پخش زنده
امروز: -
مقامات چینی اعلام کردند بازی ژئوپلیتیک جدید آمریکا، انگلیس و استرالیا سبب تضعیف صلح و ثبات خواهد شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، قرارداد امنیتی آمریکا، انگلیس و استرالیا برای ساخت زیردریاییهای هستهای با واکنشهای بسیاری از کشورهای جهان از جمله چین همراه شده است. این شبکه تلویزیونی قرارداد ساخت زیردریایی هستهای برای استرالیا را تغییر بازی راهبردی در حیاط خلوت چین توصیف کرد که پس از جنگ جهانی دوم بی سابقه است. مقامات چینی اعلام کرده اند آمریکا، انگلیس و استرالیا با این قرارداد، یک بازی ژئوپلیتیک جدید به راه انداخته اند که سبب تضعیف صلح و ثبات میشود. براساس این قرارداد امنیتی، آمریکا و انگلیس در ساخت ناوگانی از زیردریاییهای هستهای به استرالیا کمک میکنند. باید به خاطر داشت که این زیردریایی ها، مجهز به تسلیحات هستهای نیستند، اما چین این قرارداد سه جانبه را تهدیدی برای کشورش تلقی میکند. در مراسم رونمایی از این قرارداد، هیچ اشارهای به نام چین نشده است.
کیلی آتوود خبرنگار شبکه تلویزیونی سی ان ان در حوزه امنیتی در گزارشی از واشنگتن در این خصوص گفت: «با آنکه در مراسم رونمایی از این قرارداد هیچ اشارهای به نام چین نشده است، اما کاملا مشخص است که موضوع اصلی در این توافق، چین است هرچند گفته نشد که این کار با هدف اقدام درباره چین است. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز گذشته اعلام کرد این اقدام به منزله ائتلافی جدید است که مبتنی بر ائتلافهای قبلی است و بر اساس آن آمریکا میکوشد متحدانش را تقویت کند تا آنها برای مقابله با تهدیدهای امروز و فردا، آمادگی بهتری داشته باشند. این مشارکت، ائتلافی با نگاه به آینده است. آمریکا نه تنها در ساخت این زیردریاییهای هستهای به استرالیا کمک می کند، بلکه قصد دارد فناوریهای مربوط به ساخت این زیردریاییهای هستهای را نیز با استرالیا به اشتراک بگذارد.
قرارداد ساخت زیردریایی هستهای با استرالیا، سبب بروز تنشهایی در مناسبات آمریکا و فرانسه خواهد شد
کیلی آتوود افزود: آمریکا قصد دارد در زمینه هوش مصنوعی نیز به استرالیا کمک کند. این مسائل، موضوعاتی آینده نگر در حوزه دفاعی است. باید توجه داشت که زیردریاییهای هستهای در مقایسه با زیردریاییهای معمولی توان عملیاتی متعارف بسیار بیشتری دارند. این زیردریاییها میتوانند با سرعت بسیار بیشتری حرکت کنند و برای سوختگیری نیازی ندارند که به سطح آب بیایند. با این اوصاف، میبینیم زیردریاییهای هستهای ابزاری بسیار قدرتمند برای استرالیا است. باید توجه داشت استرالیا کشوری است که در حیاط خلوت چین قرار دارد. از این منظر، برای انگلیس این اقدام به منزله تلاش برای مشارکت بیشتر در مسائل حوزه اقیانوس هند-اقیانوس آرام است که در دوره پس از جنگ جهانی دوم، انگلیس حضور چندانی در این منطقه نداشته است.
خبرنگار شبکه تلویزیونی سی ان ان ادامه داد: اما حالا میبینیم که این اتفاق در حال وقوع است و در نتیجه سه کشور استرالیا، آمریکا و انگلیس بیشتر در کنار هم قرار میگیرند. چین و فرانسه از این اقدام بسیار ناراحت شده اند، چراکه مقامات فرانسوی احساس میکنند از این بازی کنار گذاشته اند. در بیانیه که وزارت امورخارجه فرانسه منتشر کرد آمده است پاریس نمیدانست چنین اتفاقی در حال رخ دادن است. بی تردید، این اتفاق احتمالاً سبب بروز تنشهایی در مناسبات آمریکا و فرانسه خواهد شد. اما دولت بایدن در مدت زمانی که از زمان ریاست جمهوری اش سپری شده، به صراحت نشان داده است که رقابت با چین، موضوع اصلی و کانونی در سیاستهای واشنگتن است. قرارداد امروز نیز به روشنی نشان میدهد که دولت بایدن چگونه میخواهد این بازی را پیش ببرد.
روز چهارشنبه انگلیس، آمریکا و استرالیا در تلاش برای مقابله با قدرت فزاینده چین از امضای قراردادی ویژه برای به اشتراک گذاشتن فناوریهای پیشرفته دفاعی خبر دادند. این شراکت تحت عنوان آکوس (AUKUS) به استرالیا امکان میدهد برای اولین بار زیر دریاییهایی با نیروی محرکه هستهای بسازد.
فقط چند تا زیر دریایی اتمی انتحاری قرار شده تولید شود . ایران هم باید زیر دریایی اتمی در دستور کار داشته باشد