پخش زنده
امروز: -
آمریکا سرانجام به کشتار غیرنظامیان در حمله پهپادی به حومه فرودگاه کابل اذعان کرد تا بار دیگر به جهانیان ثابت شود ادعاهای این کشور در مبارزه با داعش پوچ و بی اساس است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ «محمدرضا تقی زاده» کارشناس مسائل بین الملل در یادداشتی نوشت، ۲۶ اوت ۲۰۲۱ انفجاری در ورودی فرودگاه کابل رخ داد که به کشته شدن ۱۷۰ نفر از جمله ۱۳ سرباز آمریکایی انجامید. گروه تروریستی داعش مسئول این حمله را بر عهده گرفت.
«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا ساعاتی پس از کشته شدن ۱۳ سرباز این کشور در حمله داعش گفت: «ما شما را نخواهیم بخشید. فراموش نخواهیم کرد. شکارتان میکنیم و تاوان کاری را که کردید، خواهید داد. وقتش که برسد، در زمان و مکانی که ما تعیین میکنیم، با قدرت و دقت جوابتان را خواهیم داد.»
وزارت دفاع آمریکا ۲۹ اوت اعلام کرد یک پهپاد آمریکایی خودروی نیروهای داعش را که قصد داشتند حملهای دیگر انجام دهند، با موفقیت هدف قرار داده است.
۱۸ سپتامبر یعنی ۲۰ روز پس از حمله آمریکا، «لوید آستین» وزیر دفاع این کشور در بیانیهای با اشاره به نتایج تحقیقات این حمله پهپادی گفت: تحقیقات نشان میدهد در این حمله ۱۰ غیر نظامی از جمله ۷ کودک کشته شده اند.
لوید آستین در این بیانیه اعتراف کرد، هیچ ارتباطی بین کشته شدگان و داعش وجود ندارد و فعالیتهای فردی بنام «ازمری احمدی» در آن روز به طور کامل بیخطر بوده و هیچ ارتباطی به خطری که نیروهای ما را تهدید میکرد، نداشته است.
حال این سوال مطرح می شود، آمریکایی که ادعا میکند نظامیانش به پیشرفتهترین پهپادها و دستگاهها با دقیقترین دوربینها مجهز هستند، چطور متوجه وجود ۷ کودک نشده اند؟
خانواده ازمری احمدی؛ قربانی جنایت آمریکا
ازمری احمدی کارمند سازمان خیریه آمریکایی «تغذیه و آموزش بینالمللی» بود که صبح روز ۲۹ اوت مانند هر روز برای حضور در محل کار خود با خودرو از خانه خارج میشود.
آنطور که سی ان ان میگوید، در آن روز پهپاد آمریکایی که بر فراز منطقه پرواز میکرد، خروج یک خوردو را گزارش کرد. ماموران اطلاعاتی آمریکایی، تعقیب خودرو را آغاز کردند.
مدیر ملی خیریه آمریکایی «تغذیه و آموزش بینالمللی» میگوید: «خانه ازمری احمدی، جایی که او با پدر و مادر، سه خواهر، همسر و سه فرزندش در آن زندگی میکرد، هرگز مخفیگاه داعش نبوده است. خانواده احمدی از ۴۰ سال پیش ساکن این خانه هستند.»
آب لوله کشی خانواده ازمری احمدی از چند روز پیش قطع شده بود. آن طور که همکارانش میگویند، او دبههای پلاستیکی را در محل کار خود با آب پر میکرد و برای خانوادهاش میبرد.
وقتی ازمری احمدی از محل کار خود به خانه برگشت، کودکانش با شادی به سوی او میدوند. کارمند خیریه آمریکایی «تغذیه و آموزش بینالمللی» و مظنون دستگاه اطلاعاتی ارتش آمریکا از خودرو پیاده میشود و با برادران و خویشان احوال پرسی میکند.
