گردو چه اثر معکوسی بر چربی خون دارد؟
مطالعه محققان نشان داده است که گنجاندن گردو در برنامه غذایی، کلسترول کل و سطح کلسترول بد موسوم به LDL را کاهش میدهد.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، محققان بیمارستان بارسلونا در اسپانیا، پس از مطالعه ۲ ساله، دریافتند شرکتکنندگانی که روزانه حدود نصف فنجان گردو مصرف میکردند، در مقایسه با ابتدای مطالعه، دارای میزان پایینتری از کلسترول بد LDL بودند.
تحقیقات زیادی نشان میدهند گردو که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ بوده، ممکن است از بیماریهای قلبی محافظت کند.
دکتر املیو راس، سرپرست گروه تحقیق، در اینباره میگوید: «گردو دارای ترکیب بهینهای از مواد مغذی و فعال زیستی است که شامل مقدار قابل توجه از آلفا لینولنیک اسید، اسید چرب امگا ۳ گیاهی، بالاترین میزان پلی فنل در میان همه آجیلها و فیتوملاتونین است.»
او، میافزاید: «تحقیقات ما نشان میدهند که خوردن منظم گردو، کلسترول LDL را کاهش میدهد، کیفیت ذرات LDL را بهبود میبخشد، آنها را کمتر مستعد ورود به دیواره شریان و ایجاد تصلب شرایین میکند و این فرایند، بدون افزایش وزن، با وجود محتوای چربی بالا گردو، روی میدهد.»
محققان، متوجه شدند شرکتکنندگانی که گردو مصرف میکردند، سطح کلسترول LDL آنها بهطور متوسط ۴.۳ میلیگرم در دسی لیتر و کلسترول کل آنها بهطور متوسط ۸.۵ میلیگرم در دسی لیتر، کاهش یافت. با مصرف گردو، تعداد کل ذرات LDL شرکتکنندگان در گروه، ۴.۳ درصد و ذرات کوچک LDL ۶.۱ درصد، کاهش یافت.