پخش زنده
امروز: -
برخی مدارس و محلههای ترکیه به دلیل گسترش سویههای جهش یافته کرونا قرنطینه شدند.
به گزارش حمید کاملی خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از آنکارا، افزون بر ۲۰۰ کلاس درس در استانهای سیواس، ارزینجان و بیلجیک به دلیل ابتلای گروهی از دانش آموزان به کووید۱۹ قرنطینه ۱۴ روزه به اجرا درآمد.
در شهر آدی یامان نیز ۱۰۵ مکان مسکونی به همین دلیل قرنطینه کامل شده، ورود و خروج افراد به این محلهها هم ممنوع است.
گفتنی است؛ قرمز شدن ۵۶ استان، افزایشی شدن شیب آمار مبتلایان و فوتیهای کرونایی در روزهای اخیر، منجر به تشدید نگرانیها در ترکیه از بروز موج جدیدی از کرونا شده است.
فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد: برای شناسایی موارد ابتلای بدون علائم از امروز در مدارس از دانش آموزان آزمایش کرونا میگیرند.
وزیر بهداشت ترکیه گفت: انجام آزمایش پی سی آر در مدارس، با کسب رضایت از اولیای دانش آموزان صورت میگیرد.
گفتنی است؛ تا پیش از یکم ژوئن یعنی پیش از لغو همه ممنوعیتهای کرونایی از میان ۸۱ استان ترکیه، ۵۳ استان این کشور از حیث انتشار ویروس کرونا، در موقعیت بی خطر و آبی بودند، اما پس از حدود ۲/۵ ماه عادی سازی و یک هفته پس از بازگشایی مدارس، اکنون تنها ۲۶ استان ترکیه در وضعیت آبی قرار گرفته و سایر استانها در وضعیت قرمز، نارنجی و زرد هستند.
در آخرین جدول هفتگی کرونا در ترکیه استان ریزه، کایسری، الازیق و آنکارا شاهد بیشترین رشد از حیث تعداد مبتلایان و استان آیدین و ازمیر شاهد کمترین میزان ابتلا بوده اند.
هر چند مقاماتدولتی اعلام کرده اند به فکر اجرای مقررات قرنطینهای و یا بستن مدارس نیستند، اما حضور در فعالیتهای اجتماعی مشروط به واکسیناسیون و ارائه نتیجه منفی آزمایش کرونا است.
کارشناسان در باره تبعات قرمز شدن مراکز استانها هشدار داده و معتقدند که ادامه این روند منجر به بازگشت بی، چون وچرای مقررات سختگیرانه از جمله قرنطینه شهرها میشود.
به گفته مقامات بیمارستانی و اعضای هیات علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا، بی توجهی مردم به ماسک و فاصله گذاری اجتماعی، بازگشت مردم از سفرهای تابستانی، مهمانی و جشنهای عروسی و در نهایت بازگشایی مدارس و کارگران فصلی جمع آوری محصولات باغی و کشاورزی، اصلیترین دلایل افزایش سریع ابتلا به کرونا در ترکیه است، افزایشی که ۹۵ درصد آن مربوط به سویه جهش یافته دلتا و دلتا پلاس عنوان شده است، کما اینکه چند روزی است بحث سرایت گونه "مو " نیز در محافل کارشناسی بالا گرفته است.
گفتنی است؛ هم اکنون آمار کل مبتلایان به کرونا در ترکیه از مرز شش میلیون عبور کرده و شمار فوتیها نیز به رقم ۵۳ هزار نفر رسیده است.
اظهارات:
دکتر نورالدین ییقیت – عضو ستاد کرونای ترکیه