تنهایی انسان در کل کیهان و گیتی واقعیت دارد؟
زمین ما سومین سیاره در منظومه خورشیدی و کهکشان راه شیری، یکی از میلیاردها کهکشان موجود در کیهان است؛ اما چند کهکشان در کل گیتی وجود دارند؟
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، تا به حال درباره عظمت جهان هستی فکر کردهاید؟ آیا ما انسانها تنها موجودات در کل کهکشان راه شیری یا کل کیهان هستیم؟ آیا موجوداتی وجود دارند که به انسان در پیشرفت و نبوغی که امروز دارد، کمک کرده باشند؟ همه آنچه داریم، از آن خود ما و همه حاصل فکر و مغز انسانی است؟
آیا پیشرفتهایی که انسان در دهههای اخیر داشته، عادی است؟ و اگر عادی است، چرا همه در حدود صد سال اخیر حاصل شده است؟ آیا ممکن است موجودات فرازمینی در این پیشرفتها جایگاهی داشته باشند؟
آیا ما تنهاییم یا تنها نیستیم؟ هر دو احتمال، به یک اندازه ترسناک هستند، زیرا در صورت تنها بودن، اگر حیات ما به خطر بیافتد، کسی نیست به ما و سیاره ما یاری برساند و اگر موجودات فرازمینی وجود دارند، آیا دوست ما هستند یا ما را دوست خود نمیدانند؟
عظمت کیهان چقدر است؟
زمین ما سومین سیاره در منظومه خورشیدی و کهکشان راه شیری یکی از میلیاردها کهکشان موجود در کیهان است؛ اما چند کهکشان در کل گیتی وجود دارند؟ پاسخ این است که ما نمیدانیم.
اگر بخواهیم به عظمت کیهان پی ببرید، بهتر است هر کهکشان را به اندازه یک لوبیا در نظر بگیرید و آنوقت، ورزشگاه فوتبال را در نظر بگیرید که با هزاران تن لوبیا پر شده است و حتی این لوبیاها در حال سرریز شدن از آن هستند. شاید آنوقت بتوانیم به درک کوچکی از عظمت کیهان برسیم. بله، ما تنها نقطهای کوچک در ناکجای جهان هستیم.
آیا ما تنها هستیم؟
بشریت، همواره در حال یافتن حیات، بهخصوص حیات هوشمند در ماورای زمین بوده است. حیات هوشمند چیست؟ هوش فرازمینی در اصل، همان زندگی فرازمینی است. موجوداتی فرازمینی که قادر به فکر کردن و برقراری ارتباط با دیگران هستند. منظور، موجودات باکتریایی یا میکروسکوپی و مانند اینها نیستند.
برای اینکه بتوانیم موجودات هوشمندی که مانند ما انسانها قادر به برقراری ارتباط هستند، پیدا کنیم، ابتدا باید به دنبال سیارههایی بگردیم که در آنها نشانههایی از حیات باشند. تاکنون بیش از ۴۰۰۰ سیاره فراخورشیدی پیدا شدهاند که محققان به دنبال حیات در آنان میگردند.
در طرحی که جستجو برای هوش فرازمینی نام دارد، محققان بهدنبال تابشهای الکترومغناطیس معناداری هستند که شاید از طرف موجودات فرازمینی ارسال شده باشند.
در این طرح، از دانشگاهها و محققان بسیاری حمایت شده است، اما با همه این تلاشها تاکنون سیگنال معتبری از موجودات فرازمینی دریافت نشده است یا سیگنالهای دریافت شده تا امروز حاوی محتویاتی هستند که ما نمیتوانیم آنها را بخوانیم و ترجمه کنیم. شاید در این سیگنالها، محتویاتی پنهان هستند که ما علم شناسایی آن را نداریم.
تنها سیگنال معتبری که انسان دریافت کرده، سیگنال ۷۲ ثانیهای بوده است که ۲۴ مرداد ۱۳۵۶، دکتر جری اهمن، رصدشناس دانشگاه اوهایو، دریافت کرد و پس از آن، دیگر هیچوقت تکرار نشد.
این سیگنال، بسیار تعجب برانگیز بود؛ زیرا محتویاتی داشت که دکتر جری اهمن، هیچوقت ندیده بود. او زمانی که از ترکیب این سیگنال متعجب شد، یک wow در کنار آن نوشت. این سیگنال به سیگنال wow معروف بوده و هنوز انسان و هوش انسانی، نتوانسته است که محتوای این سیگنال را بفهمد.
تنها دو احتمال وجود دارند: یا ما انسانها تنها موجودات هوشمند در کل کیهان هستیم یا موجوداتی هستیم که فکر میکنیم با هوش هستیم و نمیتوانیم موجوداتی را ببینیم که شاید مشغول رصد کردن رفتار انسانی ما هستند.