پخش زنده
امروز: -
همزمان با تسریع روند واکسیناسیون افراد علیه بیماری کرونا در کشورهای مختلف و تأکید مقامات سازمان جهانی بهداشت و صندوق کودکان ملل متحد بر آغاز فعالیت حضوری مدارس در شماری از کشورها، معلمان و کارکنان مدارس در اولویت تزریق واکسن قرار گرفتند تا زمینه برای حضور فیزیکی دانش آموزان در کلاسهای درس فراهم شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ یونیسف با اشاره به این که دانش آموزان در سراسر جهان به طور تقریبی ۱.۸ تریلیون ساعت آموزشی را در دوران همه گیری کرونا و اعمال قرنطینه از دست داده اند، اعلام کرد: در نتیجه این شرایط، دانش آموزان از کسب علم و دیگر فوائد حضور در مدارس محروم شده اند.
"آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان اینکه از روزهای آینده درهای سازمان ملل به روی نمایندگان سراسر جهان باز میشود، گفت:، اما در بسیاری از کشورها، درهای مدارس به روی کودکان و جوانان به دلیل همه گیری بسته خواهد ماند.
وی تاکید کرد: ما باید بازگشایی مدارس را در اولویت قرار دهیم و از افرادی که در دوران همه گیری متضرر شده اند حمایت کنیم. زمانی برای اتلاف وقت نداریم.
در سطح جهان، حدود ۱۳۱ میلیون دانش آموز در ۱۱ کشور، سه چهارم از فرصت آموزش حضوری خود را در فاصله مارس ۲۰۲۰ تا سپتامبر ۲۰۲۱ از دست داده اند. در میان آنها، ۵۹ درصد- یا نزدیک به ۷۷ میلیون نفر- تقریبا تمام زمان آموزش حضوری را از دست داده اند.
به گزارش سایت اطلاع رسانی یونیسف، از دولتها، مقامات محلی و مدیران مدارس درخواست شده که مدارس را در اسرع وقت بازگشایی کرده و تمام اقدامات ممکن را برای جلوگیری از انتقال ویروس در مدارس انجام دهند، که شامل موارد زیر است:
- لزوم استفاده از ماسک برای دانش آموزان و کارکنان مدارس مطابق با دستورالعملهای ملی و محلی
- فراهم ساختن امکانات شستشو و/یا ضدعفونی کننده دست
- تمیز کردن مکرر سطوح و اشیاء مشترک
- تهویه مناسب فضای کلاسها
تمهیدات برخی کشورها برای بازگشایی مدارس در دوران کرونا
* ایتالیا
در ایتالیا حدود چهار میلیون دانش آموز با پایان یافتن تعطیلات تابستانی به کلاسهای درس بازگشته و معلمان ملزم شده اند تا "برگ عبور سبز" ارائه دهند. دولت ایتالیا مصمم است تا از هر گونه تکرار آموزش از راه دور جلوگیری کند. مدارس ۱۰ منطقه از ۲۰ منطقه این کشور از روز دوشنبه (سیزدهم سپتامبر) سال تحصیلی جدید را آغاز کردند.
روزنامه آیریش اگزماینر نوشت: در ۱۸ ماه گذشته دانش آموزان ایتالیایی زمان نسبتا کمی را به صورت حضوری در کلاسهای درس گذرانده اند.
* پاکستان
در پاکستان نیز فعالیت مدارس، کالجها و دانشگاهها از روز پنج شنبه (شانزدهم سپتامبر) از سر گرفته شد. در ایالتهای پنجاب و خیبر پختونخوا، کلاسهای آموزشی با حضور ۵۰ درصد از دانش آموزان تشکیل شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سماء، به گفته مرکز فرماندهی و عملیات ملی پاکستان تمامی دانش آموزان، کارکنان آموزشی و غیر آموزشی ملزم بوده اند تا ۱۵ سپتامبر اولین دُز واکسن کرونا را تزریق کنند. پس از ۱۵ اکتبر نیز تنها دانش آموزان واکسینه شده مجاز به ورود به کلاسهای درس خواهند بود.
* هند
مدارس ابتدایی در ایالت اوتاراکند هند پس از ماهها تعطیلی به دلیل همه گیری کروناویروس در ۲۱ سپتامبر سال جاری (۲۰۲۱) بازگشایی میشوند. طبق دستورالعملی که روز شنبه (هجدهم ستامبر) اداره آموزش مدارس این ایالت صادر کرد، کلاسهای مقاطع اول تا پنجم تنها سه ساعت در روز برگزار میشوند و دانش آموزان اجازه بردن غذا و خوراکی به مدرسه ندارند.
به گزارش ان دی تی وی، طبق این دستور، امکان آموزش آنلاین نیز در اختیار دانش آموزان این کلاسها قرار میگیرد. همچنین مدیران مدارس باید از بهداشت کامل نقاط مختلف مدرسه از جمله کلاس درس، ادارات، کتابخانهها و سرویسهای بهداشتی اطمینان حاصل کنند. دانش آموزان و کارکنان مدرسه نیز همگی باید از ماسک استفاده کرده و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.
* بریتانیا
در حالی که دانشآموزان و دانشجویان در سراسر بریتانیا پس از دو ماه تعطیلات تابستانی، خود را برای سال تحصیلی جدید آماده کردند، اما کارشناسان هشدار دادهاند که با تجمع کودکان و بزرگسالان در کلاسهای درس، احتمال دارد موارد ابتلا به ویروس کرونا در افزایش یابد.
