پخش زنده
امروز: -
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: شهریار به عنوان یک شاعر بزرگ در تاریخ ادبیات ایران شناخته شده است و به همین دلیل از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی سالروز وفات او، روز شعر و ادب فارسی نامیده شده که این نامگذاری به احترام ویژگیهای ادبی و شخصیتی شهریار است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای غلامعلی حداد عادل با حضور در استودیوی خبر ۲۱ شنبه شب شبکه یک سیما افزود: شهریار نه تنها به زبان ترکی شعر گفته بلکه به یک معنا جان تازهای به غزل در دوران خودش داده است.
آقای حداد عادل بیان کرد: در گذشته وسعت جغرافیایی ایران بیشتر بود؛ به طور کلی یک رابطه معناداری بین میزان نفوذ یک زبان و فراتر رفتن آن از مرزهای جغرافیایی یک کشور با قدرت آن کشور وجود دارد یعنی هر کشوری که اقتدار بیشتری داشته باشد زبان آن کشور تا شعاع دورتری خواهد رفت.
وی افزود: ۶۰ سال پیش در بعضی کشورها مردم خودشان با زبان رسمی آن کشور صحبت نمیکردند، ولی رشد کردند، قدرت پیدا کردند و هم اکنون در سراسر دنیا زبان آنها را آموزش میبینند؛ البته یک روزی هم زبان فارسی چنین زبانی بود و حالا دوباره باید کوشش کنیم تا کشور از نظر علمی و صنعتی پیشرفت کند تا مردم کشورهای دیگر برای دستیابی به دستاوردهای ما ناچار به یادگیری زبان فارسی شوند؛ اگر اندیشههای معنوی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی تازهای داشته باشیم که البته در انقلاب این اتفاق افتاده است بسیاری از مردم دنیا برای فهم حرف تازه ایران، زبان فارسی را یاد خواهند گرفت.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: کرسیهای زبان فارسی در دانشگاههای کشورهای خارجی توسط وزارت علوم اداره میشود؛ انتخاب استاد هم با وزارت علوم است و بنیاد سعدی در دانشگاههایی که زبان به عنوان یک واحد درسی منتهی به مدرک کارشناسی، ارشد یا دکتری تدریس میشود استاد اعزام نمیکند؛ بیشتر فعالیت ما کلاسهای آزاد در سراسر دنیاست.
آقای غلامعلی حداد عادل تصریح کرد: وزارت علوم هر سال اساتید زبان را به کشورهای مختلف اعزام میکند که کار بسیار مفیدی است، اما بنیاد سعدی قبل از همه گیری کرونا در بیش از ۶۰ کشور حدود ۲۰۰ کلاس داشته که البته در دوران کرونا فضای مجازی به کمک آمد و تعداد فارسی آموزان ما چند برابر شد و ما هم ناگزیر نرم افزارهایی را ابداع کردیم.
وی ا بیان اینکه در حال حاضر کار آموزش زبان فارسی آسانتر و گستردهتر شده است گفت: کتابهای خوبی تألیف شده و نرم افزارهایی هم تولید شده است و از این جهت بنیاد سعدی بسیار موفق بوده است؛ در کنار بنیاد سعدی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی هم در داخل کشور فعالیت میکند.
وی از رسانهها بخصوص صدا و سیما که دائم با زبان فارسی سر و کار دارد درخواست کرد که معلم زبان فارسی برای شنوندگان و بینندگان باشد تا زبان فارسی پاس داشته شود؛ این درخواستی است که همه استادان، فارسی دوستان و اهل ادب از همه رسانهها دارند.