پخش زنده
امروز: -
عملیات اجرایی طرح آبرسانی به شهرهای دهدشت، چرام، لنده و سوق به کندی پیش می رود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، فرماندار کهگیلویه در جلسه با مسئولان، مجری و مشاور این طرح با اشاره به تنش آبی و اهمیت اجرای طرح آبرسانی به شهرهای دهدشت، چرام، سوق و لنده، گفت: اجرای این طرح باعث کاهش مهاجرت و به تبع آن مهاجرت معکوس خواهد شد و اشتغالزایی و امید افرینی از دیگر مزایای این طرح است.
دارا کریمی نژاد افزود: عملیات اجرایی این طرح از سال ۹۶ شروع شد و قرار بود ۳۶ ماهه تکمیل شود، ولی پس از گذشت بیش از ۴۸ ماه، متاسفانه فقط ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی گفت: مجری و مشاوران علت اصلی این مشکل را نرخ پیمان و افزایش بی رویه قیمت مصالح مورد نیاز دانستند که نیاز است مسئولان استانی با جلسه با وزارت نیرو به حل این مشکل اقدام کنند و امید است که بتوانیم بودجه مورد نیاز را برای این طرح تامین و به یکی از خواستههای بحق مردم این منطقه جامه عمل بپوشانیم.
سرپرست دفتر فنی مشاور این طرح هم گفت: این طرح از تصفیه خانه سد کوثر به طول ۷۵ کیلومتر، در سه قطعه سد کوثر تا دهدشت، دهدشت تا چرام و دهدشت تا سوق و لنده طراحی شده است.
حمید نگین تاجی افزود: قطعه اول ۲۸ کیلومتر طول دارد که این قطعه شامل ۵ مخزن ذخیره آب به حجم ۴۱ هزار و ۵۰۰ متر مکعب و ۳ ایستگاه پمپاژ است.
وی گفت: عملیات خاکبرداری قطعه اول به طور کامل انجام شده و ۱۰ کیلومتر از خط لوله هزار میلیمتری نیز اجرا شده و ۶ کیلومتر خط لوله ۹۰۰ میلیمتری دیگر در سه ماه آینده اجرا خواهد شد.
نگین تاجی ادامه داد: قطعه اول ۶۵ درصد از کل طرح را شامل میشود که در کنار اجرای این قطعه، کار خاکبرداری قطعات دوم و سوم نیز انجام میشود.
سرپرست کارگاه این طرح هم گفت: مشکلی که با آن مواجه هستیم تغییر نرخ پیمان بوده که با اصلاح قیمت ها، قرارگاه خاتم الانبیا برای این پروژه، آمادگی کامل دارد.
ابراهیم پور محمدی با بیان اینکه تاکنون ۶۰ میلیارد تومان در این طرح هزینه شده، تصریح کرد: برای اجرای این پروژه بیش از یک هزار میلیارد تومان اعتیار جدید نیاز است که در حال حاضر در قالب این قرارداد امکان اجرا و پرداخت آن نیست.
گفتنی است با بهره برداری از این طرح علاوه بر ۴ شهر دهدشت، سوق، چرام و لنده، مردم ۳۰۰ روستای مسیر نیز از نعمت آب آشامیدنی سالم و پایدار برخوردار و تنش آبی ۲۴۰ هزار نفر جمعیت این شهرها و روستاها تا ۵۰ سال آینده برطرف خواهد شد.