پخش زنده
امروز: -
جایزه البرز، معروف به نوبل ایرانی امسال به ۵۹ نخبه و برگزیده علمی کشور اهدا شد.
دبیرکل جایزه البرز در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: امسال در پنجاه و نهمین سال تاسیس بنیاد البرز، ۵۹ نخبه و برگزیده علمی از سراسر کشور شامل شش دانشمند، شش مخترع، هفت طلبه، ۱۰ دانشجوی پزشکی و ۳۰ دانشجوی غیر پزشکی تجلیل می شود.
آقای حیدر ارشدی افزود: یکی از تفاوت های امسال با سال های قبل، باز طراحی ساختار جایزه البرز بوده است و تعدادی از برگزیدگان سال های قبل در بخش هئیت انتخاب با بنیاد همکاری داشتند.
وی یکی دیگر از تفاوت های جایزه امسال را, افزایش رقم نقدی جایزه ها دانست و گفت: به هریک از دانشمندان ۱۱۰ میلیون تومان، هریک از مخترعان ۴۰ میلیون تومان، دیگر برگزیده های علمی هرکدام ۳۵ میلیون تومان و یک دانشمند ویژه ۱۵۰ میلیون تومان به همراه لوح و تندیس یادبود اهدا شد.
ارشدی به ملاک انتخاب افراد اشاره کرد و گفت: افراد بر اساس همکاری های بین بنیاد فرهنگی البرز و مراجع علمی مثل بنیاد ملی نخبگان، وزارت علوم، وزارت بهداشت و مرکز امور نخبگان حوزه های علمیه کشور بوده که بر مبنای شاخص های علمی، پژوهشی، آموزشی و اجتماعی و فرهنگی نفرات به دبیرخانه معرفی و توسط هیئت داوری و انتخاب برترین ها معرفی شدند.
دبیرکل جایزه البرز افزود: هدف بنیاد فرهنگی البرز براساس آنچه که بنیانگذار بنیاد زنده یاد حسینعلی البرز ترسیم کرده اند، اشاعه فرهنگ کشور از طریق تجلیل از نخبه ها و برترین های علمی کشور در سطح دانش آموز تا دانشجو، مخترع و دانشمند است که همه ساله با اهدای جایزه البرز به این عزیزان، از دانش نخبگان ایرانی حمایت می شود.
به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت شیوه نامه های بهداشتی، جوایز به شش نفر از افراد که دعوت شده بودند اهدا و جوایز دیگر نخبگان برای آنها ارسال خواهد شد.
بنیاد فرهنگی البرز در سال ۱۳۴۲ شمسی تأسیس شد که بنیانگذار آن مرحوم حسینعلی البرز بود که اموال و درآمدهای خود را صرف توسعه آن به منظور امور عام المنفعه مرتبط با حوزه علم و دانش کرد.
مرحوم حسینعلی البرز در اوایل انقلاب اموال و داراییهای خود را به منظور اشاعه فرهنگ علم و دانش طی درخواست رسمی به امام خمینی (ره) واگذار میکند و حضرت امام نیز آن را برای استمرار وصیت مرحوم حسینعلی البرز در اختیار اداره اوقاف و امور خیریه قرار میدهد که از آن تاریخ تا کنون جوایز و کمکهای صورت گرفته به نخبگان و دانشمندان از طریق درآمدهای آن موقوفه انجام شده است.
گفته میشود؛ در مجموع، این بنیاد ۶ هزار دانشمند و نخبه رشتههای مختلف علمی را شناسایی و معرفی کرده است.