پخش زنده
امروز: -
سخنگوی شورای نگهبان گفت: بسیاری از موضوعات با تعامل و همکاری باعث تسهیل و تسریع در قانونگذاری خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، آقای هادی طحان نظیف عصر امروز (شنبه) در نشستی که با حضور علی فتاحی زفرقندی قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان و دبیران کمیسیونها و مدیران و کارشناسان معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی جهت بررسی ایرادات پرتکرار شورای نگهبان نسبت به لایحه بودجه برگزار شد، بر تقویت بعد کارشناسی قانونگذاری با همکاری مجلس و شورای نگهبان تاکید کرد و افزود: این همکاری برخی تفاوتهای شکلی و ماهوی که فرایند تقنین را ناخواسته تغییر داده و به تعویق میاندازد را اصلاح میکند.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه بسیاری از موضوعات با تعامل و همکاری باعث تسهیل و تسریع قانونگذاری خواهد شد، عنوان کرد: فرایند تبدیل به قانون شدن برخی مصوبات مجلس با حجم کار بالا به خاطر ایراداتی همچون ایراد اصل ۱۵ قانون اساسی که به استفاده از عبارات فارسی تأکید داشته و از قبل، قابل حل است، به تعویق میافتد.
وی افزود: زمانی که مجلس وارد موضوعی برای قانونگذاری میشود قطعا ضرورتی در آن دیده است، اما طولانی شدن فرایند قانونگذاری ضرورت پایانی آن را از بین میبرد ضمن اینکه ایرادات شورای نگهبان کارشناسی و تخصصی بوده و قطعا جنبه سیاسی ندارد.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین ابتکار قانونگذاری را در اختیار مجلس دانست و افزود: شورا در فرایند قانونگذاری دخالت نمیکند، ولی در کنار آن، هم اندیشی درباره ایرادات پرتکرار آثار مثبتی در پی خواهد داشت.
قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان: تعامل مجلس و شورای نگهبان در حوزه تقنین جهت جلوگیری از تغییر رویکرد اولیه مجلس نسبت به تدوین قوانین ضروری است
علی فتاحی زفرقندی نیز در این نشست با بیان اینکه فرایند تقنین به مثابه پازلی است که هر بخش فعالیت خود را انجام داده و مجلس به عنوان بخش اصلی آن است، گفت: با تشکیل مجلس جدید به این نتیجه رسیدیم که روند تصویب مصوبات مجلس با هماهنگی میان مجموعههای مجلس اعم از معاونت قوانین و دبیران کمیسیونها بسیاری از ایرادات حل و فصل میشود و فرایند تقنین کمهزینهتر و کم رفت و آمدتر خواهد شد.
قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان ادامه داد: ایجاد ابهام در فرایند تقنین و عدم یکپارچگی در قانون مصوب و در نهایت ایرادات شورا و اصلاح مجدد آن بعضا باعث تغییر رویکرد اولیه مجلس نسبت به یک قانون میشود و در برخی از مصوبات هدف اولیه در جریان تقنین زیر سوال میرود.
وی با بیان اینکه هیچ مصوبهای در صحن شورا مطرح نمیشود مگر اینکه پژوهشکده درباره آن گزارش ارائه کند، اظهار داشت: از این رو با درخواست آقای کدخدایی تلاش کردیم تا مجموعه نشستهایی میان شورای نگهبان و مجلس بررسی ایرادات پرتکرار قرار دهیم تا از حجم مسائل در این حوزه کاسته شود.
فتاحی زفرقندی در پایان خاطرنشان کرد: تلاش داریم پل ارتباطی میان پژوهشکده شورای نگهبان با تصمیم سازان مجلس اعم از دبیران کمیسیونها و معاونت قوانین داشته باشیم تا ایرادات قانونی طرح و لوایح کاهش یابد.