• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۱۲۷۶۱
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۸
اجتماعی » تعاون و اشتغال

بررسی سهم تعاون در اقتصاد ملی در نشست اتاق تعاون ایران و نمایندگان مجلس

نشست مشترک اتاق تعاون ایران و نمایندگانی از کمیسیون‌های اجتماعی و اقتصادی مجلس همچنین اعضای فراکسیون تعاون مجلس، در اتاق تعاون ایران برگزار شد.

بررسی سهم تعاون در اقتصاد ملی در نشست مشترک اتاق تعاون ایران و نمایندگان مجلسبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما آقای بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران در این نشست با تاکید بر اینکه تعاون به عنوان یکی از سه رکن اقتصاد ملی براساس نص صریح اصل ۴۴ قانون اساسی فعالیت می‌کند، اظهار داشت: الزاماتی که برای تحقق سهم ۲۵ درصدی تعاون نیاز بود در تمام قوانین پیش بینی شده است,، اما مشکل هم اجرا نشدن قانون است و متأسفانه قوانین لازم در توسعه بخش تعاون اجرا نشده است.
رئیس اتاق تعاون ایران، گفت: قرار بود اقتصاد تعاونی به سهم ۲۵ درصدی برسد که با این هدف فاصله زیادی داریم و اتاق تعاون ایران به نمایندگی از بخش تعاون تلاش کرده با تسهیل گری و توسعه و ترویج فرهنگ تعاون این سهم را محقق کند، اما دلایلی وجود دارد که به این سهم نرسیده است.
وی در ادامه به تسلط اقتصاد دولتی اشاره کرد و گفت: بیش از ۶۵ درصد اقتصاد ملی در اختیار دولت است و طبیعی است با این تسلط دولت بر اقتصاد و سهم دولت از اقتصاد، فضای چندانی برای رشد و توسعه بخش خصوصی و تعاونی وجود ندارد. دولت فضایی برای بخش تعاون و بخش خصوصی نگذاشته است.
عبداللهی افزود: مشکل دوم، قوانین برجا مانده و اجرا نشده این بخش است. اجرا نشدن قوانین مرتبط با سند توسعه بخش تعاون به ویژه قانون اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ عامل دومی برای تحقق نیافتن سهم ۲۵ درصدی تعاون بوده و بیش از ۹۰ درصد قوانین بخش تعاون اجرا نشده است.
وی با اشاره به اینکه مجلس در تولید قوانین خوب عمل کرده، گفت: در بحث نظارت شرایط مطلوب نبوده است.
رئیس اتاق تعاون، اجرا نشدن مفاد سند توسعه بخش تعاون را سومین عامل عدم تحقق ۲۵ درصدی بخش تعاون ذکر کرد و افزود: در سال ۹۲ دولت سند جامعی براساس اجرای قانون اصل ۴۴ به عنوان سند توسعه بخش تعاون ارائه کرد که این سند در ۹ سال عمر خود حتی یک بند از آن هم اجرا نشده است.
وی ادامه داد: سندی که در صورت اجرا، رشد، ترقی و جهشی در بخش تعاون را به همراه داشت.
عبداللهی در بیان چهارمین علت گفت: مسئولان امر به اقتصاد تعاون اعتقاد جدی ندارند و این فقر باور، تحقق سهم تعاون در اقتصاد ملی را سخت می‌کند.
عبداللهی با اشاره به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بخش تعاون در تمام بخش‌های اقتصادی اذعان داشت: از فراکسیون محترم تعاون مجلس شورای اسلامی می‌خواهیم که با پیگیری مجدانه از دولت، اتفاق‌های خوبی را در حوزه تعاون رقم بزند.
سیدکاظم دلخوش رئیس فراکسیون تعاون مجلس شورای اسلامی هم با تبریک و تهنیت هفته تعاون بیان کرد: اعتقاد داریم سهمی که مقام معظم رهبری برای بخش تعاون در اقتصاد کشور پیش بینی کرده است امروز وزیر جوان تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فراکسیون تعاون مجلس شورای اسلامی و اتاق تعاون ایران می‌تواند این سهم را محقق کند.
وی ادامه داد: ظرفیت‌های زیادی در بخش تعاون وجود دارد و بهترین وضع این است که دولت از جایگاه و ظرفیت بخش تعاون در اقتصاد استفاده کند.