از روز ۹ اوت که محدودیتهای کووید تا حدی برداشته شد، موارد ابتلا به بیماری در اسکاتلند همه هفته دو برابر شده است و این موضوع مطرح است که بازگشایی آموزشگاههای اسکاتلند از نیمه ماه اوت، افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ را سبب شده است.
با توجه به اینکه بیشتر شاگردان مدارس در انگلیس (بخشی از بریتانیا)، ولز و ایرلند شمالی از روز دوشنبه (ششم سپتامبر) به مدارس باز گشته اند، والدین نگران هستند که در صورت ابتلای فرزندانشان به ویروس کرونا در حین تحصیل چه باید بکنند.
در انگلیس، آموزشگاهها از این به بعد ملزم نیستند برای کاهش تماس شاگردان، آنها را به اصطلاح در «حباب»های محدود به کلاس درس نگه دارند. اصطلاح حبابهای دانش آموزی در انگلیس به سال گذشته و اوج همه گیری کرونا در این کشور باز میگردد که در آن زمان به مدارس گفته شد، محصلان را در گروههای مجزا از هم دسته بندی کنند به طوریکه هر دانش آموز فقط با هم گروهیهای خودش میتوانست تعامل داشته باشد و ادغام و ارتباط گرفتن اعضای گروههای مختلف با هم به منظور جلوگیری از ابتلای خوشهای به کرونا، ممنوع بود.
همچنین در بازگشایی فعلی، اجبار استفاده از ماسک و قرنطینه هم لغو شده است، اما از کلیه شاگردان دبیرستانی دعوت شده که به طور منظم هر سه تا پنج روز آزمایش سریع ویروس کرونا را انجام دهند. اگر جواب آزمایش کرونای کودک مثبت باشد، باید بر اساس مقررات پیش از تعطیلات تابستانی به مدت ۱۰ روز خود را در خانه قرنطینه کند. بر اساس راهنمای دولت، کودک باید یک آزمایش دیگر کرونا هم بدهد و تا هنگام اعلام نتیجه آن همچنان از خانه خارج نشود.
در اسکاتلند نیز دانشآموزان تشویق شدهاند که هفتهای دو بار آزمایش سریع کرونا انجام دهند. اگر کودکی در مدرسه نشانههای ابتلا به کووید-۱۹ داشته باشد، کارکنان آموزشگاه تا هنگامی که والدین بیمار او را به خانه نبردهاند، از او مراقبت خواهند کرد.
همچنین دولت ایالتی ولز به پدر و مادرها توصیه کرده است کودکانشان را -چه نشانه بیماری داشته باشند و چه نداشته باشند- در تمام طول سال تحصیلی به دو آزمایش سریع کرونا در هفته ملزم کنند.
به گزارش اایندیپندنت، در ایرلند شمالی هم کلیه مدارس از روز پنجشنبه (دوم سپتامبر) آغاز به کار کردند. از تمام دانشآموزان سال هشتم تا چهاردهم و کارکنان مدارس خواسته شده است داوطلبانه آزمایش کووید دهند. این آزمایشها هفتهای دوبار و در خانه انجام میشود. دانشآموزی که نتیجه آزمایشش مثبت است، باید فورا مراتب را تلفنی به مسئول کووید آموزشگاه خود اطلاع دهد. سپس والدین کودک باید او را برای آزمایش پیسیآر به مرکز آزمایش کرونا محله ببرند. اگر نتیجه آزمایش پیسیآر نیز مثبت باشد، بیمار و تمام افراد خانواده باید تا ۱۰ روز خود را قرنطینه کنند.
* ترکیه
همزمان با ماه سپتامبر و آغاز سال تحصیلی جدید در ترکیه از روز دوشنبه (۱۵ شهریور) دانشآموزان ترکیهای پس از حدود یک سال و نیم دوری از کلاسهای درس، سال تحصیلی جدید را با حضور در مدارس آغاز کردند.
۱۸ میلیون دانشآموز ترکیهای در حالی به استقبال از سال تحصیلی جدید رفتند که از ماه پیش واکسیناسیون کودکان بالای ۱۲ سال نیز در این کشور در دستور کار قرار گرفته است. با این حال، آموزش و پرورش ترکیه یک کتابچه ۲۴ صفحهای آماده کرده و در اختیار مدارس قرار داده است که راهنمای پیشگیری از اوجگیری کووید-۱۹ پس از بازگشایی مدارس است.
بنابر گزارش خبرگزاری آناتولی، دولت ترکیه برای حدود ۵۸ هزار مدرسه در این کشور بودجهای معادل ۶۵۰ میلیون لیر اختصاص داده است تا مدارس بتوانند ماسک و موادضدعفونیکننده و بهداشتی تهیه کنند. همچنین برای اطمینان از موارد ایمنی و بهداشتی، ۱۱۳ هزار نیروی خدماتی استخدام شدهاند.
وزارت آموزش و پرورش ترکیه همچنین اعلام کرد که با وجود بازگشایی مدارس، معلمان و دانشآموزان نمیتوانند در کلاسها و حیاط مدرسه تجمع کنند.
* سنگاپور
در این میان وزارت آموزش سنگاپور روز شنبه (هجدهم سپتامبر) با توجه به افزایش موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ از مجازی شدن فعالیت مدارس مقطع ابتدایی خبر داد. قرار است دانش آموزان این مقطع تحصیلی از ۲۷ سپتامبر تا ششم ماه اکتبر به صورت آنلاین آموزش ببینند.
افزایش مجدد موارد ابتلا به کروناویروس در سنگاپور موجب شده تا زمان بازگشایی مدارس و حضور فیزیکی دانش آموزان در کلاسهای درس به تاخیر افتد.