرگ مرتبط است
مطالعات هشدار میدهند که سویه مکزیکی ویروس کرونا موسوم به B.۱.۱.۵۱۹ باعث افزایش خطر بستری شدن در بیمارستان، شدت بیماری و مرگ میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ محققان هشدار میدهند که نوع مکزیکی کروناویروس به نام B.۱.۱.۵۱۹ که چند ماهی است مکزیک را دربرگرفته است نه تنها باعث افزایش خطر بستری شدن در بیمارستان و شدت بیماری میشود بلکه خطر مرگ و میر را نیز افزایش میدهد. علاوه بر سویههای معروف دلتا و مو، گونههای فرعی نیز نگران کننده هستند.
تیم تحقیق از مکزیک، شناسایی یک نوع بالقوه که دارای جهش T ۴۷۸ K، P ۶۸۱ H و T ۷۳۲ A در پروتئین سنبله است را در سویه جدید B.۱.۱.۵۱۹ گزارش کرد که به سرعت از انواع موجود در مکزیک پیشی گرفت و در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ ویروس غالب در این کشور بوده است.
تجزیه و تحلیل کلی ژنوم ویروسها در سویه B.۱.۱.۵۱۹، نشان داد که در مقایسه با توالی ژنوم مرجع Wuhan-Hu-۱، در مجموع ۲۰ جهش را داراست. یازده مورد از این جهشها مترادف نیستند و چهار مورد از آنها در پروتئین سنبله وجود دارند.
جهش P ۶۸۱ H یکی از جهشهایی است که در نوع B.۱.۱.۷ شناسایی شده در انگلستان نیز وجود داشت. برخی گمان میکنند که ممکن است این جهش قابلیت انتقال را افزایش دهد.
ارزیابی دادهها نشان داد که بیماران آلوده به نوع B.۱.۱.۵۱۹ با افزایش احتمال بروز علائم تأثیرگذار بر دستگاه تنفسی نسبت به انواع غیر B.۱.۱.۵۱۹ روبرو هستند.
مطالعات نشان داد که نوع B.۱.۱.۵۱۹ با افزایش ۱.۷۸۶ برابری تنگی نفس، ۱.۴۸۹ برابری افزایش درد قفسه سینه و ۳.۶۵۵ برابری افزایش سینانوسیس همراه است.