پخش زنده
امروز: -
آمریکا اعلام کرد نه تنها حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت نمیشناسد بلکه نام سران این گروه را از فهرست تروریسم خارج نمیکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی العربیه، آمریکا حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت نمیشناسد. این گزارش می افزاید آمریکا اعلام کرد حکومت بر آمده از طالبان در افغانستان را به رسمیت نمیشناسد و نام سران گروه طالبان را از فهرست تروریسم خارج نمیکند. این شبکه تلویزیونی در گزارشی از آمریکا با اعلام این مطلب، درباره تازهترین مواضع این کشور در قبال تحولات افغانستان افزود: از دیدگاه واشنگتن قبل از آزمودن رهبران طالبان که هم اکنون قدرت را در افغانستان در دست دارند، صحبت کردن درباره لغو تحریم این افراد بسیار زود است. هم زمان برخی از چهرههای جمهوریخواه در آمریکا تاکید کردند، مشروعیت دادن به حکومت بر آمده از طالبان خطری برای امنیت ملی آمریکا به شمار می آید.
نادیا بلبیسی، خبرنگار العربیه در واشنگتن در گزارش خود تصریح کرد: بر اساس اظهار نظر مقامات آمریکایی، دولت جو بایدن همچنان بر مواضع خود در قبال دولت بر آمده از گروه طالبان اصرار دارد. واشنگتن معتقد است رفتار طالبان معیاری برای قضاوت درباره روابط آینده این گروه با آمریکا است و تا زمانی که رفتار حکومت بر آمده از طالبان در احترام به دموکراسی، حقوق بشر، حقوق اقلیتها و حقوق زنان سنجش نشود چنین حکومتی به رسمیت شناخته نخواهد شد، به این دلیل هنوز زود است درباره حذف نام برخی رهبران طالبان از فهرست سیاه آمریکا سخن به میان آید.
بیل کاسیدی سناتور جمهوریخواه آمریکا میگوید، به نظر من این سئوال که آیا آمریکا و ناتو دولت طالبان را به رسمیت میشناسند تا بتواند به دولت مشروع تبدیل شود، سئوالی کاملا جدی است. طالبان، سراج الدین حقانی را به سمت وزیر کشور گمارده اند در حالی که نامش در فهرست تروریسم آمریکا قرار دارد. واکنشهای داخلی در آمریکا مبنی بر اینکه نباید در به رسمیت شناختن حکومت طالبان عجله کرد افزایش یافته است، کریس مورفی سناتور دموکرات در این باره گفت: تشکیل حکومت به معنی مشروعیت یافتن نیست. جان کاتکو نماینده جمهوریخواه نیز میگوید: خواسته ما این است که فراموش نشود القاعده در افغانستان و در سایه حکومت طالبان آموزش دید تا در روز یازدهم سپتامبر به آمریکا حمله کند و آن فجایع را به بار آورد.
آمریکا در تلاش برای رصد ارتباط طالبان با گروه های تروریستی است
دولت بایدن به دنبال آن است تا کانالهای ارتباطی خود را با طالبان حفظ کند، اما آماده نیست در این زمینه به طالبان امتیاز دهد، تفاوتی نیست این امتیاز در به رسمیت شناختن حکومت طالبان باشد یا آنکه بخواهد مجازاتها علیه این گروه را ملغی کند. در حال حاضر آمریکا تلاش می کند که هرگونه روابط میان طالبان با گروههای تروریستی مثل القاعده و داعش را رصد نماید.
طالبان ترکیب کابینه موقت حکومت خود را اعلام کرده و تعدادی از این وزیران در فهرست کابینه طالبان٬ تحت تحریم سازمان ملل یا تحت پیگرد قانونی به اتهام تروریسم از سوی آمریکا قرار دارند. مقامات آمریکایی میگویند، به رغم وعدههای رهبران طالبان برای تشکیل یک دولت فراگیر، اسامی اعلام شده در فهرست این کابینه منحصراً شامل افرادی است که عضو طالبان هستند یا با این گروه همکاری نزدیک دارند و هیچ زنی در آن عضویت ندارد.
در همین حال چین تشکیل کابینه موقت طالبان را گامی مثبت ارزیابی کرده است. سخنگوی وزارت امور خارجه چین همچنین افزود: «ما آمادهایم تا با دولت جدید و رهبران در افغانستان ارتباط برقرار کنیم.» او با این حال تاکید کرد طالبان باید دولتی فراگیر با حضور گروههای سیاسی مختلف تشکیل دهند و سیاست میانهرویی را در عرصه داخلی و بین المللی در پیش بگیرند. وزیر امور خارجه چین اضافه کرد، پکن کمکی معادل با ۲۰۰ میلیون یوان در حدود ۳۱ میلیون دلار شامل غلات، تدارکات زمستانی، واکسن و دارو به افغانستان ارائه میکند.