پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جنگلها: ۸۲۰۰ روستا و بیش از ۴۰۰ شهر کشور در معرض سیلاب هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، پنجمین دوره گرامیداشت جنگلبانان و جان نثاران منابع طبیعی به صورت همزمان در ستاد سازمان به صورت حضوری و محدود و به صورت مجازی (ویدئو کنفرانس با ادارات کل استانی جهت تقدیر از منتخبین) برگزار شد که اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری نیز به صورت ویژه، این مراسم را در محل سالن جلسات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری و با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار کرد.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در این مراسم گفت: در حال حاضر سالیانه ۲۰ تن غبار در اثر فرسایش بادی زمین در کشور ایجاد میشود.
دکتر مسعود منصور با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصههای کشور در معرض فرسایش آب قرار دارد گفت: ۳۰ میلیون هکتار از عرصهها در معرض فرسایش باد هستند، سالیانه ۱۶ تن در هکتار در سال فرسایش خاک داریم و ۸۲۰۰ روستا و بیش از ۴۰۰ شهر نیز در معرض سیلاب هستند.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به فرونشست ۱۰ تا ۲۰ سانتی متری سالیانه زمین گفت: ایران کشوری خشک و نیمه خشک است که ۳۰ برابر تبخیر بیشتر و یک سوم سرانه جهان پوشش جنگلی دارد.
وی افزود: اگر به دنبال استقلال هستیم باید امنیت ملی را تقویت کنیم و البته امنیت ملی در گرو امنیت غذایی و همه آنها در گرو امنیت زیستی است پس حفظ آب، خاک و هوا ضامن این امنیت خواهد بود.
منصور با اشاره به اینکه ۳۸۰ دشت ممنوعه در کشور وجود دارد گفت: ما میتوانیم تهدیدهای موجود در کشور را با اجرای طرحهای متعددی کاهش دهیم به طور مثال هر هکتار جنگل دو و نیم تن اکسیژن ایجاد میکند و ۲۵۰ و ۵۰۰ میلیمتر نفوذ آب در زمین را افزایش میدهد همچنین اجرای طرح آبخیزداری میتواند فرسایش ۱۶ تنی زمین در اثر باد را به ۹ تن کاهش دهد و تا ۷۰ درصد از خسارت ناشی از سیل جلوگیری کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه هم اکنون ۳۷ میلیون واحد دامی میتواند در مراتع ما تغذیه شوند گفت: در حال حاضر ۲ هزار تن محصولات جانبی از جنگلها برداشت و صادر میشود که البته نکته قابل توجه آن صادرات خام این محصولات است که باید برای آن نیز فکری شود.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه حفظ آب، خاک و پوشش گیاهی نیازمند همکاری و عزم جدی همه دستگاهها و حاکمیت است افزود: اگر به دنبال توسعه کشور هستیم راه آن توسعه پایدار است که در این راستا باید همه دستگاهها از ما تمکین کرده و فعالیت خود را به شکلی انجام دهند که خسارت ایجاد نشود و یا به سرعت خسارت ایجاد شده را جبران کند.
منصور با اشاره به تشکیل ۳۷۰ تشکل مردمی در سال گذشته برای حمایت از جنگلها و مراتع گفت: بارزترین مشارکت مردم با منابع طبیعی در اطفا حریق است که مردم بدون هیچ چشم داشتی در این عرصه مشارکت میکنند و البته متاسفانه سال گذشته شاهد جان باختن ۷ نفر در جریان آتش سوزیها در استانهای مختلف بودیم.
وی با اشاره به اجرای طرح بیمه بینام با همکاری بیمه دی گفت: طرح بیمه بینام برای جبران خسارت مردم است که در زمان حمایت از سازمان جنگلها در اثر حوادث جان خود را از دست میدهند.
ایشان در خصوص نیاز ضروری سازمان جنگلها و مراتع به تجهیزات گفت: پوشش رادیویی و بیسیم یکی از ضرورتها به خصوص در اطفای حریق است که امروز در ۴ استان امکان استفاده از بیسیم دیجیتال فراهم میشود.
عطایی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- منطقه ساری هم با بیان این مطلب که ما نیازمند همکاری و همیاری کلیه آحاد مردم عزیز، مسئولین و مدیران برای حفاظت و حمایت از این مواهب الهی هستیم، خاطر نشان کرد: تقدیر و تشکر از عزیزانی که به هر نحوی در حفظ و حراست از منابع طبیعی کمک حال ما هستند، کمترین اقدامی است که میشود در برابر ایثارگریها و زحمات آنان انجام داد، همچنین باعث ایجاد انگیزه و تشویق برای دیگر شهروندان و همکاران در این مسیر خداپسندانه خواهد شد.
در این مراسم از منتخبین (جنگلبانان نمونه، ایثارگران، جنگلبانان افتخاری نمونه، همیاران طبیعت محافظ نمونه و همسران محترم جنگلبانان نمونه و ..) به رسم ادب و یادبود، با اهدای لوح تقدیر و جوایز تقدیر بعمل آمد.
جنگلبانان و جان نثاران منابع طبیعی نمونه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری به این شرح بودند:
آقای حمید حاجی زاده فیروزجایی جنگلبان نمونه (شهرستان بابل)، آقای علی جوادیان جنگلبان نمونه (شهرستان قائمشهر)، آقای محمدعلی اسفندیاری جنگلبان نمونه (شهرستان سوادکوه)، آقای عبدالصائب صداقتی بورخانی جنگلبان نمونه (شهرستان سوادکوه شمالی)، آقای حسین دولتی جنگلبان نمونه (شهرستان میاندرود)، آقای سید اسد پورحسینی جنگلبان ایثارگر افتخاری (شهرستان نور)، آقای نفیس سعادتی جنگلبان افتخاری (شهرستان بابل)، خانم معصومه حقانی جنگلبان افتخاری (شهرستان گلوگاه)، آقای سید محسن زمانی همیار طبیعت محافظ (شهرستان قائمشهر)، آقای حبیب اله محسنی همیار طبیعت محافظ (شهرستان بهشهر)، خانم صبا جعفری همسر جنگلبان در بخش خانواده و افتخار (شهرستان ساری) و خانم فاطمه سامی زاده همسر جنگلبان در بخش خانواده و افتخار (شهرستان نکا) که از آنها قدردانی شد.