پخش زنده
امروز: -
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونای کلانشهر تهران: تا زمانی که همه فرایند واکسیناسیون محقق نشود، فعالیت حضوری مدارس تدریجی خواهد بود.
دکتر علیرضا زالی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ گفت: شروع فعالیتهای آموزشی از ابتدای مهر ماه خواهد بود و برای بازگشایی مدارس در هر استان بخشی از اختیارات را به شورای آموزش و پرورش هر استان واگذار کرده ایم، اما همه فعالیتهای آموزشی اعم از دانشگاهی و مدارس از ابتدای مهر ماه آغاز خواهد شد و عمدتا به صورت مجازی و غیرحضوری.
وی افزود: اگر تعداد افراد حاضر در کلاس کمتر از ۱۵ نفر باشد، برگزاری کلاسهای حضوری منعی ندارد که در تهران این مساله کم پیش میآید.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونای پایتخت در پاسخ به این سوال که آیا اجازه تصمیم گیری برای حضور دانش آموزان در مدارس در اختیار والدین قرار گرفته است؟ گفت: خیر، بحث واکسیناسیون معلمان در تهران رو به اتمام است و واکسیناسیون سایر عواملی که در مدارس فعال هستند، مثل افرادی در بخشهای سرویس حمل و نقل کار میکنند و نیروهای اداری، پشتیبانی و خدماتی مدارس هم در حال پایان است.
دکتر زالی تصریح کرد: هم اکنون موضوع واکسینه کردن والدین کودکان و دانش آموزان مطرح شده است که این طرح در وزارت بهداشت در حال بررسی است، اگر به مرحله اجرا دراید کمک شایان توجهی دربرگزاری کلاسهای حضوری خواهد کرد.
وی گفت: تا زمانی همه فرایند واکسیناسیون محقق نشود، همانطور که ستاد ملی هم اعلام کرده است بازشدن حضوری مدارس کاملا تدریجی خواهد بود.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونای کلانشهر تهران اظهار کرد: پیش بینی ما این است که این فرایند زودتر از اواسط آبان محقق نشود، شاید این اتفاق در برخی استانها زودتر رخ دهد و در برخی شهرها دیرتر، به همین علت جدول زمان غیرانعطاف پذیر وجود ندارد، اما فعالیتهای آموزشی که به صورت مجازی استفاده از برنامههای تلویزیونی تحصیلی است از ابتدای مهر آغاز میشود.
واکسنهای غیر همگن ایمنی زایی بیشتری دارد
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت: مطالعات نشان میدهد اگر فردی دو واکسن کرونای غیرهمگن بزند؛ شانس ایمنی زایی از یک واکسن دو دز بیشتر است.
دکتر علیرضا زالی درباره تزریق واکسن آسترازنکا در تزریق اول و دریافت واکسن دیگر در دز دوم افزود: اگر آسترازنکا پیدا نکردیم میتوانیم واکسن دیگر بزنیم و الان یک استراتژی تحت عنوان استراتژی بزرگ مخلوط در دنیا آمده است که میگوید اگر یک فردی دو واکسن غیرهمگن بزند؛ شانس ایمنی زایی از یک واکسن با دو دز بیشتر بوده و این موضوع در خیلی از واکسنها اثبات شده است.
وی گفت: درباره واکسن فایزر و آسترازنکا اثبات شده است، مطالعات اخیر هم نشان میدهد واکسنهایی که دز اول و دوم با هم متفاوت هستند به مراتب اثر بخشتر از واکسنهای همولوگی و یکسان هستند.
دکتر زالی درباره اینکه اگر کسی واکسن آسترازنکا زد و نتوانست دز دوم آسترازنکا بزند، افزود: به خاطر نزدیکی با پلتفرم توصیه ما این است که از اسپوتنیک استفاده شود؛ اما واکسن برکت به سینوفارم نزدیک است و البته باید با نظر پزشک انجام بگیرد.
دکتر زالی درباره عوارض واکسن کرونا افزود: بجز موارد بسیار استثنایی معمولاً عوارض واکسن خیلی نادر است؛ افرادی که واکسن را تلقیح میکنند و عوارض دارند؛ بیشتر عوارض آنافیلاکسی هست که بسیار نادر میباشد، ولی تب و لرز و علائم سرماخوردگی و بدن درد و درد محل تزریق از نشانههای آن است.
وی درباره محدودیت پلاک و منع تردد شبانه هم گفت: همانطور که آقای رئیسی اعلام کرد پیشنهاد ما این بود که بتوانیم در دوران واکسیناسیون در این شب ها؛ منع تردد برداشته شود و بعضی استانها مثل استان اصفهان این کار را کردند، اما ظاهرا در تهران مورد موافقت قرار نگرفته است.
دکتر زالی گفت: قرار شد آن دو شبی که افراد مطلع نبودند و واکسن زده اند در ان دو شب جریمه اعمال نشود، چون افرادی که برای دریافت واکسن مراجعه میکنند کد ملی شان ثبت میشود و قرار شد این کد ملی هم در اختیار نیروی انتظامی قرار گیرد که جریمه این افراد حذف شود.
وی افزود: قرار شد از طریق سامانه به نیروی انتظامی بدهیم تا اگر کسی جریمه شده و این جریمه در ساعات واکسیناسیون است، جریمه اش حذف شود.
انتخاب من واکسن برکت است
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا گفت: آنتی بادی واکسن کرونا برکت بالاست و من هم این واکسن را زدم.
دکتر علیرضا زالی در ادامه افزود: زمانی که گروه نخست پزشکان و پرستاران واکسن زدند، فقط واکسن اسپوتنیک وی به ایران وارد شده بود و من هم این واکسن را تزریق کردم.
دکتر زالی درباره اینکه اگر مجبور به تزریق دوباره واکسن شود از میان سه نوع اسپوتنیک وی، سینوفارم و برکت؛ کدامیک را انتخاب میکند؟ گفت: با توجه به شناختی که از دوستانم در مجموعه برکت دارم و ابعاد علمی آن را مورد تحقیق و بررسی قرار دادم به طور قطع برکت را انتخاب میکنم به طوری که هم اکنون به بسیاری از اعضای خانواده ام نیز تزریق این واکسن را توصیه کرده ام.
وی افزود: آنتی بادی و میزان مصونیت آن بسیار بالاست، ولی در مطالعات و تحقیقات دقیق که انجام شد واکسن برکت کاملا روی ویروس دلتا اثربخشی داشته است، به طور مثال در برخی از مطالعات آزمایشگاهی در حوزه برکت حتی تا میزان قابل توجهی روی ویروس سویه دلتا موثر بوده است.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونای پایتخت در پاسخ به این سوال که چرا واکسن برکت وارد بازار نمیشود؟ گفت: ان شاء الله مشکلات مربوطه برطرف شود، میتواند به عنوان یک واکسن موثر در مجموعه باشد، حسن واکسن برکت این است که، چون ساختار و محصولش در داخل کشور تولید میشود و همه آنتی ژنها و موارد مربوط به ساختار ایجاد ایمنی زایی در اختیار مجموعه است، این قدرت مانور وجود دارد اگر سویش جدید وارد شود؛ پلتفرم واکسن داخلی در مدت ۴۵ روز تطابق و تطبیق پیدا کند.