پخش زنده
امروز: -
با توجه به حضور نیروهای غیر بومی سن گروه هدف واکسیناسیون در شهرستان گچساران ۵ سال پایینتر اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به همراه معاونان و مدیران حوزه درمان کهگیلویه و بویراحمد به بررسی روند ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در شهرستان گچساران پرداختند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در این نشست با اشاره به اینکه میزان کشندگی کرونا ویروس در کشور ۲/۲ و در استان یک است، گفت: ما بیشترین تعداد نمونهگیری را نسبت به جمعیت داشتهایم، همچنین در خصوص شاخص نمونهگیری و غربالگری در رتبه بالایی قرار داریم.
دکتر پرویز یزدان پناه افزود: علیرغم بالا بودن میزان نمونه گیری و پایین بودن میزان مرگ و میر ما حدود دو برابر میانگین کشوری بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان داریم.
وی ادامه داد: شهرستان گچساران نیز به نسبت سایر شهرستانهای استان دارای شرایط ویژهای بوده و به دلیل وجود بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ نیروی صنعت نفت و پتروشیمی که غالباً غیربومی هستند، و افزایش تردد در این شهرستان، شرایط برای شیوع بیشتر بیماری فراهم است.
دکتر یزدان پناه اضافه کرد: فاکتورهای مختلفی از جمله بالا بودن میانگین سنی مردم این شهرستان نسبت به سایر شهرستانهای استان در افزایش میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا نقش دارد.
وی گفت: متاسفانه شروع پیکهای کرونا در استان از شهرستان گچساران شروع میشود و تاکنون یک پیک از استان بیشتر داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود: همواره در شهرستان گچساران شاهد تلاش و خدمات شبانه روزی همکارانمان در حوزههای بهداشت و درمان هستیم.
یزدانپناه بیان کرد: خوشبختانه بیماری نیز در وضعیت نزولی قرار گرفته و تعداد بستریها در حال کاهش است که طبیعتاً تا حدود دو هفته آینده میزان مرگ و میر نیز کاهش خواهد یافت.
وی با اشاره به وضعیت واکسیناسیون در استان، خاطر نشان کرد: در خصوص واکسیناسیون در بین استانهای کشور رتبه سوم را کسب نموده ایم و تقریباً در واکسیناسیون زنان باردار جزء استانهای برتر هستیم.
دکتر یزدانپناه بیان کرد: در جلسه هفته گذشته مقرر شد سن گروه هدف واکسیناسیون در شهرستان گچساران ۵ سال پایینتر اعلام شود تا با توجه به حضور کارگران و نیروهای شرکت نفت و پتروشیمی، ایمنی جمعی بالاتری در این شهر حاکم شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج امروز نیز در ستاد کرونای استان با حضور رئیس جمهور و وزیر بهداشت مقرر شد حدود ۴۰ میلیون واکسن در شهریورماه وارد کشور شود که توزیع بر حسب سهمیه بندی نخواهد بود و هر شهرستان بر حسب ظرفیت و توان واکسیناسیون، واکسن دریافت خواهد کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه دانشگاه در خصوص رعایت حقوق بیماران با هیچ کسی تعارف ندارد، عنوان کرد: همه پزشکان موظف هستند با تمام توان و جدیت در بیمارستانهای استان مستقر باشند.
وی ادامه داد: بیماری که به بیمارستانها مراجعه میکند باید اول موردبررسی پزشک قرار گرفته و در صورت نیاز، بستری موقت یا بستری کامل شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: در همین راستا نیز در بیمارستان شهید جلیل یاسوج ابتدا درمانگاه سرپایی ایجاد شد تا متخصصان بیمار را ویزیت و مورد بررسی قرار دهند.
وی اضاه کرد: در خصوص بیماران آی سی یو نیز متخصصین بیهوشی یا باید به صورت مقیم، در بیمارستان حضور داشته یاشند و بیماران را ویزیت کنند یا زیر نظر رئیس بیمارستان موظف هستند در هر زمان از شبانه روز در صورت نیاز در بیمارستان حضور یافته و بیمار را بررسی کنند و هیچ گونه کم و کاستی در ارائه خدمت پذیرفته نخواهد شد.
