پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد: حداقل ۲۰ میلیون دوز واکسن تا سه هفته آینده وارد ایران میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ آقای سعید خطیب زاده در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران درباره واردات واکسن اظهارداشت: وزارت امور خارجه از روز اول و حتی قبل از اینکه کرونا وارد ایران شود اولین دستگاهی بود که در سطح دولت این خطر را گوشزد و اعلام کرد این فراگیری در دنیا آغاز شده است و پس از آن، چه در مرحله جذب کمکها و منابع بین المللی برای مقابله با کرونا و چه در تسریع واردات واکسن نقش کلیدی و اساسی داشت.
وی افزود: البته به جهت حفظ آرامش و فضای روانی جامعه سعی کردیم با سکوت و در کنار مدافعین سلامت به تحقق برنامهها کمک کنیم. تمامی سفرا در کشورهای مختلف نقش کلیدی در تامین مواد اولیه و دستگاههای مورد نیاز حتی برای تولید واکسن داخلی داشتند.
اقای خطیب زاده با دست مریزاد گفتن به دانشمندان پر افتخار و جوان ایرانی در تولید واکسن اضافه کرد: به دلیل نیاز جامعه نمیتوانستیم معطل باشیم به همین دلیل واردات واکسن را از مقاصد مختلف پیگیری کردیم. چه با تولید مشترک در کوبا و چه از روسیه، چین و هند و بعد هم از سبد کواکس و سبدهای دیگر واردات انجام شد و الحمد لله با تلاشهای گستردهای که صورت گرفت و به ویژه با جدیتی که در چند هفته اخیر بوده است، حداقل نزدیک ۲۵ میلیون و ۳۰۰ هزار دوز از چین واردات داشته ایم.
وی افزود: به اضافه چندین میلیون دوز که از سبدهای کواکس، آسترازنکا داشتیم. از کشورهای دیگر هم چه به صورت اهدایی و خریداری هم اندکی واکسن داشتیم که همه اینها در هفته جاری تشدید خواهد شد.
آقای خطیب زاده همچنین اظهار داشت: از دوستانم در وزارت بهداشت درخواست میکنم آمار دقیق و ریز را بدهند، اما من این نوید بزرگ را بدهم که حداقل به میزان ۲۰ میلیون دوز واکسن تا سه هفته آینده وارد ایران خواهد شد که یک جهش عمدهای در تزریق واکسن در کل کشور خواهد بود. این علاوه بر واکسن هاییست که (ممکن است) به صورت مقطعی و ناگهانی، مذاکرات به نتیجه برسد و وارد شود.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه چند ده میلیون دوز هم در ماه اکتبر وارد میشود، گفت: اینکه من رقم دقیق را نمیگویم به این دلیل است که وزارت خارجه هیچ گاه وعده نداده است و هر وقت واردات صورت گرفته "وعده محقق شده" را اعلام کرده است.
وی افزود: امروز میتوانم یک وعده بسیار خوشحال کننده درباره ماه اکتبر بدهم. اما انچه که میتوانم بگویم ۲۰ میلیون دوزی است که در ماه میلادی جاری (سپتامبر) به همراه چند ده میلیون دوز اضافه در ماه اکتبر از مقاصد مختلف وارد خواهیم کرد و این در کنار تولید مشترکی است که انستیتیو پاستور در تولید کووبرکت انجام میدهد.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: دستگاه دیپلماسی اولویت خود را برای رفع این درد و رنج تا جای ممکن گذاشته است. از روز اول این کار را کرده ایم و بر این عهد هستیم، اما در سکوت و آرامش.
هیچ متن جدیدی در وین در دستور کار ما نیست
سخنگوی وزارت خارجه مذاکرات وین را گفتگوهایی فنی برای اطمینان از اجرای برجام از سوی طرفهای غربی و امریکا دانست و گفت: هیچ متن و تعهد جدیدی در دستور کار ما نیست.
آقای خطیب زاده در نشست هفتگی خود به گمانه زنیهای رسانهها درباره تغییر مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص برجام اشاره کرد و تصریح کرد: این گمانه زنیها صحت ندارد و اگر هر تصمیم جدیدی در حاکمیت گرفته شود آن وقت رسما اعلام میشود.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص لغو روادید میان ایران و عراق در اربعین گفت: ما هیچ گاه لغو روادید با کشورها نداریم البته یکجانبه موردی را تصویب کردیم که میبایست به تصویب طرف عراقی هم میرسید، ولی آنها تا این لحظه موافقت نکردند.
اقای خطیب زاده افزود: آنچه در این سالها در دوران اربعین اتفاق میافتاد لحاظ کردن مهر ورود به جای روادید بود.
امریکا و طرفهای غربی با دستور کار عملیاتی به وین بیایند
وی در ادامه در پاسخ به پرسشی گفت: مقامات امریکایی باید با دستور کار عملیاتی برای اجرای کامل تعهدات خود ذیل برجام به وین بیایند.
اقای خطیب زاده افزود: این ایران نبود که از برجام خارج شد و آن را نقض کرد و قطعنامه ۲۲۳۱ و تعهدات خود را نقض کرد بلکه امریکا بود که از برجام خارج شد و قطعنامه را نقض و تمام تلاش خود را کرد تا همه کشورهایی را که ذیل برجام با ما همکاری داشتند مورد تحریم و تنبیه قرار دهد.
وی اضافه کرد: ایران همواره در میز و اتاق برجام بوده و این ایالات متحده است که باید مجوز ورود به این میز را از ما بگیرد. امریکا سالهاست که به مردم ایران ظلم کرده و مردم ما را در مواجهه با تروریسم اقتصادی قرار داده است.
اقای خطیب زاده ادامه داد: جمهوری اسلامی تا ابد منتظر این نمیماند که ایالات متحده با اهرم غیر قانونی و ظالمانه تحریم و تحریمهای فراسرزمینی فشار بر مردم ایران وارد کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: من اطمینان میدهم اگر به صورت راستی آزمایی شده و دقیق منافع ایران تامین شود جمهوری اسلامی ایران به عنوان طرف متعهد به برجام بازگردد و به تعهدات خود ذیل برجام عمل کند.