پخش زنده
امروز: -
ساخت زیردریایی هستهای برای استرالیا، نقطه عطفی برای رقابت تسلیحاتی در خاور دور است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، قرارداد ساخت زیردریایی هستهای برای استرالیا موسوم به آکوس، نقطه عطفی برای رقابت تسلیحاتی در خاور دور است. شبکه سی ان ان با تاکید بر اینکه از این پس چین، استرالیا را سگ رام آمریکا میداند تصریح کرد: ساخت زیردریایی هستهای برای استرالیا، نقطه عطف رقابت تسلیحاتی در خاور دور محسوب می شود. استیون جیانگ خبرنگار شبکه در پکن در تحلیلی درباره توافق سه جانه انگلیس، آمریکا و استرالیا گفت: چین به توافق انگلیس و آمریکا برای کمک به ساخت زیردریاییهای هستهای استرالیا به شدت واکنش نشان داد که اصلا هم تعجب آور نبود. سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز سخنان شدیداللحنی در این خصوص به زبان آورد. اما همین سخنان شدیداللحن در مقایسه با برخی واکنشها در رسانههای چین، رنگ میبازد.
وی افزود: برای نمونه، گلوبال تایمز امروز مقالهای تند در این خصوص منتشر کرد و استرالیا را به سگ رام آمریکا تشبیه کرد و هشدار داد اگر استرالیا با چین در هر مناقشهای درگیر شود، عواقب شدیدی در انتظار استرالیا خواهد بود. در بخش دیگری از این مقاله تاکید شد اگر دولت استرالیا به حرکت در مسیر فعلی خود در سیاست هایش درباره چین ادامه دهد، نیروهای نظامی استرالیا نخستین قربانیان بروز درگیری در دریای چین جنوبی خواهند بود. پس میبینیم که زبان بسیار بسیار خصمانه و تندی در این رسانهها به کار گرفته شده است. در این رسانهها حتی گفته شد که درصورت بروز درگیری استرالیا با چین در هرجایی در منطقه اعم از تایوان یا در دریای چین جنوبی یا هر مکان دیگری، تاسیسات نظامی استرالیا نیز هدف موشکهای چینی قرار خواهند گرفت. استیون جیانگ ادامه داد: باید توجه داشت که این زبان بسیار هشدارآمیز مقامات چینی، هرگز به نفع چین تمام نمیشود، زیرا سبب تقویت حس نیاز استرالیا برای ارتقای توانمندی نظامی اش میشود آنهم دقیقا به همین علت یعنی رویکرد تند یا تهاجمی چین برای سلطه پیداکردن در منطقه.
نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که این زیردریاییها با سوخت هستهای کار خواهند کرد و نه اینکه مسلح به سلاح هستهای باشند. اما به نظر میرسد تمایز بین این دو موضوع، هیچ اهمیتی برای رهبران چین ندارد. زیردریاییهای هستهای توان عملیاتی بیشتری در نواحی عمیقتر آب دارند و به نظر چین، همین نکته تهدیدی راهبردی برای ارتش آزادیبخش خلق (چین) است و به همین علت باید با اقدامات متقابل به مقابله با آن پرداخت. میبینیم که واژگان و عبارتهای تند دولت چین در رسانههای این کشور نیز انعکاس پیدا کرده است. به هرحال، به گفته بسیاری از کارشناسان، توافق سه جانبه مذکور، تحولی اساسی در رقابتهای تسلیحاتی در این منطقه و حوزه اقیانوس هند-اقیانوس آرام است. روز چهارشنبه انگلیس، آمریکا و استرالیا در تلاش برای مقابله با قدرت فزاینده چین از امضای قراردادی ویژه برای به اشتراک گذاشتن فناوریهای پیشرفته دفاعی خبر دادند. این شراکت تحت عنوان آکوس (AUKUS) به استرالیا امکان میدهد برای اولین بار زیر دریاییهایی با نیروی محرکه هستهای بسازد.