آنطور که خویشاوندان خانواده احمدی میگویند زمانی که کودکان به سوی ازمری میدویدند، خودرو منفجر شد، زیرا اپراتورهای پهپاد آمریکایی، با یک موشک هلفایر «هدف» را منهدم کردند.
از زمان شلیک تا کشته شدن زمری و ۹ عضو خانوادهاش، تنها یک دقیقه فاصله بود. موشک هلفایر، ازمری احمدی ۴۳ ساله، سه فرزندش به نامهای فرزاد ۹ ساله، فیصل ۱۵ ساله و ضمیر ۱۹ ساله، ناصر ۳۰ ساله خواهرزاده ازمری، آرمین ۷ ساله، بنیامین ۶ ساله، ملیکا ۲ ساله و آیات ۲ ساله چهار برادرزادههای ازمری و سمیه ۲ ساله دختر پسرعموی ازمری را کشت.
سابقه آمریکا در کشتار غیر نظامیان بی گناه
البته این کشتار، اولین اشتباه آمریکاییها در کشتار غیر نظامیان نیست؛ موارد بسیاری از اشتباهات مشابه انجام شده است، اما به دلیل اینکه افکار عمومی جهان مثل امروز روی افغانستان متمرکز نبود، به این شدت رسانهای نشدند.
کشته شدن ۱۴۵ غیرنظامی در ولایت فراه در ۴ مه ۲۰۰۹، کشته شدن بیش از ۵۲ زن و کودک بیگناه در ننگرهار در ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۰، کشته شدن ۴۲ غیر نظامی در حمله هوایی ۳ اکتبر ۲۰۱۵ به بیمارستان قندوز، نمونههایی از حملات آمریکا به غیر نظامیان افغان بوده است.
دانشگاه براون آمریکا مه ۲۰۲۱ با انتشار گزارشی درباره جنگ ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان نوشت: تاکنون ۲۴۱ هزار نفر از افغانها در این جنگ کشته شده اند که ۷۱ هزار و ۳۴۴ نفر از آنان غیر نظامی بوده اند.
البته این آمار، مرگومیرهای ناشی از بیماری، نداشتن دسترسی به غذا، آب، زیرساخت یا سایر پیامدهای غیر مستقیم ناشی از حمله آمریکا به افغانستان را شامل نمیشود.
لازم به ذکر است که آمریکا در کشورهای دیگر از جمله عراق و سوریه نیز اقدام به کشتار غیر نظامیان کرده است؛ وب سایت آمریکایی "ریسپانسیبل استیت کرک" Responsible State Crack اوت ۲۰۲۱ در گزارشی اعلام کرد: از سال ۲۰۱۴ تا اوت ۲۰۲۱، در حملات جنگندههای ائتلاف آمریکایی به عراق و سوریه، ۱۳ هزار و ۱۹۰ غیرنظامی کشته شدهاند.
میراث آمریکا در افغانستان
قتل، فقر، نا امنی، بیکاری و آسیبهای جنگ بخشی از میراث شوم آمریکا در افغانستان است؛ دولت آمریکا ادعا میکند در این مدت میلیاردها دلار صرف بازسازی افغانستان کرده است، اما گزارش دیدبان دولت آمریکا برای بازسازی افغانستان موسوم به «بازرس کل ویژه بازسازی افغانستان» که مارس ۲۰۲۱ منتشر شد، نشان میدهد این پول هدر رفته است.
وجود فساد مالی و اداری گسترده و نابسامانیهای متعدد در افغانستان در کنار سوء مدیریت آمریکاییها باعث شد تا منابع مالی که آمریکا مدعی هزینه کردن آن در افغانستان است از بین برود، بدون اینکه این پولها بتواند در مسیر بهبود زندگی مردم افغانستان که از جنگ و خرابیهای گسترده دچار رنج بزرگی هستند موثر واقع شود.
