پخش زنده
امروز: -
مدیرکل طب سنتی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران: ۵۷ مقاله طب سنتی متخصصان کشور در درمان کرونا موفق به اخذ کد اخلاق و چاپ شدند.
دکتر فاطمه اقبالیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: طب سنتی در ایران قدمت طولانی دارد و مدتی بود طبابت سنتی در کشور از روال طبیعی خارج شده بود و بیشتر از عطاری ها دنبال می شد اما پس از مدتی سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد طب سنتی اثرگذار است و باید در کنار طب رایج پزشکی از آن بهره برد. در کشور هم موازات با این تغییرات از سال 86 ، نُه دانشکده طب سنتی و 21 گروه آموزشی با گرایش طب سنتی، داروسازی طب سنتی، طب مکمل و غیره ایجاد شد.
وی گفت: متخصصان طب سنتی پزشکانی هستند که پس از رسیدن به مرحله پزشک عمومی دوره تخصصی خود را در دانشکده های طب سنتی می گذارنند و از سال 98 که کرونا وارد کشور شد دانشکده های طب سنتی کار تحقیقاتی خود را آغاز کردند و در کنار طب رایج به مواجهه با این ویروس نوپدید پرداختند.
مدیرکل آموزش طب سنتی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در زمینه آموزش، پژوهش و درمان طب سنتی توانسته است کارنامه روشنی در مواجهه با ویروس کرونا داشته باشد .
وی ادامه داد: برخی متعجب هستند که چطور طب سنتی برای کرونا راهکار دارد، اما پاسخ به این سوال این است که طب سنتی در برخورد با بیماری های مشابه عفونی و ویروسی در گذشته توانسته است به خوبی عمل کند.
دکتر اقبالیان با بیان اینکه از همان ابتدا جلسات متعددی تشکیل و همفکری در زمینه درمان با متخصصین بالینی برگزار شد، ادامه داد: این بیماری سطوح مختلف از ایجاد علائم یا پیشرفت بیماری دارد که در روند تحقیقات تمام مراحل پیشرفت بیماری مورد توجه متخصصان طب سنتی قرار گرفت.
این متخصص طب سنتی افزود: تا امروز 57 طرح تحقیقاتی طب سنتی و گیاهان دارویی در درمان کرونا به ثبت رسیده است و یک تحقیق برای آن که اجازه اجرای بالینی بگیرد مراحل تخصصی را می گذراند و کد اخلاق دریافت می کند و تمام این 57 طرح تواسته اند کُد اخلاق دریافت کنند.
اقبالیان با اشاره به این که هر دانشگاه علوم پزشکی کمیته اخلاق دارد گفت: پس از بررسی توسط متخصصین و بررسی های بالینی، کد اخلاق و کد IRTC را دریافت می کند و برای درمان در مراکز درمانی عملیاتی می شود.
کاهش میزان بروز مرگ و میر در بیمارانی که داروی طب سنتی دریافت کرده اند
مدیر گروه آموزشی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: میزان بروز مرگ و میر در بیماران کرونایی که داروی طب سنتی دریافت کرده اند بسیار پایین تر است و مقالات این دستاوردهای علمی در مقالات بین المللی به چاپ رسیده است.
اقبالیان افزود: بخشی از این تحقیقات با همکاری دانشکده های طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران به علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه های علوم پزشکی اصفهان و کاشان صورت گرفته است و نتیجه این تحقیقات به صورت مقالات علمی در مجلات جهانی multi thrag reseaarch به چاپ رسیده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در بخش درمان در دوره کرونا ، از همان ابتدا مشاوره های طب سنتی و درمان های خانگی را به صورت رایگان به صورت تلفنی از اسفند 98 راه اندازی کردیم که بیش از 40 متخصص طب سنتی با این طرح همکاری کردند و نتایج آن چه در این مشاوره های تلفنی انجام شد ، در یک کنفرانس بین المللی طب مکمل ارائه و پذیرفته شد و نتایج ، به عنوان قدم پیش رو در همه گیری جهانی و همه گیری ها مورد استفاده قرار گرفت.
وی ادامه داد: بسیاری از بیماران ، درمان های طب سنتی در کنار مشاوره متخصصین عفونی دریافت می کنند.
طب سنتی هم از مخاطرات مصرف خودسرانه مصون نیست
عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: وقتی اسم طب سنتی پیش می آید برخی خودسرانه اقدام به مصرف داروهای گیاهی و به شنیده ها و جستجوهای مجازی اعتماد می کنند اما در طب سنتی درمان باید مرحله به مرحله براساس مزاج افراد صورت بگیرد.
وی ادامه داد :شیوه نامه درمانی داریم به خصوص در خصوص این بیماری که به سرعت پیش می رود توصیه ما این است که درمان طب سنتی باید در کنار طب رایج همپای هم پیش برود . برای نمونه فرد مبتلا به کرونا در خانه با جوشانده و دم نوش سعی در مداوای خود کرده است ولی وقتی به ما مراجعه می کرد 80 درصد ریه اش درگیر شده بود که در این مرحله نه طب سنتی کاری می تواند انجام دهد نه طب پزشکی رایج.
وی گفت : نگاه طب سنتی به غذای بیمار، فعالیت های بدنی او و دارو درمانی ( خوراکی، استنشاق، بادکش) باشد که باید زیر نظر پزشک متخصص طب سنتی انجام شود.
اقبالیان گفت: بسیاری بیمارانی که از معاینه های مشترک ما و متخصص عفونی برخوردار بودند از سرعت درمان بالاتری برخوردار شدند و نظر مشترک طب سنتی و پزشکی رایج براصل پیشگیری ، زدن ماسک و تقویت سیستم ایمنی در کنار واکسیناسیون است.