کرونا و کاهش آلودگی هوا در جنوب شرق آسیا
بنیاد زمین شناسی سازمان ملل متحد از کاهش ۴۰ درصدی آلودگی هوا به علت اعمال مقررات قرنطینه و محدودیتهای تردد ظرف یکسال اخیر در کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا خبر داد.
به گزارش اسماعیل پورحاجی خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کوالالامپور ؛ محدودیتهای کرونایی ظرف یکسال اخیر در منطقه جنوب شرق آسیا موجب کاهش چهل درصدی آلودگی هوا شد.
بنیاد زمین شناسی سازمان ملل متحد از کاهش ۴۰ درصدی آلودگی هوا به علت اعمال مقررات قرنطینه و محدودیتهای تردد ظرف یکسال اخیر در کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا خبر داد.
کارشناسان این نهاد بین المللی اعلام کردند: نتیجه تحقیقات و بررسیهای کیفیت هوا در سال ۲۰۲۰ میلادی همزمان با شیوع همه گیری و اعمال
محدودیتهای کرونایی نشان میدهد گازهای اکسید گوگرد بین ۲۵ تا ۶۰ درصد و منو اکسید کربن تا ۴۰ درصد در هوای کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا در مقایسه با سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ میلادی کاهش یافته است.
خبر امید بخشی که اراده کارشناسان محیط زیست و بسیاری از کشورها را با بکارگیری تجربه دوران همه گیری، برای کاهش آلایندههای جوی دو چندان کرده است.
"داریش وارن"روزنامه نگار مالزیایی و فعال محیط زیست در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداو سیما در کوالالامپور با اشاره به نقش بسیار موثر محدودیتهای دوران پاندمی در پاکیزگی هوا تصریح کرد: دولتها میتوانند با استفاده از تجارب کرونایی نظیر انجام دوری کاری ها، مهار ترافیکهای سنگین شهری و محدودیت ساعات کاری برخی کارخانهها از این فرصت طلایی در کاهش چشمگیر آلایندههای جوی نقش بسزایی ایفاء کنند.
پیش از این نیز برخی از کشورهای این منطقه بویژه تایلند و سنگاپور به عنوان دو کشور پیشرو جنوب شرق آسیا با کنار گذاشتن تدریجی سوختهای فسیلی به انرژیهای پاک و پایدار روی آوردند و با ساخت و تجهیز بزرگترین مزارع صفحات خورشیدی شناور در حال تولید مقرون به صرفه انرژی پاک و ارزان برق هستند.
هوای پاکی که اکنون دیگر کشورهای اینمنطقه را برای کاهش آلایندههای جوی و برون رفت از این معضل جهانی بیش از پیش امیدوار کرده است.
شات لیست
مصاحبه اول: بی ژان پدرسون. مدیر عامل بنیاد هوای پاک آسیا
مصاحبه دوم: دارمیش وارن. روزنامه نگار و فعال محیط زیست مالزایی