به گزارش مجتبی قاسم زاده خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن ؛ حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر اعضای القاعده در سال ۲۰۰۱ به آمریکا، بزرگترین عملیات تروریستی تاریخ آمریکا ارزیابی شده که پیامدهای مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی و نظامی برای بسیاری از کشورهای جهان به ویژه آمریکا داشت.
آمریکا که با دستگاههای عریض و طویل اطلاعاتی و امنیتی خود را با واقعیتی دردناک روبرو میدید، تلاش کرد سازمان القاعده و بن لادن را مسوول ناامنی در جهان معرفی کند.
جورج بوش پس از حملات ۱۱ سپتامبر گفت: امروز صبح به آزادی حمله شد، اما از آزادی، دفاع خواهد شد.
مطابق معمول جنگهای نیم قرن اخیر غرب، انگلیس بلافاصله از حمله آمریکا به افغانستان حمایت و با امریکا در تهاجم گسترده به افغانستان همراهی کرد.
تونی بلر نخست وزیر وقت انگلیس اسامه بن لادن و القاعده را دشمن غرب دانست و این گروه را مسوول حملات ۱۱ سپتامبرخواند و گفت:
طالبان یا باید این افراد را تحویل دهند یا دشمن ما هستند.
از همان ابتدا معلوم بود که این جنگ غیرقانونی که بدون توجه به قواعد بین المللی و سازمان ملل متحد انجام شد، به باتلاقی برای غرب مبدل خواهد شد.
استراتژیستهای نظامی درهمان آغاز تهاجم امریکا و انگلیس به افغانستان گفتند که گسیل یک ارتش معمولی به جنگ یک گروه شبه نظامی جنگجو، اشتباه است.
به گفته آنان با ارتشهای غربی شاید میشد اردوگاههای آموزشی تروریستها را بمباران و آن مکانها را نابود کرد، اما نمیشد تروریسم را از بین برد.
تونی بلر و جورج بوش، سران وقت انگلیس و امریکا، سرمست از بمبارانهای گسترده و حمایت صاحبان شرکتهای جنگ افزارسازی، به گرفتن عکسهای یادگاری با نظامیان مشغول شدند و ادعاهای بزرگ بر زبان راندند.
جورج بوش در اظهاراتی گفت: این جنگ تا نابودی همه گروههای تروریستی در جهان پایان نخواهد یافت. ما آنها را پیدا میکنیم، کارشان را متوقف میکنیم و در هم میکوبیم.
پیش از فرا رسیدن بیستمین سالروز حمله آمریکا، انگلیس و همدستان انها به افغانستان، نیروهای نظامی حدود ۴۴ کشور اشغال کننده افغانستان، به سرعت و با دستپاچگی و گهگاه شبانه نیروهایشان را از افغانستان بیرون بردند. طالبان پس از بیست سال دوباره بر افغانستان حاکم شد.
عملکرد غرب و ناتو پس از ۲۰ سال کشتار و ویرانی در افغانستان این سوال را در اذهان ایجاد کرد که، آیا اکنون جهان امنتر از پیش از حوادث ۱۱ سپتامبرشده است؟
استفن بل تحلیل گر مسائل سیاسی در مصاحبه اسکایپی با ما در این باره گفت: این تفکر که به ویژه در امریکا و بریتانیا رواج دارد و ان تحمیل دولتها بر ملتهاست باید دور انداخته شود.
وی افزود:همه اینگونه اقدامات غرب، چه از راه کودتا، جنگ، یا تحریم و تغییر رژیمهای مستقر، تلاشی جنگ افروزانه برای انکار حق ملتهای جهان است تا مردم کشورهای جهان نتوانند حکومتهای مستقل بسازند و آینده خود را شکل دهند. پس از ۱۱ سپتامبر، اکنون جهان به مراتب خطرناک تر، تروریستهای هوشیارتر و مردم نگرانتر شده اند و جهان به مراتب نا امنتر شده است.
پس از رسوایی ناکامی ارتشهای غربی در افغانستان، اکنون حتی مقامات امنیتی انگلیس هم اعتراف میکنند که جنگ افغانستان موجب امنتر شدن حتی کشورهای غربی از جمله انگلیس نشده است.
کن مک کالوم (Ken McCallum)، رئیس سازمان جاسوسی داخلی انگلیس، موسوم به ام آی ۵ (MI۵) به مناسبت بیستمین سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر در یک مصاحبه رادیویی گفت: شوربختانه تهدیدهای تروریستی در انگلیس، واقعی و ماندگار است و اکنون علاوه بر گروههای تکفیری، سفیدپوستان نژادپرست افراطی نیز در صدد اجرای حملات تروریستی اند.