پخش زنده
امروز: -
هجدهمین اجلاس بینالمللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی در تبریز آغاز شد.
استاندار آذربایجان شرقی در مراسم آغاز این اجلاس در محوطه مسجد کبود تبریز ، تجلیل از گنجینه های معنوی که عمر خود را صرف ترویج آیین های ناب عاشورایی کرده اند کاری ارزشمند خواند و تکریم و معرفی این بزرگان به جامعه را فرهنگ سازی و الگوسازی برای نسل آینده دانست.
پورمحمدی گفت: عشق و ارادت به ائمه در همه جای ایرانزمین موج میزند و فرزندان این دیار، با محبت امام حسین(ع) قد میکشند و خواص نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ عامه مردم ایران با نام اباعبدالله(ع) عجین شده است، افزود: هنرمندان عرصههای مختلف نیز با آفرینشهای نابشان، ارادت خود را به امام حسین(ع) نشان میدهند که در این میان، شعر جایگاهی ویژه دارد و ادبیات عاشورایی، از نابترین آفرینشهای شاعران این دیار است.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه سابقه مرثیهسرایی و شعر عاشورایی در ادبیات فاخر فارسی به قبل از فردوسی بزرگ میرسد، گفت: خود حکیم طوس نیز برای عاشورا و کربلا شعر سروده و این سنت در طی قرون متمادی از سنایی مروزی، قوامی رازی تا محتشم کاشانی و تا به امروز ادامه یافته است.
وی خاطرنشان کرد: جایگاه آذربایجان و زبان ترکی در بسط و گسترش ادبیات عاشورایی با هیچ منطقهای قابل قیاس نیست و سوز و گداز شاعران، بصیرت و تحلیل عالمان و عشق و ارادت مداحان این سرزمین رنگ و بوی دیگری دارد.
پورمحمدی افزود: اولین کتاب مستقل در رثای سالار شهیدان توسط فضولی شاعر بزرگ آذربایجان با عنوان «حدیقةالسعدا» به زبان ترکی تالیف شده و پس از وی نیز سخنسرایان بزرگ زبان ترکی همچون دخیل، منزوی، یحیوی، شکوهی، کریمی و صدها شاعر دیگر، دیوانهایی آفریدهاند که مداحان و پیرغلامان در منابر، تکیهها و حسینیهها با زمزمه آن اشعار، شور عاشورایی را با شعور حسینی تلفیق کرده و نام آذربایجان را در ادبیات عاشورایی و آیینهای عزاداری جاودانه ساختهاند.
استاندار آذربایجان شرقی در پایان گفت: اگرچه شرایط کرونایی امکان برگزاری این اجلاس در مقیاسی که شایسته درگاه امام حسین(ع) است را نداد، اما برنامههای ابتکاری و محتوای وزین آن شایسته قدردانی است.
رحمتی رئیس این اجلاس هم گفت: اجلاس هجدهم در شرایط خاصی شکل گرفت که شیوع بیماری کرونا باعث وقفه یکسال برگزاری این اجلاس شده بود ولی به منظور جلوگیری از فراموشی و توقف این سنت حسنه بازطراحی اجلاس با رعایت شیوه نامه های بهداشتی انجام شد که سرعت عمل بسیار بالا در بازطراحی و اجرای عملیات از نقاط قوت این اجلاس است.
وی با بیان اینکه بزرگداشت آیین های عاشورایی طی سالیان متمادی در بین مردمان ایران و جهان باعث حفظ و گسترش معرفی گروه های مرجع اجتماعی بوده است بر اهمیت معرفی شدن پیرغلامان به عنوان افرادی که ظرفیت مرجعیت اجتماعی را دارند تاکید کرد.
وی با اشاره به حضور 180 مهمان داخلی و خارجی در این اجلاس گفت: ۲۰ نفر از پیرغلامان و خادمان حسینی از کشورهای هند، پاکستان، غنا، آرژانتین، آلمان، عراق، ترکیه، جمهوری آذربایجان و کنیا در هجدهمین اجلاس به میزبانی تبریز تجلیل میشوند.
برگزاری محافل روضه خانگی، وبینار تخصصی شهریار و ادبیات عاشورایی، اجرای آیین عزاداری سنتی تبریز ، برپایی محفل شعر عاشورایی، برش نهایی فرش فاخر قرآنی و رونمایی از گواهی ثبت دو عزاداری ویژه تبریز در فهرست آثار معنوی کشور از برنامه های این اجلاس است.