دردسرهای کشاورزان فلسطینی در برداشت انگور و انجیر
آمارها نشان میدهد که تولید سالانه انجیر فقط در غزه به یکصد هزار تن و تولید انگور نیز به ۱۷۰ هزار تن میرسد .
به گزارش ابراهیم احمد خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از غزه ؛ میوههای تابستانی که نزد فلسطنیانِ نوار غزه اولویت دارد، انگور و انجیر است. هزاران هکتار از زمینهای کشاورزی و باغی را کشاورزان و باغداران فلسطینی به کشت انگور و انجیر اختصاص دادهاند. آمارها نشان میدهد که تولید سالانه انجیر فقط در غزه به یکصد هزار تن و تولید انگور نیز به ۱۷۰ هزار تن میرسد به همین دلیل به باغهای انگور و انجیر رفتیم و با باغداران به گفتگو نشستیم.
رامی ریاله یکی از باغداران گفت: محصولی که ما داریم انگور است و برای تولید آن سرمایه گذاری زیادی شده است. همراه با انگور بر روی انجیر هم سرمایه گذاری کردیم. هر آنچه در نوار غزه تولید میشود در همین منطقه نیز مصرف میشود.
احمد البحیری یکی دیگر از باغداران اذعان کرد: شاید بیشتر از سی سال است که در این منطقه به تولید محصولات کشاورزی و باغی مشغولم. از زمانی که کودک بودم به همراه بزرگترها و پدرم به باغها میآمدیم. در گذشته اینطور بود که در این باغها و زمینها خانه میساختند و برای فرزندان خود همسر میگزیدند، اما اینک به گونهای شده است که باید زمینها را بفروشند تا از درآمد آن فرزندانشان ازدواج کنند.
انگور و انجیر کاشته شده در نوار غزه از مزیت کیفیت بسیار عالی برخوردار است، زیرا این زمینها بسیار حاصلخیز است و کشاورزان و باغداران نیز با استفاده از روشهای مکانیزه برای محصولات خود بهترین محصول را عمل میآورند، اما همواره رژیم اشغالگر برای فلسطینیان تولید بهترین محصولات را با مشکل مواجه میکند، زیرا مانع از صادر کردن این محصولات به خارج از نوار غزه میشود. از این رو کشاورزان و باغداران فلسطینی را از درآمدزایی بیشتر محروم میکند.
محمد البکری مسئول کمیتههای تولیدات کشاورزی تصریح کرد: تولیدات محصولات کشاوری و باغی به دلیل عوامل مختلف کاهش مییابد مهمترین این عوامل تغییرات آب و هوایی است و این مسئله در همه کشورهای جهان وجود دارد به ویژه در نوار غزه شرایط آب و هوایی بر تولید محصولات کشاورزی و باغی تاثیر منفی گذاشته است از اینرو در این موسم تولید زیتون، انگور و انجیر کاهش یافته است؛ بنابراین داستان محصولات کشاورزی در این مناطق صدها سال است که ریشه دوانده است. کشاروزان و باغداران فلسطینی تاکید میکنند که همچنان در سرزمین خود باقی خواهند ماند و این زمینها منبع درآمد خود و هزاران تن از کشاورزان و باغداران با تولید محصولاتی که برای نوار غزه کافی است. در بسیاری موارد نیز صادر میشود البته اگر از اشغالگری رهایی یابد.