پخش زنده
امروز: -
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، "حماس"، تأکید کرد: محاصره ظالمانه نوار غزه که ۱۵ سال است ادامه دارد، باید برداشته شود و در صورتی که رژیم صهیونیستی متعهد به لغو محاصره نشود، این رژیم مجبور به پرداخت هزینه ناشی از آن میشود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری عربی ۲۱؛ طی روزها و ساعات گذشته، حماس مذاکرات غیرمستقیم و اعلام نشدهای با رژیم اشغالگر صهیونیست از طریق میانجیگر قطری انجام داده است، هیئت قطری به نمایندگی محمد العمادی رئیس کمیته قطر برای بازسازی غزه، پنجشنبه گذشته از طریق گذرگاه "بیت حانون / ایرز" که به دست نیروهای اسرائیلی اداره میشود، وارد نوار غزه شده است.
محمد العمادی که با رهبران جنبش حماس در نوار غزه ملاقات کرد، چندین بار بین غزه و تل آویو سفر کرد و نشان داد که او برای غلبه بر موانعی که رژیم اشغالگر صهیونیست در راه شکستن محاصره ایجاد کرده است و جنبش حماس آن را نمیپذیرد، تلاش میکند.
سهیل الهندی، یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس، در مورد آخرین تحولات در اجرای اقدامات برای شکستن محاصره نوار غزه، در مصاحبه با پایگاه خبری عربی ۲۱ تصریح کرد: رژیم اشغالگر هنوز از دادن حق برداشته شدن محاصره به مردم فلسطین در نوار غزه اکراه دارد و این رفتار رژیم اسرائیل اصلا پذیرفتنی نیست.
وی همچنین توضیح داد: جناحهای مقاومت فلسطین به ویژه حماس این شرایط را پیش بینی کرده اند و اجازه ادامه محاصره و گرسنگی مردم ما را نمیدهند، بنابراین ما قدمهای خود را به منظور برداشتن محاصره بر میداریم و با هرچه در اختیار داریم و با تمرکز به ابزارهای مقاومت، به منظور انتقال پیام مردم و برداشتن محاصره از آنها تلاش میکنیم.
سهیل الهندی تأکید کرد: حماس اجازه نخواهد داد این وضعیت محاصره و کنترل اشغالگران بر روند زندگی در غزه ادامه یابد و روند بازسازی را متوقف کند و ما با تمام قدرت برای رفع محاصره و برداشتن بار از دوش مردم فلسطین تلاش خواهید کرد.
وی هشدار داد: محاصره باید از مردم ما برداشته شود و ما اجازه نمیدهیم این واقعیت دشوار ادامه یابد. محاصره باید برداشته شود، در غیر این صورت دشمن تاوان آن را خواهد داد.
گفتنی است، جوانان فعال در نوار غزه همچنان با شیوههای مختلف خود مقاومت مردمی را ادامه میدهند. "فعالیتهای ایجاد وحشت شبانه" و پرتاب بالنهای آتش زا به سمت شهرکهای واقع در شرق نوار غزه از جمله فعالیتهای این جوانان است.
نوار غزه از بدتر شدن شرایط انسانی، اقتصادی و معیشتی در نتیجه محاصره مداوم و شدید رژیم اشغالگر و تحریمهای اعمال شده از سوی تشکیلات خودگردان فلسطین بر این نوار رنج میبرد.
مشکلاتی که فقر و بیکاری را تشدید کرده است. همچنین مشکل مداوم قطع برق که رنج گروههای مختلف فلسطینی را افزایش میدهد.
تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه، که از ۱۰ مه ۲۰۲۱ آغاز شد و به مدت ۱۱ روز ادامه داشت، باعث ویرانی گستردهای شده است، علاوه بر آن توقف روند بازسازی و شیوع همه گیر کرونا باعث دو برابر شدن رنجهای فلسطینیان ساکن در نوار غزه شد که بیش از دو میلیون نفر جمعیت دارد.