رئیس فراکسیون تعاون مجلس شورای اسلامی گفت: تا امروز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نتوانسته است نقش خود را ایفا کند و بخش تعاون را جدا دیده است.
وی خاطرنشان کرد: از وزیر می‌خواهیم که این بخش تعاون را فعال‌تر کند و معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید با اتاق تعاون ایران هماهنگ باشد و ما هم در جلسه فراکسیون به وزیر کمک می‌کنیم.
دلخوش افزود: ما تمام قوانین تعاون را با خون دل نوشتیم و در این بخش با کمبود قانون مواجه نیستیم.
رئیس فراکسیون تعاون مجلس خاطرنشان کرد: صادقانه در کنار وزیر تعاون هستیم مشروط بر اینکه نقش اقتصاد تعاون را در اقتصاد ملی و کمک به رئیس جمهور برای رسیدن به اهداف روشن و شفاف شود.
در ادامه این نشست، اسماعیلی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تبریک هفته تعاون گفت: بخش تعاون، ظرفیت‌های بالا و برنامه‌های خوبی برای احیای تعاون دارد و از سوی دیگر ما در مجلس باید بیشتر نظارت و نقش نظارتی را قوی‌تر کنیم.
وی ادامه داد: اهلیت کسانی که در تعاون کار می‌کنند نکته مهمی است که باید به آن توجه شود، همچنین فرهنگ سازی تعاونی برای مردم و اعتماد سازی در آن بسیار حائز اهمیت است.
کریمی نماینده مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه نگاه مسئولان کشور به تعاون چندان عمیق نیست، بیان کرد: دولت به نقطه‌ای رسیده است که باید واگذاری‌ها را در راستای کوچک شدن دولت انجام شود همچنین باید جلساتی با وزیر جدید گذاشته شود و نگاه مجلس در خصوص تعاون و قوانینی که در این حوزه وجود دارد، ابلاغ شود.
تهیه الگوی راهبردی و استراتژیک بخش تعاون، تقویت ارتباط میان تعاونی‌ها در راستای گسترش تعاملات تجاری، تقویت نظارت مجلس بر اجرای قانون و فرهنگ سازی تعاون، مهیا کردن تعاونی‌ها برای ورود به بازار سرمایه، ایجاد زیرساخت‌ها برای احیای تعاونی‌ها و تلاش همگانی برای رسیدن به سهم تعاون در اقتصاد ملی، از دیگر موضوع‌های مطرح شده توسط نمایندگان مجلس در این نشست بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست هیئت عالی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا چهارمحال و بختیاری
قطع ارتباط ۳ راه روستایی در نرماشیر
افزایش بستری افراد مبتلا به آنفولانزا در گلستان؛ لزوم رعایت نکات بهداشتی
افزایش ۴۰ درصدی اعتبارات پژوهشی استان همدان
بسته شدن مسیر فاریاب به کهنوج از جاده کَل کَسورَک
افزایش تعداد کشور‌های دارای محدودیت ورود به آمریکا به بیش از ۳۵ کشور
اجرای عملیات راهداری زمستانی در محور‌های شهرستان جعفرآباد استان قم
تشریح جزئیات حادثه تروریستی ایست بازرسی فهرج از زبان فرمانده انتظامی استان کرمان
افتتاح اولین کافه بازی درون مدرسه‌ای در یزد
خوش غیرت ها، پای کار میهن
گلایه شهروندان از تاخیر در اجرای پروژه آسفالت جاده جوارم
ثبت نام سایپا ویژه یلدا
اشتباهات بی‌سابقه وزارت دادگستری آمریکا
گلایه از وضعیت نامناسب آسفالت
تشریح جزئیات حادثه تروریستی ایست بازرسی فهرج
کشف ۲۵ تُن برنج قاچاق از یک کامیون در نائین
برگزاری یادواره ۴۵۰ شهید تدارکات و پشتیبانی سپاه حضرت محمد (ص)
جدیدترین آمار از ثبت‌نام کنندگان در طرح فروش ایران خودرو
ارائه عملکرد مجازی پیش شرط سفر به آمریکا
بررسی نشست اخیر منطقه‌ای تهران درباره افغانستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
حجم مبنا در بورس حذف شد
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)