پخش زنده
امروز: -
روایتی تلخ که سال هاست به بهانه گسترش بیماری های ژنتیکی و در سایه بی توجهی مسئولان، خسارت جبران ناپذیری به کشور و سلامت روانی جامعه وارد می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، آزمایش غربالگری سندروم داون شامل یک سونوگرافی و یک آزمایش خون است از ترکیب اعداد و ارقام این دو ازمایش اعدادی به دست می آید که احتمال ابتلا جنین به سندروم داون را مشخص میکند.
خانم دکتر زینالی زاده بود عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در خصوص این آزمایش میگوید نودو چهار و نیم درصد مادران باردار با تجویز پزشک به سمت این ازمایش میروند و این در حالیست که در کشورهای توسعه یافته مثل انگلستان این ازمایش تنها برای مادران بالای ۳۵ سال و کسانی که سابقه بیماری ژنتیکی از جمله تریزومی ۲۱ دارن تجویز میشود.
دکتر شریعتی مشاور سابق معاون بهداشت یکی دیگر از محققین این طرح در کشور و دارای دکترای پزشکی جمعیت است وی میگوید متاسفانه به دلیل ورودی بالا برای انجام این ازمایش کیفیت تست پایین است یعنی درصد خطای بالایی نسبت به سایر کشورها دارد.
در کشورهای توسعه یافته مثل انگلستان هلند این خطا بین دو و نیم تا ۵ درصد است و به طور مستمر ازمایشگاه ها رصد میشوند تا جواب تست بیش از اندازه بالا داده نشود این در حالیست که در کشور ما دوازده و نیم درصد و در برخی مناطق تا ۱۶ درصد هم هست. متاسفانه هیچ برنامه ای برای پیگیری آزمایشگاه های متخلف وجود ندارد.