پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان : تاثیر واکسیناسیون در پیشگیری از مرگ و میر مادران باردار مبتلا به کووید ۱۹ به اثبات رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، دکترساسان قربانی گفت: با توجه به آسیب پذیر بودن مادران باردار در برابر کووید ۱۹ و خطری که این بیماری برای جان مادر و کودک دارد توصیه میشود شهروندان هر چه سریعتر با واکسیناسیون در برابر اسن بیماری همه گیر ایمن شوند.
وی افزود : مادران باردار بدون توجه به شایعات و باورهای غلط نسبت به واکسیناسیون کرونا بدانند نه تنها خود بلکه جنینشان هم در برابر کووید ۱۹ ایمن میشود.
دکتر قربانی یادآور شد: تا امروز ۴۱۴ مادر باردار واکسینه شدند که ۳۱۷ نفر اهل آبادان و ۸۶ خرمشهر و ۱۰ شادگان هستند.
همچنین به تفکیک در آبادان ۵ مادر باردار کرونایی بستری و ۱۱۳ مورد قرنطینه هستند. در خرمشهر ۲ بستری و ۴۳ قرنطینه و در شادگان۳ بستری و ۱۶۱ مورد قرنطینه و تحت مراقبت قرار دارند.
در حال حاضر اولویت وزارت بهداشت برای واردات واکسن مناسب زنان باردار است.
دکتر قربانی با بیان اینکه تزریق واکسن یکی از راههای کنترل انتشار کرونا است افزود: نیاز است مادران باردار و سالمندان هرچه زودتر برای تزریق واکسن به مراکز منتخب تزریق واکسن کووید ۱۹ مراجعه کنند.
زنان باردار جزو گروههای خطر هستند و اگر درگیر کرونا شدند به شدت آسیب میبینند.
وی با تاکید بر پرهیز مادران باردار از درمانهای خودسرانه در صورت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ اظهارداشت: مادران باردار باتوجه به پیشرفت سریع سویه دلتا، در صورت داشتن علائم توسط متخصص داخلی یا عفونی معاینه شوند و اقدامهای درمانی را شروع کنند.
قربانی گفت: درصورت داشتن علائم نظیر سرفه، تهوع و استفراغ، تنگی نفس، افزایش تعداد تنفس، درد در قفسه سینه، ضعف، خستگی شدید، گیجی و خوابآلودگی، کاهش سطح هوشیاری و حرکت جنین باید به مراکز درمانی مراجعه کنند.
استفاده مداوم از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی با دیگران و پرهیز از شرکت در دورهمیهای خانوادگی و اماکن شلوغ مدنظر زنان باردار قرار گیرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان خاطر نشان کرد: مادران شیرده هم می توانند شش هفته پس از زایمان برای تزریق واکسن سینوفارم به مراکز تجمیعی واکسیناسیون مراجعه کنند.