پخش زنده
امروز: -
پیشکسوت کاراته آزاد: قهرمانان شایستهای در بخش کاراته آزاد داریم که متاسفانه تاکنون آن طور که باید و شاید از آنها حمایت نشده و به نوعی مظلوم واقع شده اند.
حمید سلطانی، پیشکسوت کاراته آزاد و پایه گذار روش مبارزاتی تای ساباکی در ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در مورد سطح فنی قهرمانان کاراته آزاد ایران، افزود: این افتخار را داشته ام که طرح و اساسنامه لیگ کاراته آزاد را تهیه و با موافقت حبیب الله ناظریان رئیس وقت فدراسیون آن را اجرایی کنم. در طول این سالها و در جریان برگزاری مسابقات لیگ، استعدادهای فراوانی به جامعه کاراته معرفی شد که توانستند در رویدادهای مهم خارجی پرچم کشورمان را به اهتزاز درآورند.
سلطانی که خود پایه گذار اصلی لیگ سبکهای آزاد کاراته در ایران به شمار میرود و مسئولیت برگزاری این رقابتها را در سال ۸۳ برعهده داشته است، گفت: قهرمانان شایستهای در این بخش داریم که متاسفانه تاکنون آن طور که باید و شاید از آنها حمایت نشده و به نوعی مظلوم واقع شده اند. بی تردید در صورت توجه جدی و تغییر رویکرد و همچنین اختصاص امکانات یکسان به این بخش از کاراته، شاهد دلگرم شدن و خلق افتخارات چشمگیرتر توسط قهرمانان کاراته آزاد کشورمان خواهیم بود.
بنیانگذار جهانی سبک شین دن کای در مورد ماهیت این سازمان، افزود: بخش عمده فعالیتهای ما از ابتدای تاسیس در بخش کاراته آزاد خلاصه میشد. اما از سال ۲۰۱۹ و پس از نشست اعضاء هیئت رئیسه، اساسنامه سازمان دستخوش تغییرات گستردهای شد که این امر موجب شد تا شین دی کای دیگر یک سبک محدود به قوانین کاراته نباشد.
سلطانی افزود: بر اساس آخرین تصمیمات گرفته شده مقرر شد علاوه بر کاراته آزاد، روشهای مبارزاتی کیک بوکسینگ و جوجیتسو برزیلی هم به شین دن کای افزوده شود که این موضوع مطمئنا جذابیتهای این رشته ورزشی را دو چندان خواهد کرد.
وی گفت: قرار بود که در سال ۲۰۲۰ اساسنامه جدید سازمان را در همه کشورهای عضو به اجرا درآوریم، اما شیوع گسترده ویروس کرونا و تاثیر منفی آن بر رویدادهای ورزشی در کل جهان سبب شد تا این امر با تاخیر روبرو شود.
سلطانی همچنین در مورد جایگاه بین المللی این رشته ورزشی، گفت: شین دن کای هم اکنون در ایران، عراق، ترکیه، کانادا، لبنان، انگلستان، آلمان، تایلند، ژاپن و ایتالیا نمایندگان فعال دارد و هر ساله استاژهای فنی داوری، مربیگری و ارتقا درجه در تمامی ردهها و استایلها به طور منظم برگزار میشود که البته در شرایط فعلی و با توجه به محدودیتهای کرونایی، این برنامهها به صورت برخط در حال برگزاری است.