پخش زنده
امروز: -
میلیونها نفر به بهانه حوادث یازدهم سپتامبر، قربانی ماشین جنگی آمریکا شدند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه الجزیره، بیستمین مراسم سالگرد حوادث یازدهم سپتامبر در آمریکا در حالی برگزار شد که واشنگتن برای گرفتن انتقام حدود سه هزار قربانی این حوادث، جان میلیونها نفر را در عراق و افغانستان گرفت.
بیسان ابوکویک خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره در واشنگتن، گفت: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در بیستمین سالگرد حملات یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ و یک دقیقه سکوت برای حدود سه هزار قربانی این حملات، شرکت کرد. بایدن به یک سخنرانی از پیش ضبط شده اکتفا کرد که در آن، آمریکاییها را دعوت به وحدت کرد. در ایالت پنسیلوانیا که یکی از هواپیماها در آن سقوط کرد، کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا در مراسم سخنرانی کرد و به استفاده از ترس پس از حملات یازدهم سپتامبر برای اختلاف افکنی در آمریکا اشاره کرد. بیستمین سالگرد این حوادث با خروج آخرین سرباز آمریکایی از افغانستان همزمان شد. عقب نشینی که با انتقاداتی روبرو شد، اما فرماندهان نظامی تاکید کردند آمریکا به هدفش رسید و این کشور، از آن زمان هدف هیچ حملهای قرار نگرفته است.
در ادامه این گزارش آمده است: مقامات آمریکایی میگویند واشنگتن، کسانی را که به آن حمله کرده بودند، بازخواست و مجازات کرد. اما هشدارهای دیگر که آخرین آن را وزیر امنیت داخلی آمریکا بیان کرد، میگوید بزرگترین تهدیدی که امروز آمریکا با آن روبروست، خطر تروریسم داخلی است. در شرایطی که آمریکا شاهد دودستگی سیاسی است، جو بایدن در بیستمین سالگرد حملات یازدهم سپتامبر تلاش میکند، آمریکاییها را متحد کند و دوره بیست سال گذشته را پشت سر بگذارد.
گزارشگر الجزیره افزود: در حالی که جرج بوش، جنگ علیه افغانستان را برای نابودی القاعده و طالبان اعلام کرد، اکنون طالبان قدرت را در دست گرفته است. متجاوزان با حمایت برندگان امروز و بازندگان دیروز، از افغانستان خارج شدند. در این مدت، فجایعی برای میلیونها انسان رخ داد. جنگ افغانستان، جنگ دیگری در عراق را به همراه داشت. جنگ با تروریسم که منطق و بهانههای خاص خودش را دارد.
در طول بیست سال گذشته، آمریکا و حتی جهان تحت تاثیر حملات یازدهم سپتامبر قرار داشت. حادثهای که شکافهای بزرگی را در جهان عرب و جهان اسلام ایجاد کرد و پیامدهای آن همچنان ادامه دارد. عراق یکی از قویترین کشورهای عربی، صحنه جنگ آمریکا بود. در جنگ عراق که به بهانه وجود سلاحهای کشتار جمعی آغاز شد، سازمان ملل و شورای امنیت به طور کامل کنار گذاشته شد. جرج بوش آن را بین موافقت با جنگ یا کنار نشستن مخیر کرده بود.
عراق را به کشوری تبدیل کردند که دیگر خودش را هم نمیشناسد. جهان فهمید که سلاح کشتار جمعی، دروغی بیش نبود. آمریکا و متحدانش گفتند که عراق را از دیکتاتوری و حکومت استبدادی نجات میدهند و دموکراسی در آن حاکم میکنند. دموکراسی کلمهای است که در منطقه عربی باعث ترس عدهای میشود. واشنگتن، تروریسم را ناشی از حکومتهای استبدادی میداند. اما در زمان بهار عربی که با هدف برقراری دموکراسی در کشورهای عربی بود، واشنگتن به آن پشت کرد.
همانطور که واشنگتن به متحدانش در حمله به افغانستان هم پس از ۲۰ سال پشت کرد و تصمیم گرفت سربازانش را از آن خارج کند. متحدان اروپایی آمریکا در ناتو، خشمگین شدند و درباره مفید بودن پیروی از واشنگتن ابراز تردید کردند. درست است که حوادث یازدهم سپتامبر، جان هزاران نفر را در آمریکا گرفت، اما ماشین جنگی آمریکا میلیونها قربانی در افغانستان و عراق داشت. با گذشت بیست سال، همه چیز به نقطه اول برگشت، اکنون طالبان در قدرت است و سربازان آمریکایی به خانه هایشان باز گشتند.