پخش زنده
امروز: -
در دوران سالمندی سیکل خواب کوتاهتر و کیفیت آن کمتر از دوران جوانی است که این به دلیل بیماریهایی است که سالمندان با آن درگیر هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، یک متخصص طب سالمندان گفت: مشکل خواب سالمندان در سه مرحله وجود دارد،
یکی در به خواب رفتن، دوم در بهداشت خواب و سوم داروهایی که سالمندان مصرف میکنند و بر روی کیفیت خواب آنها تاثیر میگذارد.
دکتر ایزدی افزود: در خواب سالم فرد پس از بیدار شدن احساس سرزندگی و نشاط دارد و در طول روز خواب الودگی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: نارسایی قلبی به دلیل باز جذب مایعات در فضای میان بافتی که شب دوباره به عروق باز میگردد و باعث میشود خواب قطع شود، اختلال تنفسی که به دلیل مشکلات فک و زبان رخ میدهد، دردهایی که در سالمندی وجود دارد، سندورم پای بی قرار و پاراسومنیا (کابوس دیدن) همه مواردی است که باعث به وجود آمدن مشکلات خواب میشود.
این متخصص طب سالمندان اظهار داشت: برای رفع مشکلات خواب باید عواملی که باعث بهبود خواب میشود و بهداشت خواب را رعایت کنیم.
دکتر ایزدی با بیان اینکه خواب سیکلهایی دارد که اگر کامل نشود حال خوب را به ما نمیدهد، افزود: افرادی هستند که بعد از ظهرها میخوابند همین امر باعث میشود در شب دیگر خواب هشت ساعته کامل نداشته باشند و با وجود اینکه خواب شبانه روز از هشت ساعت بیشتر میشود، اما حس سرزندگی ندارند.
وی یادآور شد: خواب روزانه باید محدود شود و در صورت خوابیدن اول بعد از ظهر و در نهایت یک ساعت باشد، همچنین فعالیت روزانه و ورزش هم به بهبود خواب کمک میکند.
این متخصص طب سالمندان گفت: همچنین استفاده از موبایل به دلیل نور آبی که دارد روی هورمون خواب که ملاتونین است تاثیر میگذارد و با کاهش هورمون خواب و بی خوابی در فرد ایجاد میکند.
دکتر ایزدی اظهار داشت: نوع تغذیه نیز در بهبود خواب مهم است و اگر قبل از خواب غذای سنگین و پرچرب بخوریم احتمال مشکلات خواب وجود دارد به همین منظور باید شام را به زمان خواب موکول نکنیم.
وی در مورد مکان خوابیدن هم به نکاتی اشاره کرد و گفت:اگر مکان خواب جای پر سر وصدا باشد و یا نور زیادی داشته باشد با بهبود خواب تداخل دارد و کیفیت خواب را پایین میاورد.
ایزدی به اهمیت خواب خوب در کیفیت زندگی اشاره کرد و افزود: وقتی سالمندان خواب خوبی نداشته باشند خود را با عوارضی از جمله حواس پرتی، فراموشی وحتی زمین خوردن نشان میدهد که آسیبهای دیگری نیز برای سالمندان به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه هیچ دارویی طولانی مدت برای درمان مشکلات خواب وجود ندارد، گفت: داروهای خواب آور باید برای دورههای کوتاه مدت و زیر نظر پزشک مصرف شود و باید عوامل ایجاد کننده مشکلات خواب برطرف شود.