فعالیت ۹۴ هزار شرکت تعاونی در ایران
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تعداد تعاونیهای فعال کشور از ۷۴ هزار تعاونی فعال به ۹۴ هزار شرکت رسیده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما آقای محمدجعفر کبیری در مراسم افتتاح چهار مرکز نوآوری توسعه تعاون (منتا) در تهران با حضور وزیر تعاون افزود: با رویکرد وزیر جدید تعاون امیدواریم اتفاقهای خوبی در بخش تعاون روی دهد و لزوماً افزایش تعداد تعاونیها منجر به افزایش سهم این بخش از اقتصاد نمیشود.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در ۱۰ کشور اول دنیا که بالاترین سهم تعاون از اقتصاد ملی دارند، تعداد تعاونیهای آنها زیر ۱۰ هزار شرکت است و تنها در دو کشور یکی ۱۷ هزار و دیگری ۲۰ هزار تعاونی دارند؛ بنابراین تعداد تعاونیها مهم نیست، بلکه تعداد اعضای تشکیلدهنده آن مهم است.
کبیری گفت: در برخی از کشورهای دنیا سهم تعاون از اقتصاد ملی به ۲۰ درصد هم رسیده که در کشور ما این سهم کمتر از ۵ درصد است.
وی افزود: مراکز نوآوری توسعه تعاون برای تحکیم زیست بوم فناوری شرکتهای تعاونی است یعنی شرکتهایی که مشکل دارند باید با راهحلهای دانشبنیان در این مراکز ارتقا پیدا کنند و
سهم صندوق توسعه تعاون در ردیف ۱۰۰۱ بودجه باید افزایش یابد تا بتواند تسهیلات سرمایهگذاران را ضمانت کنند.
حجتالله مهدیان مدیرعامل بانک توسعه تعاون نیز گفت: در کشور ۱۱ مرکز نوآوری توسعه تعاون، منتا وجود داشت که امروز هم چهار مرکز جدید در چهار استان راهاندازی شد.
مهدیان افزود: بانک توسعه تعاون ۷۰ درصد از تسهیلات خود را برای شرکتهای تعاونی به بنگاههای خرد، کوچک و متوسط پرداخت میکند و اگر سرمایه این بانک افزایش یابد میتوانیم پاسخگوی ذینفعان باشیم.
آقای حسیننژاد مدیرعامل صندوق ضمانت تعاون نیز در این مراسم گفت: صندوق ضمانت ریسکپذیر بوده و برای شرکتهای تعاونی که وثیقه ندارند یا وثیقهشان مناسب نیست آنها را ضمانت میکند تا کسب و کار آنها قابل اجرا باشد.
وی ا فزود: مشاوره و ایدهیابی در مراکز نوآروی توسعه تعاون انجام میشود و این مرکز نوآوری توسعه تعاون با مشارکت ۴۹ درصدی صندوق ضمانت و ۵۱ درصدی بانک توسعه تعاون راهاندازی شده اند تا متقاضیان سرمایهگذاری در تعاونی که رتبه مناسبی برای تسهیلات نمیگیرند بتوانند ارتقا پیدا کنند و وام دریافت کنند.
حسین نژاد افزود: بحث دوم بازاررسانی شرکتهای تعاونی است که تعدادی از شرکتها محصولهایی تولید میکنند که نمیتوانند به فروش برسانند و با معرفی مراکز نوآوری توسعه تعاون مشکل آنها حل میشود. در حال حاضر ۳۵۰۰ شرکت تعاونی وارد این مراکز نوآوری شده اند و به صورت دو به دو همچنین با ایجاد بازارچههای مختلف برای فروش محصولات آنها کمک شده است.
صدا و تصویر دارد
اطلاعات خبر
زبان: فارسی محرمانگی: عادی نوع خبر: متن ارسال کننده: اسماعیل محمدی (اجتماعی) دبیر: اسماعیل محمدی (اجتماعی) اولویت: نرمال تعداد کلمات: ۴۳۹ تعداد کاراکتر با اسپیس: ۲۳۷۲ تعداد حروف: ۱۹۳۲ منبع: خبرنگار: یوسف سلامی (اجتماعی) مترجم: آژانس خبری: IRIB واحد سازمانی: اجتماعی دسته بندی: اجتماعیاخبار آفیش (۱۱۱۱)