دکتر یزدانپناه همچنین با بیان اهمیت حضور پزشکان متخصص در شیفت صبح در بیمارستان ها، عنوان کرد: برخی از پزشکان که موظف هستند در شیفت صبح، دو روز در هفته در بیمارستان حضور یابند چنانچه از وظایف خود سرباز بزنند، مطبهای آنها بسته خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج همچنین با اشاره به بیمارستان نرگسی گچساران، یادآور شد: این بیمارستان یکی از بزرگترین اقدامات دانشگاه است که به نتیجه مطلوبی رسیده است.
دکتر یزدانپناه ضمن قدردانی از استاندار و معاون عمرانی دانشگاه که در راه اندازی بیمارستان همراهی و همکاری لازم را داشتند، گفت: اقدامات لازم توسط معاونان توسعه و درمان دانشگاه جهت اخذ مجوز جذب نیرو برای این بیمارستان صورت گرفته و این بیمارستان هیچ مانعی برای راه اندازی بخشها ندارد.
فرماندار شهرستان گچساران همچنین در ادامه گفت: از ابتدای شیوع کرونا همه دستگاهها و نهادها پای کار آمدند تا بتوانند در کنترل بیماری منحوس کرونا نقش خود را ایفا نمایند.
علیرضا اتابک افزود: من تاکنون خلا و کم کاری در حوزه بهداشت و درمان شهرستان گچساران ندیده ام.
وی ادامه داد: این شهرستان طبق گزارشهای ارسال شده در پیکهایی که وارد میشود اول بوده و مقاومت زیادی برای کنترل آن میطلبد.
وی بیان کرد: یکی از فاکتورهای اصلی برای کنترل بیماری، قطع زنجیره انتقال است که متاسفانه به دلیل شرایط خاص این شهرستان قطع زنجیره بسیار سخت و دشوار میباشد.
اتابک گفت: باتوجه به وجود ظرفیت بالا و خوب صنایع پتروشیمی و نفت، شاهد کمک خاص و ویژهای از جانب آنهاه نبودیم و در بحث درمان بسیار ضعیف هستند.
وی بیان کرد: ساختمان بیمارستان نفت بلا استفاده مانده در حالی که بار و فشار کاری بیمارستانهای دیگر بسیار بالا است و بر آن نقدهایی وارد است.
معاون درمان دانشگاه نیز در این جلسه گفت: میزان بستری در هر ۱۰ هزار نفر متوسط کشوری ۱۰۱ است و متوسط استان ۱۳۰ است که به معنی فراهم بودن امکان بستری بیماران است و توانسته ایم تسهیلات بهتری نسبت به کشور به بیماران ارائه دهیم.
دکتر علی رضا ملک پور افزود: درصد کشندگی کشور در بیماران بستری ۸/۲۴ است و استان ما ۴/۱ است، یعنی مرگ و میر بیماران بستری ما تقریبا یک دوم متوسط کشوری است.
وی با بیان اینکه تجهیزات مورد نیاز همواره تامین شده و غالبا جلوتر از درخواست، اقدام لازم صورت گرفته است، ادامه داد: در بحث دارو نیز جز استانهایی هستیم که مطلقا با مشکل خاصی مواجه نبودیم.
ملک پور گفت: در گچساران یک تا دو مورد در برهه زمانی خاصی دچار مشکل شدیم که به علت سهمیه بندی کشوری دچار مشکل شده بودیم و خوشبختانه برطرف شدند.
وی اضافه کرد: برنامههای مخصوصی برای بیمارستان نرگسی داریم که به علت نوپا بودن میتوان با یک برنامه منظم بهره برداری خوبی از بیمارستان شود.
برنامههای آموزشی بسیار خوبی پیش بینی شده که بازآموزی برای همکارانمان انجام خواهد شد تا در راستای افزایش توانمند سازی همکارانمان اقدامات لازم انجام شود.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی دانشگاه همچنین گفت: بحث نیروهای خدماتی و نگهبانی بیمارستان نرگسی گچساران نهایی شده طی این هفته به مناقصه گذاشته خواهد شد.
جلال پوران فرد افزود: بیمارستان نرگسی هم اکنون مشکل اعتباری ندارد اگر بیمارستان راه اندازی نشود دچار مشکل و فرسودگی خواهد شد.
وی ادامه داد: نظارتها ادامه خواهد یافت تا این بیمارستان به زودی بخشهای آن فعال و مورد بهره برداری قرار گیرند.