دیدار فرمانده کل ارتش با کارکنان هفتادوپنجمین ناوگروه نیروی دریایی در بندرعباس
سرلشکر عبدالرحیم موسوی برای دیدار و قدردانی از کارکنان و خانوادههای ناوگروه هفتاد و پنجم نیروی دریایی راهبردی ارتش، وارد منطقه یکم نیروی دریایی در بندرعباس شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس ؛ فرمانده ناوگان مقدم جنوب نداجا در مراسم استقبال از این ناوگروه در منطقه یکم نیروی دریایی ارتش در بندرعباس گفت: امروز نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی با گسترش حوزههای ماموریت خود قلب دریا را شکافت و پرچم مقدس کشور را در سختترین شرایط تحریم، در اقیانوس اطلس به اهتزاز درآورد.
امیر دریادار دوم آریا شفقت رودسری افزود: کارکنان نداجا با تکیه بر توان داخلی این ماموریت سنگین و منحصر به فرد را انجام داده اند.
وی گفت: این نخستین گام در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است و بخش مهمی از این موفقیت مرهون خانوادههای کارکنان ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش بوده و از آنها برای از خود گذشتگی هایشان، قدردانی میکنم.
در این مراسم رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران، پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی را قرائت کرد.
هفتاد و پنجمین ناگروه نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن ایرانی سهند و ناوبندر مکران پس از ۱۳۳روز دریانوردی در دریاهای آزاد و اقیانوسها و طی ۴۴ هزار کیلومتر، روز پنجشنبه به آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران رسید و مورد استقبال دو فروند شناور رزمی ناوتیپ سطحی از منطقه یکم نیروی دریایی و ۲ فروند جنگده شکاری پایگاه هوایی شهید عبدالکریمی نیروی هوایی ارتش مستقر در بندرعباس قرار گرفت.
بیشتر بخوانید: حضور ارتش ایران در آب های بین المللی نشانه صلابت و اقتدار
این ناوگروه اردیبشهت ماه با هدف ارتقاء اقتدار دریایی، تامین امنیت خطوط دریانوردی و تقویت دیپلماسی دریایی راهی مأموریت دریانوردی در اقیانوس هند، اطلس جنوبی و شمالی شد و با اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی حامل پیام صلح و دوستی ملت بزرگ ایران بود.
استقبال از فرمانده کل ارتش در منطقه یکم نداجا
قدردانی و اهدای لوح سپاس به خانواده شهدای منطقه یکم نیروی دریایی ارتش، فرماندهان، کارکنان و خانواده کارکنان ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش از طرف فرمانده کل ارتش
فرمانده ناوگروه ۷۵ اطلاعاتی رزمی نداجا نیز در این مراسم گفت: ناوگروه ۷۵ اطلاعاتی رزمی نداجا متشکل از ناوشکن سهند و ناوبندر مکران و یک فروند بالگرد AB پس از گذشت ۱۳۳ روز ماموریت وارد منطقه یکم نیروی دریایی ارتش شد.
دریا دار دوم مجتبی محمدی در مراسم استقبال از ناوگروه ۷۵ ناوبندر مکران و ناوشکن سهند در بندرعباس افزود: مهمترین اهداف این ناوگروه اجرای فرمان ابلاغی فرمانده کل قوا مبنی بر حضور نداجا در اقیانوس اطلس، به اهتزار درآوردن پرچم جمهوری اسلامی ایران در آبهای دور دست، تامین امنیت کشتیهای تجاری و نفتکش جمهوری اسلامی ایران با هدف برقراری امنیت پایدار دریایی در آبهای بین المللی، حفظ و حراست از منافع جمهوری اسلامی ایران در آبهای مورد علاقه و اثبات حضور مقتدرانه نداجا در هر جایی که منافع جمهوری اسلامی ایران ایجاب کند، است.
وی افزود: انتقال پیام صلح و دوستی به جهانیان مخصوصا کشورهای در مسیر، خنثی کردن طرح ایران حراسی، ارتقاء مهارت و تاب آوری کارکنان در دریانوردیهای طولانی اقیانوسی و در شرایط جوی نامساعد و طولانی، ارتقاء توان رزمی و توسعه شعاع عملیاتی یگانهای شناور نداجا، ارزیابی سامانههای آمادگی و خود اتکایی ناو گروههای اعزامی در اجرای ماموریتهای طولانی و دور بدون پشتیبانی در بنادر خارجی، اثبات خودکفایی و خوداتکایی جمهوری اسلامی ایران در حفظ و ناوبری دریانوردی و قدرت نظامی با حضور مقتدرانه یگانهای نداجا در آبهای مورد علاقه علی رغم تحریمهای همه جانبه اقتصادی و نظامی از دیگر اهداف این ناوگروه بود.
فرمانده ۷۵ ناوگروه اطلاعاتی رزمی نداجا گفت: این دریانوردان نه تنها فاتح اقیانوس اطلس شدن بلکه حریم حیاط خلوت ایالت متحده امریکا در اقیانوس اطلس، ناتو در دریای بالتیک و حیاط خلوت رژیم صهیونیستی در شرق مدیترانه و شمال دریای سرخ را در هم شکستند.
دریا دار دوم مجتبی محمدی افزود: اکنون ۳۱۷ دریانورد داریم که میتوانند ادعا کنند مدار ۳۵ درجه جنوبی در دماغه امید نیک را تا مدار ۶۰ درجه شمالی در خلیج فنلاند دریانوردی کرده اند و از نصف النهار ۶۰ درجه شرقی تا نصف النهار ۲۰ درجه غربی در هر چهار رخ کره زمین را پیموده اند.
وی گفت: اینان دریانوردانی هستند که در طول مدت دریانوردی ۲ بار از مدار استوا و ۴ بار از نصف النهار مبدا عبور کرده و در مدت ۴ ماه دریانوردی ۴ فصل بهار، تابستان، پائیز و زمستان را تجربه کرده اند.
ناوگروه ۷۵ اطلاعاتی رزمی نداجا با ۳۱۷ نفر در ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ به ماموریت اعزام و پس از شرکت در رژه دریایی ۳۲۵ سالروز تاسیس نیروی دریایی روسیه در بندر سن پترزبورک و پیمودن مسافت ۲۴ هزار و ۸۶۰ مایل دریایی معادل ۴۶ هزار کیلومتر به ایران بازگشتند.