مقابله با کشت خشخاش و تولید مواد مخدر در افغانستان از وعدههای آمریکا در زمان حمله به افغانستان بود که در سالهای اخیر سیاستهای کاخ سفید در این زمینه نه تنها موجب کاهش تولید مواد مخدر نشد بلکه کشت خشخاش و تولید مواد مخدر را نیز افزایش داد.
همچنین به رغم صرف میلیاردها دلار برای تجهیز و آموزش نیروهای امنیتی افغانستان، طالبان میزان قلمروی تحت کنترل خود را افزایش دادند و در کمتر از یک هفته توانستند بر کابل مسلط شوند.
آوارگی افغانها
بر اساس آمار سازمان ملل متحد، اشغال ۲۰ ساله افغانستان توسط آمریکا، سبب آوارگی ۶ میلیون نفر شده است؛ از این تعداد، حدود ۳ میلیون افغان به ایران مهاجرت کرده اند.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل بارها از ایران به دلیل میزبانی از پناهندگان افغان تشکر و قدردانی کرده است.
همچنین طبق آمار یونیسف، تعداد کودکانی که در افغانستان به مدرسه نمیروند، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر تخمین زده شده است که از این تعداد بیش از دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر کودک دختر هستند.
وضعیت نابسامان اقتصادی افغانستان
بر اساس گزارش بانک توسعه آسیا، افغانستان از نظر اقتصادی یکی از شکنندهترین و در معرض خطرترین اقتصادهای جهان را دارد و حدود نیمی از مردم این کشور (۴۷.۳ درصد) در فقر زندگی میکنند و نرخ رسمی بیکاری در این کشور حدود ۱۱.۷ درصد بوده و حدود ۳۴.۳ درصد از کارگران در این کشور روزانه کمتر از ۱.۹۰ دلار آمریکا درآمد دارند.
آمریکا که در ایجاد وضعیت نابسامان اقتصادی افغانستان نقش دارد، علاوه بر غارت منابع معدنی این کشور، در روابط تجاری و سرمایهگذاریهای کشورها در افغانستان نیز مانع تراشی میکرده است.
تخریب زیر ساختها
نیروهای آمریکایی پیش از خروج از افغانستان، بسیاری از زیر ساختهای این کشور را تخریب کردند.
ژنرال «فرانک مک کنزی» رئیس سازمان فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) گفت که نیروهای آمریکایی ۷۳ فروند هواپیما را قبل از خروج از افغانستان از کار انداختند.
در همین زمینه، مولوی رحمت الله گلزار رئیس سازمان هواپیمایی غیرنظامی افغانستان گفت، سربازان آمریکایی پیش از ترک افغانستان ۷۰ درصد از تجهیزات فرودگاه بین المللی حامد کرزای در کابل را تخریب کردند.
رئیس سازمان هواپیمایی افغانستان افزود، هرجا نیروهای آمریکایی مستقر شدند چه در فرودگاه بین المللی کابل و چه سایر فرودگاه ها، ابتدا زیرساختها را ایجاد و سپس آن را به طور کامل تخریب کردند. چیزی برای افغانها باقی نمانده که بخواهند از آن استفاده کنند.
جمع بندی
وضعیت افغانستان، نمونهای از سیاست خارجی آمریکا است که با توجیه اهداف خود، به کشورها حمله میکند و زمانی که این کشورها را غارت و به اهداف خود رسید، آنها را رها میکند.
کشتار غیر نظامیان در افغانستان به دست اشغالگران آمریکایی نشان میدهد ایالات متحده با همه دولتهای حاکم در آن، رژیمی جنایتکار و قاتل کودکان است.
بازماندگان غیرنظامیانی که به دست نظامیان آمریکایی کشته شده اند، باید علیه مجریان و آمران این کشتار به مجامع بین المللی شکایت کنند.
سازمانهای بین المللی نیز به جای سکوت در برابر جنایات آمریکا، باید سردمداران خون ریز این کشور را محاکمه کنند، زیرا سکوت آنان سبب شده است این کشور گستاختر شود و به هر جنایتی دست بزند.