پخش زنده
امروز: -
چه زمانی به فوریتهای دندانپزشکی نیازمندیم و نشانه های هشداردهنده آن کدامند؟
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد؛ مشکلات به ظاهرکوچک در بهداشت دهان و دندان اگر نادیده گرفته شود، می تواند به سرعت به یک تهدید بزرگ و دردناک تبدیل شده و نیاز به اورژانس دندانپزشکی را بیشتر کند.
نشانه ها و مشکلاتی که نیاز به دندانپزشکی را بیشتر می کند عبارتند از:
درد شدید، شل شدن دندان، تورم در ناحیه فک، شکستن دندان، احساس خستگی، زخم های دهانی، دندان درد بارداری و درد شبانه دندان.
درد شدید:
درد شدید حساس به لمس، حرارت و یا جویدن در دندان نیاز به مراجعه فوری به دندان پزشک دارد. اگر این درد به طور ناگهانی در مقدار یا فرکانس افزایش داشته باشد، مشکل دندان می تواند ناشی از ایجاد حفره و یا آبسه باشد.
شل شدن دندان:
شل شدن دندان به همراه قرمزی و خونریزی لثه ها نشان از بیماری پیشرفته لثه دارد. در صورت عدم درمان و در موارد نادر، بیماریهای لثه می تواند منجر به بیماریهای قلبی از جمله حمله قلبی شود.
تورم در ناحیه فک:
این علامت در اطراف دهان یا در ناحیه فک می تواند نشان از ایجاد گره لنفاوی یا عفونت دندان باشد. به ندرت این علامت به ابتلا به سرطان ربط دارد. اگر شما به شدت با فک متورم شده همراه با درد شدید مواجه هستید، در یک بحران دندانی قرار دارید و باید فوراً به دندان پزشک مراجعه کنید. تورم اگر زیاد نباشد، در عرض یک تا دو هفته از بین می رود. اما تورم شدید نیاز به مراجعه دارد.
شکستن دندان:
در صورتیکه با دندان شکسته مواجه شدید، سریعاً محل دندان مورد نظر را با سرم فیزیولوژی بشویید. یک کیسه حاوی یخ را روی موضع قرار دهید. اگر دندان دارای یک لبه تیز شده است که باعث آزار ناحیه گونه و زبان می شود، با پارافین یا درصورت امکان موم دندان پزشکی، لبه تیز را بپوشانید و به دندانپزشک مراجعه کنید.
احساس خستگی:
این احساس می تواند با عفونت دهانی ارتباط مستقیم داشته باشد. در صورتیکه احساس خستگی دائم در تمام زمانها را داشتید برای بررسی کردن سلامت دهان و دندان تان حتماً به دندانپزشک مراجعه کنید.
زخم های دهانی:
این زخمهای سطحی در سطح داخلی گونه، لثه و زبان بر اثر گاز گرفتن گونه، مسواک زدن شدید، خوردن غذاهای داغ یا تحریک های ناشی از براکت های ارتودنسی ایجاد می شوند. یک محلول دهانشویه اکسیژنه با حباب هایی که ایجاد می کند باعث تمیزکردن زخم از خرده های مواد غذایی می شود. در صورت عدم درمان زخم در عرض یک تا دو هفته، باید به دندان پزشک مراجعه کنید.
دندان درد بارداری:
درمانهای اورژانس دندانپزشکی در هر دوره و زمانی از بارداری می تواند انجام شود بنابراین به هیچ وجه نباید برای تسکین درد دندان در این دوره به مدت طولانی از مسکن ها استفاده کنید، بلکه باید سریع نزد دندانپزشک بروید. توجه داشته باشید مصرف خودسرانه هر دارویی ممکن است برای مادر و جنین خطرناک باشد، بنابراین لازم است هیچ دارویی را بدون اجازه پزشک یا دندانپزشک استفاده نکنید. در مواردی که پزشک یا دندانپزشک معالج با اطلاع از بارداری بیمار، دارویی را تجویز می کنند مصرف آن دارو بلامانع و حتی ضروری است و اجتناب از مصرف آن ممکن است برای بیمار و جنین زیان داشته باشد.
درد شبانه دندان:
از شایع ترین اورژانس های دندانپزشکی، درد شبانه است؛ دردی که هنگام خواب سراغ بزرگسالان یا کودکان می آید. اگر کودک شبانه دچار دندان درد شد، بهتر است او را از حالت خوابیده به وضعیت نشسته درآورید به گونه ای که سر کودک بالاتر قرار بگیرد. پیش از مراجعه به دندانپزشک، شستشوی دهان با آب گرم و نیز استفاده از قرص مسکن برای کاهش موقت درد پیشنهاد می شود. اگر درد شدید یا همراه با تورم است، یک کیسه حاوی یخ (کمپرس سرد) روی گونه قرار دهید و بعد از ۱۰ دقیقه آن را بردارید. این کار را به صورت متناوب تا رسیدن به دندانپزشک تکرارکنید. درضمن از گرم کردن موضع موردنظر بپرهیزید.