پخش زنده
امروز: -
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان از بستری سه بیمار مشکوک به ابتلا قارچ سیاه در استان خبر داد.
وی با بیان اینکه قارچ سیاه نادر است و قابل انتقال و مسری نیست، افزود: این بیماری در طبیعت به طور طبیعی وجود دارد، اما شرایط بیماری زایی این عفونت قارچی نیاز به شرایط خاص دارد، بنابراین احتمال بروز ابتلا به این قارچ نادر است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه قارچ سیاه یا موکورمایکوزیس یک بیماری جدید نیست، تصریح کرد: این بیماری در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و تحت شرایط خاص از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده میکنند، ممکن است بروز کند.
جلیلی با اشاره به اینکه این بیماری از فردی به فرد دیگر منتقل نمیشود، تاکید کرد: احتمال ابتلا به قارچ سیاه در افرادی که شیمی درمانی میشوند، افرادی که از داروهای روماتیسمی استفاده میکنند و همچنین افراد دیابتی به علت سیستم ایمنی ضعیفی که دارند، وجود دارد، اما بسیار نادر است و شایع نیست.
وی علت با اشاره به اینکه نامگذاری این بیماری با عنوان قارچ سیاه به دلیل ایجاد لکههای سیاه در قسمتی از بافتهای بدن است، گفت: این بیماری قسمت فوقانی دستگاه تنفسی شامل بینی، حلق و گلو، قسمت تحتانی دستگاه تنفسی شامل ریه و مجاری تنفسی و دستگاه گوراشی را درگیر میکند و لکههای سیاهی را ایجاد کرده و باعث نکروز در ناحیه درگیر میشود به همین دلیل به آن قارچ سیاه گفته میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: عفونت قارچ سیاه بیماری درمان پذیری بوده و مبتلایان به این بیماری تحت نظر پزشک درمان میشوند و در برخی موارد در صورت نیاز به جراحی بافتهای مرده ناشی از درگیری با قارچ که دچار نکروز شده اند تحت عمل جراحی برداشته میشود.
جلیلی بر عدم استفاده خودسرانه از داروهای کورتونی تاکید کرد و افزود: با توجه به شرایط فعلی که در وضعیت کرونا قرار داریم، توصیه میشود مردم از مصرف خودسرانه داروهای حاوی کورتون خودداری کنند.
وی تصریح کرد: مهمترین راه پیشگیری از این بیماری رعایت بهداشت و استفاده نکردن خودسرانه از داروی کورتون است.