از واکسن "فخرا" بیشتر بدانید
با راه اندازی خط صنعتی، تولید فخرا از اواسط پاییز به ماهیانه ۵ میلیون دُز می رسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، واکسن فخرا بعد از یک سال و نیم تلاش که با همت بلند شهید فخری زاده ایجاد شد، دیروز در مراسم مشترکی مرحله فاز سه و مرحلهی عمومی اضطرار با حضور وزیر بهداشت و درمان و وزیر دفاع رونمایی شد.
احمد کریمی مدیر پروژه واکسن فخرا با بیان اینکه پس از طی مراحل آزمایشگاهی و تستهای حیوانی، بیضرری و اثر بخشی واکسن به اثبات رسیده است، گفت: در تولید این واکسن تمامی استانداردهای لازم و با ایمنی کامل انجام شده است.
کریمی با اشاره به اینکه به همت شهید فخری زاده از روزهای اول ورود کرونا به کشور، وارد تشخیص و تولید کیتهای تشخیصی شدیم، افزود: فرایند تحقیق و توسعه واکسن کووید ۱۹ از سال گذشته آغاز شده است.
مدیر پروژه واکسن فخرا ادامه داد: با جداسازی ویروس کرونا از بین ۳۵ هزار نمونه بیماران ایرانی و کشت ۳۰ ایزوله مناسب اولین بذر واکسن از بین آنها انتخاب و تولید و تابستان مرحله کنترل کیفیت و تستهای حیوانی آغاز شد.
وی بیان کرد: در تولید واکسن فخرا تمامی استانداردهای لازم و با ایمنی کامل انجام شده است و امیدوارم این واکسن، فخر ایران باشد.
کریمی با بیان اینکه دکتر فخری زاده درباره این پروژه زحمت زیادی کشیدند، تاکید کرد: واکسن ایرانی «فخرا» در سازمان «نوآوری و تحقیقات وزارت دفاع ایران» تولید شده است که این دانشمند شهید ریاست آن را برعهده داشت.
کریمی افزود: فرآیند تولید شامل مراحل کشت سلول، تلقیح، تکثیر، جداسازی و تخلیص، غیرفعالسازی و فرمولاسیون در اندک زمانی راه اندازی و سپس تستهای حیوانی و انواع تستهای کنترل کیفی انجام شد.
مدیر پروژه واکسن فخرا گفت: این واکسن از ویروس غیر فعال انتخاب شده است و با ورود این ویروس غیر فعال، ایمنی بدن فعال میشود.
گفتگو با دکتر احمد کريمی، مدير پروژه واکسن فخرا