پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از پیش بینی برداشت ۲۵۳ هزارو ۵۵۰ تن انگور از باغات استان در سالجاری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، کرامتی در خصوص میزان برداشت انگور در استان اظهارکرد: سطح زیرکشت باغات انگور استان شامل سطح غیربارور حدود 3 هزارهکتاراعم از آبی و دیم و سطح زیر کشت بارور حدود 20 هزار هکتار شامل 15 هزار و 520 هکتار آبی و 4 هزار و 700 هکتار دیم است و شهرستان ارومیه رتبه اول را از نظر سطح زیر کشت این محصول داراست.
کرامتی افزود: از مجموع بیش از 253 هزار تن انگور تولیدی در استان، 222 هزار و 670 تن به صورت آبی و بقیه به صورت دیم برداشت میشود.
وی خاطر نشان کرد: انگور دومین محصول باغی استان بوده و بیش از ۳۰ هزار بهره بردار به طور مستقیم و ۳۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم در امر داشت و برداشت، بستهبندی و حمل و نقل انگور فعالیت نموده و از این راه امرار معاش میکنند.
وی با بیان اینکه این استان رتبه چهارم کشوری در تولید انگور را به خود اختصاص داده است، گفت: سالانه بیش از 410 تن آب غوره توسط 3 واحد آبغوره گیری به صورت صنعتی در سطح استان استحصال میشود، غوره در مصارف خانگی و تهیه سالادهاو چاشنی غذاهابکارمیرود و بخش عمدهای ازآبغوره نیزدر استان به روش سنتی خانگی تهیه میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه انگور سیاه سردشت عمدتا مصرف صنعتی دارد، اضافه کرد: شهرهای عمده تولید کننده این محصول نیز ارومیه، میاندوآب، نقده، سردشت، مهاباد است و عمده باغات دیم انگوردر شهرستانهای سردشت وپیرانشهرقرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه بخشی از انگور تولیدی استان سالانه به کشورهای همسایه صادر میشود، اضافه کرد: از کل محصول تولیدی 60 درصد به صورت تازه خوری در استان و سایر نقاط کشور مصرف شده، مقداری نیز صادر شده و بقیه در صنایع تبدیلی به صورت آب میوه، کشمش و شیره انگور فرآوری میشود.
کرامتی با بیان اینکه عمدتاً بیش از 30 رقم انگور در استان تولید میشود که از جمله آنها میتوان به سفید کشمشی، قرمز کشمشی، تبرزه سفید و قرمز، ریش بابا، حسینی، خلیلی، لعل بیدانه و قزل اوزوم اشاره کرد، گفت: به تازگی ارقام خارجی از جمله فلیم، ترکمن و سایر ارقام در برخی نقاط در حال توسعه است.
زمان برداشت انگور از برحسب ارقام و مناطق استان از اوایل شهریور ماه تا اواخر مهرماه است.