به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از برلین، وزیر امور خارجه آلمان گفت: زمان دو یا سه ماهه که از طرف ایران مطرح شده زیاد است و این کشور زودتر به میز مذاکره باز گردد.
وزیر امور خارجه آلمان در نشست خبری مشترک با همتای آمریکایی خود در رامشتاین پایگاه نظامیان آمریکایی در آلمان گفت: گزارشهای اخیر سازمان بین المللی انرژی اتمی را دریافت کردیم و متاسفانه نگرانیهای ما تایید میشود.
هایکو ماس مدعی شد: این طور به نظر میرسد ایران از مرحله گذار دولت استفاده کرده که باز هم علیه توافق هستهای مرتکب تخلف شود.
وی افزود: ما در حال حاضر با همه طرفهای توافق در حال بررسی هستیم که به چه نحوی واکنش نشان دهیم.
هایکو ماس گفت: ما مثل گذشته این را ممکن میدانیم که از طریق گفتگوهایی که از مدتهای طولانی انجام شده به نتایج مثبتی برسیم.
وی به تماس پنج شنبه گذشته خود با وزیر امور خارجه کشورمان اشاره کرد و گفت: در این تماس گفتم که اظهارات او مبنی بر اینکه ایران بعد از دو یا سه ماه دیگر به میز مذاکره بر میگردد از نظر ما زمان بسیار طولانی است و این را به ذهن متبادر میکند که در ایران طرحهای دیگری درباره برجام مطرح است.
هایکو ماس در ادامه گفت: من از وزیر امور خارجه ایران خواستم که تمام این زمان سپری نشود بلکه سریعتر به میز مذاکره برگردد و این فرصت مذاکره روشن میکند که دولت جدید ایران میخواهد با برجام چه برخوردی داشته باشد.
وی افزود: ما همچنان این انتظار را داریم و از دولت جدید میخواهیم که با آنچه تا الان انجام شده است همراه شود و نتایجی هم که تاکنون بدست آمده را بپذیرد.
وزیر امور خارجه آلمان افزود: ما از این به بعد به دنبال این خواهیم بود که گفتگوها به نیتجه مثبت برسد که البته این به ایران بستگی دارد.
هایکو ماس تاکید کرد: مدت زمان دو سه ماه زمان بسیار طولانیای به نظر میآید.
بحران انسانی بزرگ افغانستان را تهدید میکندوزیر خارجه آلمان در بخش دیگری از سخنان خود همکاری بین المللی و هماهنگی جدی در عرصه جهانی را برای مقابله با چالش پیش رو در مورد افغانستان ضروری خواند.
هایکو ماس افزود: خوشحالم که بیست کشور و سازمان دعوت ما را پذیرفتند و و این نشان داد که تا چه حد نگرانی نسبت به تحولات افغانستان جدیست.
وی گفت: بحران سنگین انسانی در افغانستان وجود دارد که باید با هر قیمتی جلوی آنرا گرفت و کمکهای بشردوستانه را از طریق سازمان ملل متحد به طور سریع انجام داد، زیرا این کمکها نه فقط به لحاظ اخلاقی بلکه برای ثبات منطقه نیز ضروریست.
وزیر خارجه آلمان خاطر نشان کرد: از طالبان انتظار داریم که ورود به کشور و بازگشایی فرودگاه کابل را برای مقابله با این چالشها امکان پذیر و امکان خروج را برای کسانی که مسئولیتی در قبال آنها داریم فراهم کند.
هایکو ماس همچنین گفت: انتظار دیگر از طالبان این است که از تبدیل شدن دوباره افغانستان به کانونی برای صدور تروریسم جلوگیری کند، زیرا این خطر ما را در همه جای دنیا تهدید میکند.
وی افزود: ما به طور مشترک خواهان آن هستیم که حقوق اساسی که شامل همه افراد جامعه میشود و به ویژه حقوق زنان درافعانستان تامین شود.
وزیر خارجه آمریکا نیز گفت: برای ایجاد جبهه متحد با کشورهای متاثر از خروج از افغانستان تلاش کردیم، در حالیکه مذاکراتی با همپیمانان واشنگتن در اروپا انجام دادیم.
آنتونی بلینکن گفت: واشنگتن مراقب عملکرد دولت طالبان در افغانستان است و باید مشروعیت بینالمللی را با اعمالش به دست آورد.
بلینکن همچنین از طالبان خواست به حقوق بشر احترام بگذارد و تضمین کند افغانستان به تهدیدی برای کشورهای دیگر تبدیل نشود.
وزیر خارجه آمریکا با اشاره به این که همکاری دیپلماتیک دولت آلمان و آمریکا در تحولات افغانستان و تلاش نظامی دو کشور در شرایط بسیار پرچالشی بوده افزود: آلمان و آمریکا در طیف وسیعی از مسائل، شریک هم هستند که برای دو کشور و جامعه جهانی اهمیت دارد.
وی همچنین افزود: با اقدامات دولت و مردم آلمان توانسته ایم یکصد و بیست و چهار هزار نفر را از افغانستان خارج کنیم.