پخش زنده
امروز: -
برای تکمیل ۴۵۵ کیلومتر خطوط مترویی که باید به بهره برداری برسد و در حال حاضر ۲۵۰ کیلومتر آن استفاده میشود وساخت بقیه خطوط متروی پایتخت ۱۸۰ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا زاکانی در دیدار با جمعی از نمایندگان مجلس گفت: ما در تهران به تعبیر رهبر انقلاب با یک کشور مواجه هستیم و یک شهر نیست بلکه برای پایتخت باید یک الگو در نظر گرفته شود تا بتواند اثر خود را به تمامی شهرهای کشور بگذارد و اگر ما بتوانیم در تهران یک الگوی کارآمد ارائه دهیم میتوانیم به اقدامات خوب و موثری برسیم.
وی ادامه داد: ما در تهران فراتر از یک شهر و کلانشهر مواجه هستیم و عملا به عنوان پیشرو و پیشتاز تغییر و تحول در شهریم و این امر توسط سه ضلع مردم، شهر و شهرداری محقق میشود البته شهر در حال حاضر وضع مناسبی ندارد و زمانی که به بالای شهر نگاه میکنیم و نیم نگاهی به پایین شهر دو کاربرد متفاوت شهری را در مییابیم.
زاکانی افزود: ما باید در پایتخت در هر دو نقطه بالای شهر و پایین شهر الگوی اسلامی را به مرحله اجرا در بیاوریم و پایتخت متشکل از ۷۰ هزار هکتار بافت شهریست که ۱۲ هزار هکتار از آن را بافت ناپایدار تشکیل میدهد و از ۳۶۵ روز سال ما مشکل هوا و معضلات مختلفی در پایتخت داریم که با بی توجهی به شهر و بی عدالتی و نابرابری به بالای شهر و پایین شهر کاملا مشهود است.
شهردار تهران گفت: علیرغم تمام کارهایی که در ۴۲ سال گذشته صورت گرفته، اما ما هنوز در آن نقطهای که باید باشیم فاصله داریم و بیشترین عملکرد شهری و شهرسازی در زمان آقای قالیباف صورت گرفته است.
۱۸۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای تشکیل خطوط مترو
شهردار تهران با اشاره به خطوط متروی پایتخت گفت:در پایتخت ۴۵۵ کیلومتر خطوط مترو باید مورد استفاده قرار گیرد که در حال حاضر تنها ۲۵۰ کیلومتر از آن به بهره برداری رسیده و برای تکمیل بقیه این خطوط ۱۸۰ هزار میلیارد تومان بودجه نیازمندیم.
وی تصریح کرد: برغم تمام زحمات صورت گرفته، توجه به کالبد شهر نشده و کالبد شهر نامتعارف است لذا ضرورت دارد این کالبد و روح توامان مورد توجه قرار گیرد و مسیری برای جهان اسلام شود.
زاکانی با اشاره به اینکه شهروندان سرمایههای اجتماعی پایتخت هستند ادامه داد:در خصوص شهروندان در شرایطی هستیم که سرمایههای اجتماعی ما بسیار پایین است و از همین ابتدا نمیتوان از مردم بعنوان تکیه گاه استفاده کرد جرا که باید شرایط مساعدی برای ایجاد سرمایههای اجتماعی صورت پذیرد.
۳۶۴ واگن مترو از رده خارج شده است
شهردار تهران با اشاره به واگنهای متروی پایتخت گفت:در حال حاضر ۱۵۰۰ واگن مترو در خطوط حمل و نقل عمومی و ریلی شهری مورد استفاده قرار گرفته که از این تعداد ۳۶۴ واگن از رده خارج شده و بقیه نیز نیازمند بازسازی است البته در رابطه با خطوط اتوبوسرانی نیز با چنین مشکلاتی مواجه هستیم.
زاکانی گفت: ما برای سال جاری ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان باید سود بانکی نسبت به تعهداتی که به بانکها داشته ایم پرداخت کنیم که این رقم، رقم کمی نیست البته عرایض من به اینگونه نیست که ما به انسداد میرویم بلکه باید روح و کالبد شهر را درست کنیم و روح شهر را به سمتی ببریم که الگوی درستی برای شهروندان ایجاد شود.
ارائه ۴ خط تلاش فکری برای بهبود وضعیت پایتخت
شهردار تهران در خصوص ارائه برنامههایی برای وضعیت بهبود پایتخت به ۴ خط فکری اشاره کرد و گفت: یکی از آن خطهای فکری تعریف درستی از مطلوب خودمان داشته باشیم و بعد بتوانیم راهبردها را به همان صورت که هست جلو ببریم و تمامی اعضای شهر باید پای کار باشند.
دوم اینکه همبستگی حاکمیتی و حکومتی ایجاد کنیم و همه مسئولان برای این تغییر پای کار بیایند تا این تغییر در شهر ایجاد شود. سوم اینکه اگر همه ما با هم پای کار بیاییم میتوانیم اقدامات خوبی انجام دهیم بلکه در این مرحله باید مردم نیز پای کار بیایند مثل زمان دفاع مقدس و شهر را مردم باید بسازند و خط فکری آخر اینکه در کنار همبستگی حاکمیتی و حکومتی و حضور مردم هوشمندسازی در اکو سیستم کل شهر را ایجاد تا جهشی در شهر رخ دهد.
تدوین سه برنامه در مدت زمان چهارساله شهرداری
شهردار تهران همچنین به سه برنامه تدوین شده یکساله، دو و نیم ساله و چهارساله برای بهبود وضعیت شهری پایتخت ارائه کرد.
وی ادامه داد: در برنامه یکساله ما باید قرارگاههایی برای بهبود وضعیت شهر، رفت و روب، تمیزی، جمع آوری پسماند، تحولات اجتماعی، تفریح و نشاط، خدمات اجتماعی و بیکاری افرادی که در زمان کرونا بیکار شدند و قرارگاهی برای کنترل بیماری کرونا که سالها با ما همراه است انجام دهیم.
شهردار تهران با اشاره به تعداد جمعیت پایتخت تصریح کرد: در پایتخت ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر شب خواب وجود دارد و حدود ۴ میلیون نفر نیز نیرو و افرادی هستند که برای کسب و کار و اشتغال به تهران رفت و آمد دارند و ما امروز به دنبال شرایطی هستیم که بتوانیم با همبستگی فکری و مسئولان کشوری و رهبری بتوانیم الگویی را بسازیم که برای شهروندان شهری مورد قبول قرار گیرد و ما خدمتگزار و نوکر مردم هستیم و شهرداری به یک نهاد خدمتگزار تبدیل میشود.